(recept
si oblíbilo 353 návštěvníků)
Stříkané linecké rohlíčky- pro milovníky lineckého, hned měkoučké, křehoučké

Potřebné ingredience
36 dkg Hery, 11 dkg moučkového cukru, 1x vanilkový cukr
3 žloutky
46 dkg nařáté hladké mouky
marmeláda ( nejlepší pikantnější, třeba rybízová), rozpuštěná čokoláda
Postup přípravy
Šleháme( utřeme) heru s moučkovým a vanilkovým cukrem, přidáme žloutky a do vyšlehaného přidat nahřátou! mouku ( mouka musí být opravdu nahřátá, jinak vám to nepůjde protlačit- dávám nahřát do mikrovlnky a nebojte se toho čím teplejší tím lepší). Naplnit sáček se zdobítkem ( klasický co se používá když třeba zdobíte dort krémem) a na vymazaný plech ( doporučuji spíš pečící papír)dělat rohlíčky ( lehce se rozpečou). Péct klasicky jako cukroví, já dávám na 170° dorůžova. Opatrně sundávat z plechu, jsou křehké. Vychladlé plnit zavařeninou, nechat zatuhnout ( třeba přes noc) a máčet konce v čokoládě.
Pozn.: těsto je hodně tuhé proto tu mouku opravdu nahřejte. Těsto v plnícím sáčku si přitlačuji nahoře a dole se s tím už tolik nenadřu- musíte pracovat rychle jak mouka stydne i těsto víc tuhne. Pokud vám těsto nejde protlačovat klidně to hoďte do mlýnku a protlačujte zkrz něj ( JDE TO TAKY). Jsou opravdu výborné, recept mám od své šikovné švagrové a nadchl mě tak že si s tím trošku té práce dám, stojí za to. A milovníci lineckého ho určitě ocení. Tak dobrou chuť!!!!
Pozn.: těsto je hodně tuhé proto tu mouku opravdu nahřejte. Těsto v plnícím sáčku si přitlačuji nahoře a dole se s tím už tolik nenadřu- musíte pracovat rychle jak mouka stydne i těsto víc tuhne. Pokud vám těsto nejde protlačovat klidně to hoďte do mlýnku a protlačujte zkrz něj ( JDE TO TAKY). Jsou opravdu výborné, recept mám od své šikovné švagrové a nadchl mě tak že si s tím trošku té práce dám, stojí za to. A milovníci lineckého ho určitě ocení. Tak dobrou chuť!!!!

upečeno

promazáno

hotovo ( skoro už snědeno)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Zafarnice
(upraveno)
20. 12. 2018, 11:54
Tak jsem přečetla komentáře a šla do banánků s obavou, že to půjde z pytlíku špatně nastříkat.. Ale obava byla zbytečná, vše šlo nádherně.. Mouku jsem nechala v mikrovlnce prohřát na 60s. Mé první banánky a luxus! Recept ukládám, dokonalost sama..
Jednoduché a chutné..

nahlásit

anaba
(upraveno)
19. 11. 2015, 22:36
vyzkouším,díky

nahlásit

marcely
(upraveno)
10. 2. 2015, 13:45
Věruško,
moc děkuji za supr receptík.
Už jsem vyzkoušela hodně lineckých rohlíčků a vždy to nebylo ono!aAle ten Váš je SUPR!!!Jen jsem těsto dala do strojku a šlo to krásně.
V pytlíku jsem na to neměla sílu a to jsem mouku opravdu nahřála. Jsou kráááásně křehoučké!!! Děkuji Marci






nahlásit

lumen
(upraveno)
2. 12. 2014, 15:17
Děkuji za výborný recept.S těstem se dělalo krásně.Cukroví je moc dobré a určitě bude stálicí na vánočním stole.


nahlásit
P.A.V.L.A
(upraveno)
4. 9. 2014, 16:11
Bezva tip, linecké je super.

nahlásit

kachnik26
(upraveno)
4. 9. 2014, 15:41
Luxusní pečivo, dneska jsem ho upekla na zkoušku z poloviční dávky a dávám za 1... Výborné
... Děkuji za recept



nahlásit
zzuzziiii
(upraveno)
15. 12. 2012, 17:35
vynikající, moc chválím recept, jak se mi těsto v sáčku od rukou ohřálo šlo i lehce stříkat takže za mě super



nahlásit
Fenmar
(upraveno)
2. 12. 2012, 14:57
Jsou výborný dělala jsem přes strojek a luxusní a šly nádherně

nahlásit

Dada34
(upraveno)
1. 12. 2012, 23:11

nahlásit
Lenca77
(upraveno)
1. 12. 2012, 22:19
Je to opravdu rychlovka, jen mě se tedy vubec nepodařilo protlačit těsto. Rozpuštěný tuk vytékal ven. Mohla byste některá prosím vyfotit jakou má těsto konzistenci, než dáváte do pytlíku ? díky. Určitě to nevzdám a pustím se do toho znovu
nahlásit
bravja
(upraveno)
19. 12. 2011, 23:11
Jsou moooc dobré.
Jen se mi hůř pracovalo s těstem, ale výsledek stál za to.






nahlásit

terinaf
(upraveno)
14. 12. 2011, 12:02
Rohlíčky jsou výborné,už jsme je stihli sníst tak dnes budeme péct z dvojité dávky
a návštěvy si brali recepty ,mockrát děkuji za super recept





nahlásit
doubravka2
(upraveno)
12. 12. 2011, 19:04
Můžete mi prosím někdo poradit? Zkoušela jsem tento recept, ale ta teplá mouka mi úplně rozpustila veškerý tuk, takže mi vytékal při stříkání přes pytlík ven. Udělala jsem i přesto pár koleček, pak už to nešlo, jak to bylo tuhé. Kde jsem udělala chybu?
nahlásit
chews
(upraveno)
17. 12. 2011, 16:52
@doubravka2
Já jsem to pak dělala z poloviční dávky, třeba na víckrát, ale šlo mi to líp. Ta mouka by asi neměla být tak moc horká. A když těsto náhodou ztuhne, tak jsem si pomohla tak, že jsem si ho dala znovu ohřát trochu do mikrovlnky. Přeji hodně štěstí..

nahlásit

vero1
(upraveno)
6. 12. 2011, 20:23
Upekla jsem před pár dny. Jsou vážně výbornééééééé!!!!!!!!!!!!!!!!!!!




nahlásit

jarla
(upraveno)
4. 12. 2011, 21:17
vypadají dobře,určitě vyzkouším


nahlásit

DRNDA 85
(upraveno)
29. 11. 2011, 14:22
Myslíte, že by to šlo naplnit i do toho lisu na cukroví ve formě pistole?

nahlásit

kachnik26
(upraveno)
4. 9. 2014, 15:44
@DRNDA 85
Určitě šlo, dnes jsem to tak dělala... Přes pytlík mi to nešlo, ale s pistolí bylo hned hotovo!

nahlásit

Pepulka
(upraveno)
19. 11. 2011, 14:51
Tak letos vyzkouším uz se těším až budeme s prckem tvořit..




nahlásit
Janyse
(upraveno)
20. 4. 2011, 10:35
Dnes jsem dělala, jsou moc výborné křehké a hlavně super nápad s tou nahřátou moukou, jde to o hodně lépe. Určitě si ukládám do oblíbených






nahlásit

lidare
(upraveno)
13. 12. 2010, 23:24
Tyto stříkané miluju,jsou super



nahlásit

Denda84
(upraveno)
13. 12. 2010, 22:41







nahlásit