Zobrazit přihlášovací formulář

Králičí maso

Přidat recept
(recept si oblíbilo 150 návštěvníků)

KRÁLÍK NA CIBULI- OPRAVDU LAHODA

0.0
KRÁLÍK NA CIBULI- OPRAVDU LAHODA

Potřebné ingredience

králík, asi 6-7 ks cibule, slaná slanina-neboli slaný uzený špek-nešetřit.., sůl, bobkový list, nové koření, pepř celý, voda, asi hrnek a kousek másla

Postup přípravy

Napřed nakrájet cibuli nahrubo, vložit do pekáče a na to králíka-Králíka naporcovat, prošpikovat slanou slaninkou-neboli uzeným špekem komu se nechce špikovat, jako mě, tak slaninku jen vložit navolno do pekáče, osolit, vložit do pekáče na cibulku, pepř asi 10 kuliček, 5 kuliček nového koření, 4 bobkové listy, zalít 1-2 hrnky a navrch kousek másla,hrnek vody a pod pokličkou v troubě dusit, až maso opadává od kosti, NEUŽÍRAT-JELIKOŽ JE TO OPRAVDU LAHODA NA JAZYKU, chvíli před koncem oddělat pokličku a nechat masénko zezlátnout, vody aby bylo tak asi 2 cm, aby pečením vznikl takový soc z cibulky a potom je to hotové, maso můžeme podávat s kostí, nebo bez.obrané-podáváme s chlebem, nebo nějakou přílohou, doporučuji čerstvý chléb, kterým nabíráme soc a k tomu masénko....
nebojte se té cibule, pečením a dušením se zcela rozpustí a je z ní lahodná šťáva..

nevypadá to moc dobře, ale ta chuť.....ani jsem to nechtěla sama zkoušet, manžel to uvařil a bylo to naprosto dokonalé....opravdu pro labužníky.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Ibrisam 23. 6. 2009, 12:30
Právě jsme se synem dojedli a ještě se stále olizujem. Jedním slovem mňamka. (Y)
Bubalka 23. 6. 2009, 21:58
@Ibrisam děkuji....
silviki 16. 4. 2009, 12:46
Blanko,super recept (Y)králíka jsem fakt nemusela,ale podle vás vašeho receptu to je lahoda (clamp)Díky Silva můžu jen doporučit (hello) (flower)
Herta 2. 4. 2009, 11:28
JDU NA TO MUSÍM UDĚLAT NĚCO NA ZÍTRA TAK TOHLE BUDE ZA CHVILKU HOTOVÉ A PAK TO JEN OHŘEJU UŽ SE TĚŠÍM
jana7569 11. 2. 2009, 22:41
Tak se musím podělit se zážitkem....něco tak výborného jsem ani nečekala...byla to opravdu veliká mňamka!!!!! Vynikající pochoutka....uvařila jsem k tomu rýži,bylo to mňam mňam a přítel si vzal jen ten chleba a taky si moc pochutnával.OPRAVDOVÁ LAHŮDKA!!!!!!Děkuji za výborný recept!!! (Y) (Y) (Y) (Y) (clamp) (clamp)
Bubalka 8. 5. 2009, 11:27
@jana7569 Jani, to mě moc těší.....nemám králíka, ale dala bych si hned.....
jana7569 11. 2. 2009, 16:44
Tak jsem akorát "šoupla" králíka do trouby a jsem na výsledek zvědavá........ale dle ohlasů to bude určitě lahůdka....dám vědět........ :-)
Aleinad 6. 2. 2009, 17:05
Dobrý den Hanko,bylo to výborné, moc díky za tip. Já se králíka a jeho úprav vždy bála, ale tento byl výtečný, žádnej suchar. Byl pochválený i mým 8letým synem, který jí velice vybíravým způsobem a to mi opravdu vyrazilo při večeři dech. Tak, že jsem Vám to musela napsat. Teď když chci něco uvařit, už nelistuji v kuchařce, ale rovnou běžím na MMB. Jsou tu skvělé recepty, jako ten Váš. Tisíceré díky! (flower) (flower) (flower) (flower) (flower) (flower) (hello) Daniela
Bubalka 6. 2. 2009, 19:16
@Aleinad Dobrý den Děkuji moc. Já králíky nemusím, v dětství jsme jedli snad jen králíky a tak než jem vyzkoušela toto, tak to trvalo.....ovšem výsledek je vynikající.... ..... kam se hrabe jiný recept.... (F) Děkuji
helulka 29. 1. 2009, 19:26
Hani, zítra ho vyzkouším.Vypadá naprosto dokonale a neskutečně lákavě. Pak písnu jak vše dopadlo. (hello)
Bubalka 29. 1. 2009, 19:44
@helulka já mít králíka, dělám jen tento recept......je boží.....málem jsem se užrala ;-)
kinski 29. 11. 2008, 19:54
Blanka, mala som na mrazaku uz dlhsie kralika, tak som vcera vecer chodila po nete a hladala Ten vhodny recept (radost), lebo som nevedela co s tym kralikom ;-) Tento Vas sa mi pozdaval , lebo bol jednoduchy, vsetky suroviny som mala doma, len som rozmyslala ci tie 4 bobkove listy nie su vela :-S Ale povedala som si, ze vy to mate overene, tak vsetko dodrzim a oplatilo sa!!!!! (Y) Moj partner, ked dal do ust prve susto sa uplne rozsvietil a povedal - " hmmmmmmmmmm :))))))), dokonala chut..........." Je to strasne strasne strasne dobreeee jedlo. (radost)
Bubalka 29. 11. 2008, 20:09
@kinski Jani.....tak toho si tedy moc cením, také jsem měla králíka dlouho v mrazáku, nemusím ho mít....jako dítě jsme ho jedli stále dokola,ale toto to mě také dostalo...... (F) Děkuji
datetra 9. 11. 2008, 22:03
Blanko, dnes jsem zkusila Váš recept a moc díky, je to fakt dobrota (Y) Manža prohlásil, že je to nejlepší králík, jakýho kdy jedl a dokonce začal vymýšlet, že by mohl občas nějakýho sehnat :-) Takže za naši rodinu vřele doporučujeme (Y) (Y) (Y) Dáša.
Bubalka 10. 11. 2008, 20:22
@datetra Děkuji, u nás je to také tak, když jsem měla králíků plnou zahradu-nikdo to nechtěl, teď když je nemáme, tak je za draho kupujeme a pochutnáváme si....
Millie74 5. 11. 2008, 21:47
Tak jsem včera našla Váš recept a hned rozmrazila králíka. Recept jsem dodržela, jen na konec jsem dala ještě malinko česneku, protože jsem česnekový maniak :-D! Celá rodila papkala, ani nedutala....nakonec mi manžel vlepil pusu a s poznámkou: "Ty mě jednou zabiješ!" se nacpaný odkulil od stolu....je to fakt lahoda!!!! (L) (L) (L) Moc nám chutnalo, má to jedinou vadu....všichni jsme se hrozně přejedli!!! (zajic) Díky a zas příště!!! Mila a lumpíci (mamca) (kytara) (radost)
Bubalka 7. 11. 2008, 0:38
@Millie74 Mili, tak to tedy móóóc děkuji (L) (K) já jsem to ani nechtěla uvařit-králíka nemusím, jako malá jsme ho měl furt +o(, ale toto jsem užírala již z trouby... (F) (F) (F) (F)děkujííííí :-$

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie