Zobrazit přihlášovací formulář

Vánoční cukroví

Přidat recept
(recept si oblíbilo 80 návštěvníků)

Stříkané / pařížské / rohlíčky , méně pracné a jednodušší recept

0.0
Stříkané   / pařížské / rohlíčky , méně pracné a jednodušší recept

Potřebné ingredience

14 dkg ořechů , 14 dkg mletého cukru , 8 dkg hladké mouky , 2 žloutky , 1 bílek

Postup přípravy

Zpracujeme těsto a necháme odležet do druhého dne v ledničce.Vyválíme silnější plát a vykrajujeme hřebínky , rohlíčky.
Nastříkáme krém a polejeme čokoládou.Pečeme na 150st. Jsou vynikající , u nás nejoblíbenější , vždy peču dvě dávky.Formičku jsem občas namočila do mouky , vyválela přes mikrotenový sáček.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

jpencik 8. 1. 2023, 19:51
Děkuji za super recept. Už ho šířím dál. Zvládla má pubertální dcera sama a byly výtečné.
P.A.V.L.A 6. 12. 2015, 9:58
(banky)
lussis 18. 12. 2012, 19:51
Tak už je mám celé hotové i s krémem v ledničce a jsou super - moc dobré!!! (F)
yorksir 18. 12. 2012, 20:31
@lussis To mě těší Luci , že jste spokojená (zajic) (C) krásné vánoce (kolednici) (andel) (kolednici)
Madys 18. 12. 2012, 12:40
Ach jo tak mně se to nějak nepovedlo :-$ mám je hodně tvrdý ,-) krémem změknou? nebo jsem udělala někde chybu?
yorksir 18. 12. 2012, 20:30
@Madys Maruško , ony jsou tvrdé , ale po naplnění krásně změknou. Mám je upečené v krabici v chladu a zdobím naposledy.Nebojte , určitě budou o.k. , já je peču několik roků a vždy mají velký úspěch (kolednici) (andel) (kolednici)
myskary 12. 12. 2012, 9:02
Miluško zrovna peču vaše rohlíčky a mohu říct že s těstem se krásně pracuje a vůbec nemusím válet přes sáček...Jen se chci zeptat jestli je mohu skladovat v krabici v bytě nebo musím dát někam do chladna...A jestli je mohu zdobit až pár dní před 24...Moc děkuji Jinak jsou výýýýýýýýýýýýýýýborné... (F) (F) (F) (F) (F)
yorksir 18. 12. 2012, 20:27
@myskary Jani , já je mám upečené v krabici na balkoně a plním jako poslední až těsně před vánocemi (zajic) (zajic) (zajic) (kolednici) (andel) (kolednici)
100ml 11. 12. 2012, 13:50
Milusko tyto jsem uz delala vloni mnamkovy a letos je mam znovu a jak jsou pak mneke (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L)
yorksir 12. 12. 2012, 8:13
@100ml Díky Jani (F) (F) (F) taky se na ně chystám , jdu dělat těsta ,-) ,-) ,-)
Vojtula 14. 12. 2011, 19:22
(Y) (Y) (Y)
yorksir 14. 12. 2011, 20:22
@Vojtula (L) (L) (L) (L)
Gabrac 13. 12. 2011, 19:38
Miluško, chystám se péct Vaše rohlíčky, nevím, jestli neudělat z dvojité dávky, kolik je cca z té jedné ?? *-)
yorksir 14. 12. 2011, 20:21
@Gabrac Gábi , já peču ze dvou dávek , to je množství na té fotce , ať vám chutnají (zajic) (zajic)
novackova 12. 12. 2011, 13:43
tak to je super recept (F)
yorksir 12. 12. 2011, 15:37
@novackova Jj , recept je skvělý a hlavně jednoduchý a skoro bez práce (zajic) (zajic)
zuzcaa 11. 12. 2011, 17:46
Dobrý den (F) zrovna jsem dopekla a jsou úžasné. Mám je před plněním skladovat v mrazáku ? díky Z
yorksir 11. 12. 2011, 17:55
@zuzcaa Já je mám v krabici v chladnu , mrazák není nutný (L) (L) (L)
zuzcaa 12. 12. 2011, 12:56
@yorksir (L) (L) díky moc za odpověď... Jsou výborné (Y)
yorksir 14. 12. 2011, 20:22
@zuzcaa Jsem ráda , že jste spokojená (L) (L) (L)
Dada34 10. 12. 2011, 21:49
(Y) (Y) (Y)
yorksir 10. 12. 2011, 21:59
@Dada34 (C) (zajic) (C)
prima vařečka 10. 12. 2011, 21:37
¨Můžu se prosím zeptat,když rohlíčky nastříkám krémem ,za jak dluoho budou měkké?
yorksir 10. 12. 2011, 21:58
@prima vařečka Já je stříkám krémem tak dva dny před vánocemi a jsou měkké.Já je pekla dnes , ještě se rozleží.
lidare 8. 12. 2011, 20:19
(Y) (Y) (Y)tak dobrý tip (clamp)
yorksir 9. 12. 2011, 18:34
@lidare (C) (zajic) (C)
Hnědovláska 8. 12. 2011, 14:07
Ještě jsem se chtěla zeptat:tuk do těsta nepatří? :-$ Teď jsem si toho všimla,že není napsaný ,-) Budu je dělat v sobotu :-)
yorksir 8. 12. 2011, 20:11
@Hnědovláska Ne tuk tam není , taky budu dělat o víkendu , dám (P)
vevercak78 7. 12. 2011, 20:10
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
yorksir 7. 12. 2011, 20:11
@vevercak78 (zajic) (L) (zajic)
zateli 6. 12. 2011, 19:35
:-oMiluško, vy jste mi vytrhla trn z paty. ,-) u nás jsou taky nejoblíbenější, (jezisek)dělávám i ze tří dávek, ale to stříkání je fakt hrůza. 8o| Rozhodla jsem se je letos koupit, ale díky vašemu receptu (clamp)jdu do toho (Y) (zajic) (L) (L) (L)
yorksir (upraveno) 10. 12. 2011, 15:40
@zateli Andri , já je peču už několik roků, mám je v albu v loňských vánocích nafocené v té velké krabici , snad budete spokojená , já je budu dělat o víkendu (zajic) (zajic) (zajic) (zajic) (zajic) (zajic).
Hnědovláska 6. 12. 2011, 12:26
Miluško,jak dlouho se má těsto nechat odležet? :-$ Chtěla bych vyzkoušet :-)
yorksir (upraveno) 10. 12. 2011, 15:41
@Hnědovláska Jani , já nechávám do druhého dne v ledničce. (zajic) (zajic) (zajic) (zajic)
kellystova 6. 12. 2011, 8:51
Vypadá to moc dobře, chci jít do toho. Jen se zeptám, bílek se dává syrový? *-) Krém asi ze salka+másla ( dáváte i puding)? *-)Mohu poprosit o recept na krém? (L)Zítra bych je chtěla udělat. (L) (hello)
yorksir (upraveno) 10. 12. 2011, 22:01
@kellystova Vladěnko , bílek je syrový , budu péct o víkendu a dám foto.Peču si je dopředu a stříkám těsně před vánocemi.Krém dělám klasika , uvařit salko , a máslo.Peču již několik roků , recept je vyzkoušený a super , nechce se mi spodky stříkat sáčkem , tak ať se vám povedou. (zajic) (zajic) (L) (L) (L)
kellystova 6. 12. 2011, 9:56
@yorksir Miluško, moc děkuji. Včera jsem stříkala spodky sáčkem, hrůza, ucpával se ořechy, každý mám jinak veliký. ,-) Tak si večer udělám Vaše těsto a pozítří upeču. ^o)Díííky moc!!! (L) (hello)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie