Zobrazit přihlášovací formulář

Vánoční cukroví

Přidat recept
(recept si oblíbilo 307 návštěvníků)

kokosová hnízda

0.0
kokosová hnízda

Potřebné ingredience

2 vařené žloutky,4dkg strouhaného kokosu,4 dkg másla,12dkg moučkového cukru,rum na zadělání

Postup přípravy

Máslo a cukr vymícháme,přidáme žloutka,já je strouhám na jemném struhadle jako na sýr,prostě,aby byla najemno,dále kokos a trochu rumu.Děláme malé kuličky,které obalíme v kokosu a doprostřed uděláme malíčkem důlek,do kterého kápneme čokoládu.Já si pomáhám injekční stříkačkou,jde to snadno a cukroví se neušpiní od čokolády ,která sem tam někdy skápne kam nemá.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Jia 13. 12. 2008, 18:54
Mamči, nenapadá vás, prosím, co by se dovnitř dalo kápnout nebo strčit místo čokolády *-)? Naše (X) má alergii na čokoládu a já bych ty hnízdečka hrozně ráda zkusila :-$. Díky za nápady (hello)!
Lidus1 15. 12. 2008, 19:02
@Jia ahoj Jitko,zkuste dat trosku pudingu treba jahodoveho urco bude dobře chutnat i vypadat. (hello) (hello)
kudlajda 13. 12. 2008, 19:43
@Jia Vím ,že se už objevily varianty s marmeládou,rozinkami,myslím si ,že se tam dá strčit cokoliv co má malá ráda a co může.
jajulik 13. 12. 2008, 19:35
@Jia *-) *-) *-) Já bych tam dala marmeládku (H)
Danulle 11. 12. 2008, 22:57
Ahojky, chtěla bych se zeptat, jak to dlouho vydrží, když je tam strouhaný žloutek, to asi nemá dlouhou trvanlivost, no pokud to hnedka někdo nezbaští, že (zajic).
kudlajda 12. 12. 2008, 22:00
@Danulle Neměla bych strach z trvanlivosti,žloutek je vařený,mám tento recept po babičce a ta měla napečeno také docela brzo,vždycky to bylo v pohodě.Záleží potom,jak dobře cukroví schováte před jedlíky,to už je na Vás.Hezké svátky Eva
aweii 11. 12. 2008, 8:14
Vypadá to skvěle, kolik jich je tak z jedné dávky? (Y) (Y) díky za receptík . Pěkný den (hello) (jezisek)
kudlajda 11. 12. 2008, 15:15
@aweii Z jedné dávky,t.j. ze dvou žloutků,když se těsně naskládají na plech vedle sebe ,tak jich je půlka plechu.Většinou je ale dělám ze dvou dávek a jejich dost.Záleží jak moc velké jedlíky doma máte.Hezké Vánoce Eva
KataJenc 10. 12. 2008, 14:36
Vypadají úžasně,myslíte,že by se dali udělat jako vosí hnízda?Myslím,že by to vypadalo pěkně.Zvenku žluté a vevnitř čokoška.
kudlajda 11. 12. 2008, 15:19
@KataJenc Nevím nemám tu zkušenost,je to třeba vyzkoušet,ale myslím si ,že by to neměl být problém,z hmotou se dobře pracuje,maximálně ji nechat chvíli zchladit ,aby se dala lépe nacpat do úlku,může to být moc dobré.Jděte do toho,vyzkoušet se má všechno.
ivet5 8. 12. 2008, 20:05
jani žloutky sou vařenea nastrouhane ;-) ;-) ;-)jsou božskéééééééééé (zajic) (zajic) (zajic)
bububububu 8. 12. 2008, 19:38
:^) ty žloutky... to uvaříte celé vejce a z něho žloutek vydloubnete a nebo rozklepnete vajíčko, oddělíte bílek od žloutku a jak s tím žloutkem potom? *-)
kudlajda 9. 12. 2008, 16:54
