Zobrazit přihlášovací formulář

Vánoční cukroví

Přidat recept
(recept si oblíbilo 30 návštěvníků)

VANILKOVÉ ROHLÍČKY - měkké hned po upečení a nejlepší na světě

0.0
VANILKOVÉ ROHLÍČKY - měkké hned po upečení a nejlepší na světě

Potřebné ingredience

20 dkg másla, 2 žloutky, 6 dkg moučka cukru, 12 dkg mletých ořechů, 28 dkg hladké mouky, vanilkový cukr + cukr moučka na obalení

Postup přípravy

Všechny ingredience smícháme dohromady a těsto necháme uležet do druhého dne. Na druhý den vyválíme malé rohlíčky, pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů Celsia cca 10 minut. Rohlíčky dělám ručně, těsto se moc nehodí do strojku. OBALUJEME VYCHLADLÉ - jsou velmi křehké a teplé by se lámaly.
JSOU OPRAVDU MĚKKÉ IHNED PO UPEČENÍ.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

hannah29 6. 12. 2011, 14:23
(clamp)
KAMKIK83 2. 12. 2011, 17:58
Těsto se mi při tvoření rohlíčků rozdrolí.Nevíte náhodou,co s tím?Kamila
Eva.Top 18. 12. 2012, 19:46
@KAMKIK83 mám ten samý problém (6)
martina.in 6. 12. 2011, 14:07
@KAMKIK83 Dobrý den, rohlíčky dělám ručně, až je těsto měkké. Ani s částečně ztuhlým těstem to nejde dobře. Tak jedině, že by to bylo tímto. Jinak opravdu nevím, zatím se mi to nestalo. Peču je už 10 let. Tak snad se příště povedou. Hezký den. Martina (F) (F)
Ilonáček 28. 12. 2009, 18:48
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie