Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 8 návštěvníků)

Jakýkoliv způsob srnčí kromě na smetaně

0.0
Jakýkoliv způsob srnčí kromě na smetaně

Potřebné ingredience

Maminky prosím Vás moc pěkně, můžete mně poradit nějaký Váš osvědčený recept na srnčí maso, četla jsem, že čím je zvěřina déle v láku naložená tím lépe. Na MMB je receptů na zvěřinů málo:-( a budu to vařit poprvé, mají přijít rodiče na večeři, tak bych ráda, něco osvědčeného, že vím se to podaří a budete do dobré. Předem moc děkuji!:-) Eva

P.S.: Potom hned vymažu, slibuji:-)

Postup přípravy

-

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

pupson 2. 12. 2008, 15:30
Evi klidně udělejte klasické řízky,ještě lepší je před obalením potřít česnekem.Já nejraději srnčí maso připravuji jako minutky.Např.maso na plátky,naklepeme,osolíme,opepříme,posypeme sladkou paprikou a obalíme v mouce.naprudko osmahneme,vyndáme,tuk slijeme a ve zbytku výpeku osmahneme špek(anglickou slaninu)na kostičky,zalijeme vodou a č.vínem,přidáme kečup,sójovku a gril.koření.Pak vrátíme maso a dusíme,dle potřeby podlévat a dochutit.Na jiné pánvi osmahneme cibuli na osminky-lze vynechat,ale s cibulkou líp chutná.Maso na talíři poléváme omáčkou a sypeme cibulí,podáváme s opékanými brambory,klidně i s rýží. Výborné je třeba srnčí "ragú":na tuku osmahneme cibuli na půlkolečka se slaninou,vyjmeme,na výpeku zprudka opečeme maso na tenoučké nudličky,okořeníme kořením divočina(ne moc),osolíme,opepříme,přidáme osmaženou cibulku se slaninou,č.víno,sl.papriku,trošku cukru a podusíme.Nakonec přidáme 4 kuličky podrceného jalovce a trochu smetany.
evkaD 5. 1. 2009, 18:32
@pupson Dobrý večer Jiřinko, zkusila jsem podle vás udělat srnčí jako minutku akorát jsem maso potřela navíc česnekem a bylo moc výborné - nijdo nepoznal že je to ze srnky a všem to chutnalo. Moc vám děkuji za výborný recept. Eva (Y) (Y) (Y) (jidlo)
pupson 3. 2. 2009, 13:28
@evkaD Evi to mě moc těší,díky!!!!
pupson 2. 12. 2008, 15:39
@pupson Lovecká jehla: maso nakrájíme na tenočké plátky,naklepeme,osolíme,opepříme,potřeme kečupem,celé položíme na plátek angl.slaniny a zabalíme do válečku.Někdy maso nakrájím na kostky,osolím,obalím v kečupu a zabalím do plátku slaniny.Maso napichujeme na jehlu střídavě s cibulí a plátky žampionů(lze vynechat),naskládáme do pekáčku,trochu podlijeme a upečeme.Pak vyjmeme,do výpeku přidáme bobkový list,kečup,č.víno a necháme přejít varem.Na talíři špízy poléváme omáčkou.
Juchanka 2. 12. 2008, 13:21
a co třeba : srnčí na kostky orestovat na cibulce, přidal směs koření zvěřina, podlít červeným vínem a dusit - já to dělám velice pomalu v troubě při 120st. cca 3hod, pak zahustit strouhaným perníkem a dochutit rybízovým džemem nebo jestli máte kus v celku tád péct s kořenovou zeleninou, červeným vínem a kořením, pak zeleninu propasírovat a dochutit brusinkami, popř. zahustit, ale já dávám hodně zeleniny
Pája22 2. 12. 2008, 13:10
Evi super jsou řízky s cibulí, mám v receptech, mamka dělala roky na lesní správě a tenhle recept je od myslivců (Y)
sestynka 2. 12. 2008, 13:07
Ahojky, hodně záleží na tom, jakou část srnce máš a jak je (byl) starý. Mám v rodině myslivce, takže lesní zvěří máme naplněný mrazák. Stejčíky na brusinkách ........................................ Z filátek ze hřbetu a kýty dělám rychlé medailonky s brusinkovou omáčkou. - maso nakrájet na 1 cm plátky, naklepat, jemně posypat hrubo drceným nebo barevným pepřem, pokapat olejem (dávám Vegetol Gold) a přes noc dát do ledničky. Před přípravou posolit, obalit v hl. mouce a na oleji opéci z obou stran do zlatova. Maso dát na teplo, do výpeku vylít brusinkový kompot (mám domácí v malých sklenkách), nechat zredukovat-odvařit většinu tekutiny, přidat trochu drc. pepře (ta chuť k těm brusinkám patří a je to skvělé) a dosolit. Vložit maso a nechat probublat (5 minut) přiklopené. Jíst s bramboráčky nebo hranolkami. --------------------------------------------------------------- Srnčí gulášek: ............................... na oleji zpěnit velkou cibuli, přidat pokrájené maso (plec, odřezky, maso z krku, bříška, příp. celé kusy žeber) a nechat zatáhnout, přidat ml. papriku, nové koření, kuličky pepře, česnek, lžíci raj. protlaku, sůl, podlít vodou a deci červeného vína. Dusit v papiňáku do měkka. Ochutnat, zahustit moukou s vodou, dosolit. --------------------------------------------------------------------------------------------------------- Pak dělám svíčkovou ze srnčího, ale tu nechceš :-) ------------------------------------------------------------------------------ Jinak je super upečené na česneku jako jehněčí. EVča

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie