Zobrazit přihlášovací formulář

Vánoční cukroví

Přidat recept
(recept si oblíbilo 133 návštěvníků)

Domácí toffife

0.0
Domácí toffife

Potřebné ingredience

1 slazené kondenzované mléko,balíček lískových oříšků,čokoláda na vaření,50g ztuženého tuku,papírové košíčky.

Postup přípravy

Uzavřenou plechovku mléka vaříme v tlakovém hrnci tak 45 minut na karamel a necháme vychladnout.(já si to připravuji den předem).
Nad párou necháme rozpustit čokoládu s tukem.
Do papírových košíčků nalijeme trochu čokolády a lžíčkou dáme karamel.Pak zamáčkneme oříšek a opět zalijeme čokoládou.
Necháme vychladnout a můžeme baštit.
U nás moc dlouho nevydrží.Velká mňamka!!!!!!

oříšky,čokoládu na vaření,karamel ze salka,tuk OMEGA

na dno papírových košíčků dáme drobet čokolády,

lžíčkou dáme trošku karamelu,

zamáčkneme oříšek,

opět zalijeme čokoládou,

a necháme vychladnout!!!
S jedné plechovky tak asi 75 košíčků (záleží jak máte velké,já měla průměr 4cm).

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

majaska 10. 12. 2008, 7:53
Salko,v papíňáku není celé pod vodou,to by vám stříkala voda ven (6).Stačí tak do půlky plechovky. Moc děkůji všem za hodnocení (hello) (hello) (hello)Marie
honza 9. 12. 2008, 22:15
To Salko v papiňáku musí být taky celé pod vodou *-) *-) *-). Dík Jana
ahojki 9. 12. 2008, 22:03
nakoukla jsem před půl hoďkou :-) :-) :-)a mám hotovo sice jen 45košíčků ale mám :-p :-p :-p :-pvypadají skvěle zítra zdělám zbytek salka na něco jiného (H) (H) (H)uvařila jsem si jich víc do foroty a hodí se (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)děkuju za receptík (banky) (banky) (banky) (banky) (banky) (banky) (banky) (banky) (banky)
majaska 10. 12. 2008, 7:54
@ahojki Vám taky hezké (stromecek) (andel)a sladké mlsání (zajic) ke (C). (L) (L) (L)Marie
majaska 9. 12. 2008, 17:20
Vám taky krásné (stromecek) (andel) (kolednici).
janulka44 9. 12. 2008, 13:50
Vypadá to moc dobře..určitě vyzkouším...krásné Vánoce (stromecek) (vanoce) (andel) (andel)
majaska 9. 12. 2008, 13:37
Já když salko uvařím v papíňáku těch 45minut,tak pak je s mléka nádherně hnědý karamel :-) :-).Kako se nedává,ale můžete zkusit ;-).
džek 9. 12. 2008, 13:36
Díky, tak stará jsem a nevím, že je Salko po uvaření hnědé. Vždy mě odrazovalo to vaření 2 hodin. A nenapadlo mě uvařit v tlakáči. Jste (Y) děvčata a moc velké šikulky
džek 9. 12. 2008, 12:53
Dobrý den. Lálá mě Váš recept vyzkoušet ,ale jak se vaří karamel ze Salka. Salko je bílé i když se uvaří. Dáváte do něho kakao? Díky
pudelka 9. 12. 2008, 13:25
@džek Dobry den Jirinko, Salko je hnede po uvareni, jako karamel ;) ... ja z nej delam beileys, viz. moje recepty, na vanoce super likerek ;)... Monca.
JanaHovor 9. 12. 2008, 12:51
Ty jo - mňááám tak my asi letos budeme mít samé salko cukroví ;-)
majaska 9. 12. 2008, 12:37
Moc děkuji všem za komentáře (L) (L) (L) (L).Já dnes dělala první várku a před štědrým dnem budu určitě dělat další ;-).Já to nechávám v lednici v krabičce a tam to vydrží dlouho,když to někdo tajně (zajic). Pokud není tlakový hrnec,je možno vařit 2 hodiny ve vodě a celé ponořené. Všem přeji krásné (stromecek) (banky) (kolednici).
helulka 9. 12. 2008, 12:01
Také jsem letos dělala a jsou super (Y) (Y) (Y)
Monika11 9. 12. 2008, 12:00
(hello)Dobrý den.Moc mě láká vyzkoušet tenhle váš receptík (zajic).Akorát jsem se chtěla zeptat kdy je začít dělat aby vydrželi na vánoce-teda pokud je uchráním před (svatba) (Z) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-)Děkuji (andel) (kolednici) (novy rok)
Kacaba7 9. 12. 2008, 11:33
můžu se zeptat na to mléko v tlakovym hrnci-co když hrnec nemám-jak na to.děkuji moc za radu (L)
anulim 9. 12. 2008, 11:38
@Kacaba7 vařte v normálním hrnci na sporáku, ale 2 hodiny. Plechovka musí být stále pod vodou.
Kacaba7 9. 12. 2008, 11:53
@anulim děkuji moc (Y)-zkouška něčeho nového- (banky) (pernicek).Pa

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie