Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 68 návštěvníků)

Šunkový závitek v aspiku

0.0
Šunkový závitek v aspiku

Potřebné ingredience

Nálev: voda 0,9l, ocet 0,1l
sůl 15g, cukr 15g, 1 cibule, nové koření (3kuličky), pepř celý (3 kuličky), bobkový list 2 ks,
2 sáčky čiré želatiny
Další přísady: bramborový salát, šunka, okurky, paprika, vařená vejce

Postup přípravy

Nejprve si uděláme sladko-kyselý nálev - svaříme všechny suroviny, kromě želatiny.
Želatinu připravíme s použitím tohoto nálevu podle návodu, který je uveden na sáčku s želatinou - tady se může příprava lišit - hlavně v teplotách tekutiny.

Připravíme si jednotlivé závitky - šunku pomažeme bramborovým salátem a svineme do závitků. Rovnáme do pekáčku nebo nějaké čtyřhranné misky, aby nám okolo zbylo co nejméně místa (pokud bychom dávali dál od sebe, byla by velká spotřeba želatiny). Ozdobíme vejcem a zeleninou.
Po částech zaléváme připravenou želatinou a dáváme ztuhnout do lednice.
Jednu vrstvu želatiny můžeme dát ztuhnout předtím, než začneme do pekáčku rovnat závitky, aby byl aspik i zespodu.

Sladko-kyselý nálev: 0,9l vody, 0,1l octa, 15g soli, 15g cukru, 1cibule, 3 kuličky nového koření, 3 kuličky celého pepře, 2 ks bobkového listu - svařit, nechat vychladnout, koření a cibuli vyndat lžící nebo sítkem.
Dále postupovat podle návodu na sáčcích se želatinou.

Používám bramborový salát dělaný doma, výhoda je, že každý si může použít takový, jaký mu chutná :-)

Na plátek šunky navršíme bramborový salát...

...a svineme do závitku.

Jednotlivé závitky rovnáme do pekáčku, co nejblíže k sobě.

Ozdobíme vejcem a zeleninou.

Samozřejmě můžete použít i vlastní nápady na zdobení.

Zaléváme připravenou želatinou, po jednotlivých vrstvách dáváme ztuhnout do lednice. (Asi na 4x)

Podáváme s křupavým rohlíčkem, mňam!

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

laskonka333 27. 3. 2016, 15:06
(velikonoce6) (velikonoce5) (velikonoce)
lenule11111 25. 3. 2016, 21:20
Taky dělávám aspikové misky, akorád nálev používám lák z okurek. Příprava je pak strasně rychlá.
Vidy 25. 3. 2016, 20:58
Miluji je (Y)
KattyV 25. 3. 2016, 19:52
To vypadá krásně. (Y)
michaelala 25. 3. 2016, 18:13
(Y) (Y) (Y)
ursula4 17. 2. 2011, 15:59
Janka,ďakujem za recept,dnes som ich robila,sú fantastické
tchyne 17. 2. 2011, 10:20
(L)jani včera jsem dělala ,ani nevíte jakou mám radost že jste sem receptík dala ,je to výborné , ta chut toho nálevu je přesně taková jaká má být (L) (L) (L) (L) (L)všem doporučuji opravdu SUPER (L) (L) (L) (L) (L)
itinka007 3. 9. 2009, 10:17
Dobrý den Jani! chci se zeptat když máme napsané na želatině že v polovině máme rozmíchat masox, davate ho tam ještě nebo použijete jenom ten nálev a čistou želatinu bez masoxu?? ještě nikdy jsem aspik nedělala tak bych to chtěla vyskoušet. moc děkuji za odpověd (Y)
máza2 30. 6. 2011, 20:21
@itinka007 Používám jen nálev bez masoxu, je okořeněný akorát. :-)
andol 22. 2. 2009, 14:59
(Y) (Y) (zajic) (zajic) (zajic) (zajic) (zajic) (L) (L)
Srbík 31. 12. 2008, 18:19
Jani,dnes jsem dělala a je (zajic) (zajic) (zajic) (zajic),moc díky za recept |:o) |:o) (silvestr2)Krásný Nový rok (novy rok)
Marule 1. 11. 2008, 20:26
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) VYPADÁ TO NÁÁÁDHERNĚ...JSI NORMÁLNĚ PRECIZNÍ, JAKO PROFÍK...ASI PŘÍŠTĚ VÍM KAM NA KAFE A NĚCO NA ZUB... ;-)
Michaela.Z 1. 11. 2008, 20:23
(L) dnes jsem udělala a teď si na nich s manžou pochutnáváme (pst) opravdu výborné (clamp) Díky za recept (Y) (Y) (Y)
Jaruš53 28. 10. 2008, 11:59
Jani, myslíte, že kdybych to zalila najednou, tak by to šlo a nebo máte zkušenost, že se to musí jenom vrstvit. Děkuji (F)
máza2 28. 10. 2008, 13:10
@Jaruš53 Nevím, najednou jsem to nikdy nezkoušela, myslím, že po slabších vrstvách to líp tuhne, ale stejně to nechávám do druhého dne.
JanaLud 28. 10. 2008, 11:44
Děkuju za návod, máme je moc rádi a takhle si je uklohním sama :-), tedy doufám, že se povedou jako vám ;-) (hello) (hello)
zdenakucerova 27. 10. 2008, 16:50
Dokonalost sama, moc chválím!!!!
Lionka 27. 10. 2008, 13:48
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
máza2 27. 10. 2008, 16:35
@Lionka Já nevím, je to dost velká vrstva, a když máte ty kupované, tak tam je to vidět, že to také zalévají na víckrát. Já myslím, že to líp tuhne, ale možná je to jedno.
pavka5555 27. 10. 2008, 13:47
Prosím chci se zeptat co mi to udělá když to tam vliju najednou??Vypadá to božsky (Y) (Y)
Hanka V. 27. 10. 2008, 9:15
To je nádhera, lepší než kupné (Y) (Y) (Y) (Y) Jani, mám dotaz, když zalíváte želatinou na 4x, pokaždé ji ohříváte? Nebo se neohřívá? A neuztuhne mi? A jaké jsou asi časové odstupy od zalívání? My aspiky milujeme, ale zatím jsem si netroufla to zkusit doma, tak se raději ptám :-$ :-$ :-$ :-$ Moc děkuji (F) (F) (F) (F) (F) Hanka
máza2 27. 10. 2008, 10:33
@Hanka V. Zaliju vždycky asi 1 cm, dám do lednice, za chvíli kouknu, a když je to tuhé tak zaliju další vrstvu. Ke konci už želatina trochu tuhne i v kastrůlku, tak ji dám trochu přihřát, jen co se rozpustí, žádné vaření! Většinou to píšou i na těch sáčkách, že se může přihřát, když začne tuhnout. Nemusíte se toho bát.
Hanka V. 27. 10. 2008, 11:53
@máza2 Moc děkuji určitě to zkusím a snad to i zvládnu :-) :-) :-) :-) :-)
lalela 26. 10. 2008, 18:08
mňam ;-) miluju zavitky, kapla jste mi do noty s tim obrazkovym postupem
žingi 26. 10. 2008, 17:56
no nádhera (zajic) (zajic) (zajic)hned bych si dala (clamp)super nápad

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie