(recept
si oblíbilo 307 návštěvníků)
kokosová hnízda
Potřebné ingredience
2 vařené žloutky,4dkg strouhaného kokosu,4 dkg másla,12dkg moučkového cukru,rum na zadělání
Postup přípravy
Máslo a cukr vymícháme,přidáme žloutka,já je strouhám na jemném struhadle jako na sýr,prostě,aby byla najemno,dále kokos a trochu rumu.Děláme malé kuličky,které obalíme v kokosu a doprostřed uděláme malíčkem důlek,do kterého kápneme čokoládu.Já si pomáhám injekční stříkačkou,jde to snadno a cukroví se neušpiní od čokolády ,která sem tam někdy skápne kam nemá.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Jia
(upraveno)
13. 12. 2008, 18:54
Mamči, nenapadá vás, prosím, co by se dovnitř dalo kápnout nebo strčit místo čokolády ? Naše má alergii na čokoládu a já bych ty hnízdečka hrozně ráda zkusila . Díky za nápady !
Lidus1
(upraveno)
15. 12. 2008, 19:02
@Jia
ahoj Jitko,zkuste dat trosku pudingu treba jahodoveho urco bude dobře chutnat i vypadat.
kudlajda
(upraveno)
13. 12. 2008, 19:43
@Jia
Vím ,že se už objevily varianty s marmeládou,rozinkami,myslím si ,že se tam dá strčit cokoliv co má malá ráda a co může.
jajulik
(upraveno)
13. 12. 2008, 19:35
@Jia
Já bych tam dala marmeládku
Danulle
(upraveno)
11. 12. 2008, 22:57
Ahojky, chtěla bych se zeptat, jak to dlouho vydrží, když je tam strouhaný žloutek, to asi nemá dlouhou trvanlivost, no pokud to hnedka někdo nezbaští, že .
kudlajda
(upraveno)
12. 12. 2008, 22:00
@Danulle
Neměla bych strach z trvanlivosti,žloutek je vařený,mám tento recept po babičce a ta měla napečeno také docela brzo,vždycky to bylo v pohodě.Záleží potom,jak dobře cukroví schováte před jedlíky,to už je na Vás.Hezké svátky Eva
aweii
(upraveno)
11. 12. 2008, 8:14
Vypadá to skvěle, kolik jich je tak z jedné dávky? díky za receptík . Pěkný den
kudlajda
(upraveno)
11. 12. 2008, 15:15
@aweii
Z jedné dávky,t.j. ze dvou žloutků,když se těsně naskládají na plech vedle sebe ,tak jich je půlka plechu.Většinou je ale dělám ze dvou dávek a jejich dost.Záleží jak moc velké jedlíky doma máte.Hezké Vánoce Eva
KataJenc
(upraveno)
10. 12. 2008, 14:36
Vypadají úžasně,myslíte,že by se dali udělat jako vosí hnízda?Myslím,že by to vypadalo pěkně.Zvenku žluté a vevnitř čokoška.
kudlajda
(upraveno)
11. 12. 2008, 15:19
@KataJenc
Nevím nemám tu zkušenost,je to třeba vyzkoušet,ale myslím si ,že by to neměl být problém,z hmotou se dobře pracuje,maximálně ji nechat chvíli zchladit ,aby se dala lépe nacpat do úlku,může to být moc dobré.Jděte do toho,vyzkoušet se má všechno.
ivet5
(upraveno)
8. 12. 2008, 20:05
jani žloutky sou vařenea nastrouhane jsou božskéééééééééé
bububububu
(upraveno)
8. 12. 2008, 19:38
ty žloutky... to uvaříte celé vejce a z něho žloutek vydloubnete a nebo rozklepnete vajíčko, oddělíte bílek od žloutku a jak s tím žloutkem potom?
kudlajda
(upraveno)
9. 12. 2008, 16:54
@bububububu
Vajíčka určitě uvařit celá ,žloutka oddělit od bílků až po uvaření,bílka můžete sníst nebo jinak zpracovat,na cukroví použít jenom nastrouháná žloutka .Ať se povedou a hezké Vánoce Eva
ivet5
(upraveno)
6. 12. 2008, 19:02
už je mam hotove jen sem musela nechat tu hmotu trochu ztuhnout v lednici,nějak se mi to patlalo na ruce ale z lednice to šlo hezky-a jsou mooooooooooc dobre snad vydrži do štědreho dne jste super
Zrušený účet
(upraveno)
6. 12. 2008, 11:53
Evi, prosím, kolik přibližně z této dávky těch hnízdeček asi je? Vypadají krásně
didli
(upraveno)
2. 12. 2008, 17:52
Vypadá krásně,ale kdy ho mám dělat?Děkuji
kudlajda
(upraveno)
2. 12. 2008, 21:44
@didli
dělám ho jako nepečené cukroví až nakonec ,já mám komplet napečeno,takže jsou hnízda už hotová ,uložená v krabici v ledničce,ale záleží to na každém kdy začne péct,každopádně dělat nakonec s nepečeným cukrovím.
Šáma
(upraveno)
2. 12. 2008, 17:42
Přesně tohle cukroví dělala kolegyně z práce,ale přidávala tam citron i s kůrou, bylo to moc dobré a osvěžující. Strašně dlouho jsme sháněla recept a na ten její originál s citronem, jsme ho ani nesehnala.
7.8
(upraveno)
2. 12. 2008, 10:14
Na co jsem to klikla?? To tam být nemá.
7.8
(upraveno)
2. 12. 2008, 10:13
Jééé,tak tohle cukrovíčko neznám .Je moc pěkné a určitě udělám.Díky a přeji krásné vánoce.
pavblue
(upraveno)
2. 12. 2008, 9:58
Dobrý den Evi, ráda bych se Vás zeptala jakou dáváte čoko na náplň. Letos jste mou inspirací Máte nádherné cukrovíčka Pa Pavla
kudlajda
(upraveno)
2. 12. 2008, 21:42
@pavblue
do důlku dávam klasiku ,200g čokolády na vaření + 1/2 kostka 100% tuku,polévám a namáčím v ní všechno cukroví ,které to potřebuje.Čokoládu s tukem rozehřívám ve vodní lázni,i opakovaně dle potřeby.
Hnědovláska
(upraveno)
30. 11. 2008, 19:00
Tohle je zase něco nového určitě vyzkouším.Přeji klidné svátky a pevné nervy při pečení
Zirafka.Kacka
(upraveno)
30. 11. 2008, 18:53
Jé tohle cukrovíčko vypadá moc hezky a bude určitě moooc dobré . Díky za receptík
ivet5
(upraveno)
30. 11. 2008, 17:57
to vypada moc dobře a hhlavně je to jednoduche-vyzkoušim
BOTATEX
(upraveno)
30. 11. 2008, 13:50
Tohle cukroví dělám každý rok, u nás se jmenuje žabí oko a doprostřed udělám důlek a buď naleju trošku čokolády nebo vložím opilou sultánku - rozinku namočenou v rumu a obalenou v čokoládě, mňam, už brzo se do toho pustím..
kudlajda
(upraveno)
30. 11. 2008, 16:19
@BOTATEX
ano ,pod takovým názvem ho dělá moje tchýněčka,myslím si ,že je to docela známé cukroví,nic nového pod sluncem,ale dobré.Mějte se hezky Eva
Cassiel
(upraveno)
30. 11. 2008, 10:14
To miluju. Dělám ze dvou dávek - nejmíň a u nás se to jmenuje žloutkové koláčky a do důlku dávám kyselou marmeládu. Nebo jen ušoulám kuličky.
Machja
(upraveno)
30. 11. 2008, 9:16
Opravdu lákavé k nakousnutí
Eveliz
(upraveno)
30. 11. 2008, 8:43
Moc lákavé...určitě vyzkouším...