@bububububu Vajíčka určitě uvařit celá ,žloutka oddělit od bílků až po uvaření,bílka můžete sníst nebo jinak zpracovat,na cukroví použít jenom nastrouháná žloutka .Ať se povedou a hezké Vánoce Eva
ivet5 6. 12. 2008, 19:02
už je mam hotove :-) :-Djen sem musela nechat tu hmotu trochu ztuhnout v lednici,nějak se mi to patlalo na ruce ;-) ;-) ;-)ale z lednice to šlo hezky-a jsou mooooooooooc dobre (L) snad vydrži do štědreho dne (zajic) ^o)jste super (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (F) (F) (clamp) (F)
Zrušený účet 6. 12. 2008, 11:53
Evi, prosím, kolik přibližně *-) z této dávky těch hnízdeček asi je? Vypadají krásně (clamp)
didli 2. 12. 2008, 17:52
Vypadá krásně,ale kdy ho mám dělat?Děkuji (F)
kudlajda 2. 12. 2008, 21:44
@didli dělám ho jako nepečené cukroví až nakonec ,já mám komplet napečeno,takže jsou hnízda už hotová ,uložená v krabici v ledničce,ale záleží to na každém kdy začne péct,každopádně dělat nakonec s nepečeným cukrovím.
Šáma 2. 12. 2008, 17:42
Přesně tohle cukroví dělala kolegyně z práce,ale přidávala tam citron i s kůrou, bylo to moc dobré a osvěžující. Strašně dlouho jsme sháněla recept a na ten její originál s citronem, jsme ho ani nesehnala.
7.8 2. 12. 2008, 10:14
Na co jsem to klikla?? To tam být nemá. :-D
7.8 2. 12. 2008, 10:13
Jééé,tak tohle cukrovíčko neznám :-o.Je moc pěkné a určitě udělám.Díky a přeji krásné vánoce. (banky) (facky)
pavblue 2. 12. 2008, 9:58
Dobrý den Evi, ráda bych se Vás zeptala jakou dáváte čoko na náplň. Letos jste mou inspirací (Y) (Y) (Y)Máte nádherné cukrovíčka (zajic) (zajic) (zajic)Pa Pavla (hello)
kudlajda 2. 12. 2008, 21:42
@pavblue do důlku dávam klasiku ,200g čokolády na vaření + 1/2 kostka 100% tuku,polévám a namáčím v ní všechno cukroví ,které to potřebuje.Čokoládu s tukem rozehřívám ve vodní lázni,i opakovaně dle potřeby.
Hnědovláska 30. 11. 2008, 19:00
Tohle je zase něco nového ^o)určitě vyzkouším.Přeji klidné svátky a pevné nervy při pečení (wash)
Zirafka.Kacka 30. 11. 2008, 18:53
Jé tohle cukrovíčko vypadá moc hezky a bude určitě moooc dobré (Y) (clamp). Díky za receptík (L) (jezisek) (andel) (stromecek)
ivet5 30. 11. 2008, 17:57
to vypada moc dobře a hhlavně je to jednoduche-vyzkoušim (Y) (Y) (Y) (D)
BOTATEX 30. 11. 2008, 13:50
Tohle cukroví dělám každý rok, u nás se jmenuje žabí oko a doprostřed udělám důlek a buď naleju trošku čokolády nebo vložím opilou sultánku - rozinku namočenou v rumu a obalenou v čokoládě, mňam, už brzo se do toho pustím.. :-$ (Y)
kudlajda 30. 11. 2008, 16:19
@BOTATEX ano ,pod takovým názvem ho dělá moje tchýněčka,myslím si ,že je to docela známé cukroví,nic nového pod sluncem,ale dobré.Mějte se hezky Eva
Cassiel 30. 11. 2008, 10:14
To miluju. Dělám ze dvou dávek - nejmíň a u nás se to jmenuje žloutkové koláčky a do důlku dávám kyselou marmeládu. Nebo jen ušoulám kuličky.
Machja 30. 11. 2008, 9:16
Opravdu lákavé :-) k nakousnutí (zajic)
Eveliz 30. 11. 2008, 8:43
Moc lákavé...určitě vyzkouším... (clamp) (clamp) (jidlo)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie