Zobrazit přihlášovací formulář

Vánoční cukroví

Přidat recept
(recept si oblíbilo 62 návštěvníků)

Barfí - indické kokosové cukroví

0.0
Barfí - indické kokosové cukroví

Potřebné ingredience

25 dkg másla, balíček kokosu (cca 20 dkg), balíček rozinek (též cca 20 dkg, nebo podle chuti), 10 dkg strouhaných mandlí, 5 dkg sušeného mléka, 1 Salko.

Postup přípravy

Do rozpuštěného másla přidejte kokos, promíchejte, přidejte sušené mléko, Salko, strouhané mandle, rozinky, trochu vody a za stálého míchání povařte. Sladkou hmotu nechte zchladnout a ztuhnout. Nechte odpočinout v lednici, nejlépe přes noc. Poté tvořte z hmoty kuličky, které obalte ve strouhaném kokosu.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Egreska 11. 12. 2008, 12:36
Musela som to vyskusat a je to naozaj vybornéééééééé!!! (Y) |:o) (clamp)
Jorix 11. 12. 2008, 13:26
@Egreska Díky za komentář - to jsem ráda, že Vám chutnalo (Y) (F)
Nezulka 10. 12. 2008, 14:45
Tenhle recept mě moc láká, právě proto, že se salko převaří. Jinak mám vždycky strach, že když se rafaelo ze salka rychle nesní, že nám pak bude špatně.
Jorix 10. 12. 2008, 19:47
@Nezulka To je fakt - když je to převařené, tak by to mohlo vydržet déle :-) (F)
zdenča111 10. 12. 2008, 14:25
Myslíte, že by se to dalo dělat i ze sušené smetany do kávy *-)
Jorix 10. 12. 2008, 19:45
@zdenča111 Zdenko, já myslím, že by to šlo... ještě jsem to tedy nezkoušela, ale řekla bych, že ta smetana má chuť dost podobnou mléku... (a i kdyby to náhodou třeba nebylo úplně ono, tak těch 5 deka se v těch kuličkách ztratí ;-) kokos a salko to chuťově přebije) (F)
Radunna 10. 12. 2008, 14:28
@zdenča111 já je dělám několik let,většinou jsem používala sojové mléko,ale myslím,že smetana také může být. *-)Hold to musíte skusit :-$
Anyes 9. 12. 2008, 21:09
Taky jsem se pustila do tohoto cukroví. Jen jsem zbrkle nedočetla recept do konce. Navíc se mi máslo úplně rozpustilo. Takže jsem měla rozpuštěné máslo, místo sušeného mléka dětskou výživu (používáme Babydream), obyčejné mleté ořechy a nevařila jsem to, jen jsem udělala hmotu a vytvořila kuličky a ty hodila do košíčků. JE TO ALE DOBROTA!!! (Y)
Jorix 9. 12. 2008, 21:51
@Anyes Já to taky dělala z úplně rozpuštěného másla :-) Myslím, že to nevadí. Hlavně že se to povedlo a že Vám chutnalo (Y) (F)
Anyes 10. 12. 2008, 11:43
@Jorix Chutná to náramně. Právě uvažuju, že udělám ještě jednu dávku, protože to množství, co jsem udělala je tak akorát pro mě ;-) Jsem kokosová (Y)
jitkaad 9. 12. 2008, 18:45
to zní mocinky dobře (Y) (clamp)taky chci dělat,ale ten ztužený tuk,chuť nic moc,tak mě oslovilo tohleto,vyzkouším,jen se chci zeptat,jestli se to vaří na ohni,nebo v lázni *-) (Y) (Y)
Jorix (upraveno) 9. 12. 2008, 19:11
@jitkaad Jitko, vaří se to normálně na plotně :-) Dávám do toho tak půl skleničky vody, a pak to nechám tak čtvrt hodiny probublat (musí se míchat, aby se to nepřipálilo - já jsem to dělala v teflonové velké pánvi). (F)
Radunna 9. 12. 2008, 11:59
tak tuhle dobrotu dělám několik let,a rafaela,co jsou tady v receptech se můžou jít zahrabat +o( Tohle je prostě bezkonkurenční (Y) (L)
Jorix 9. 12. 2008, 13:30
@Radunna Přesně tak (Y) Přidala jsem ještě fotku na ukázku, jak se mi dnes ráno podařilo kuličky "uhňácat" ;-) (je jich jenom pár, z celé dávky se jich udělá samozřejmě podstatně víc)
Jorix 9. 12. 2008, 1:49
Momentálně mi hmota chladne - musela jsem honem pryč z kuchyně, protože bych se neudržela a pořád ujídala ;-) Mně osobně to chutná víc než klasické Rafaelo ze ztuženého tuku :-$

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie