(recept
si oblíbilo 260 návštěvníků)
Vařený krém náš nejoblíbenější jiný už nedělám :-))
Potřebné ingredience
17 dkg másla, 3 dkg hl. mouky, 2 dcl mléka, 10 dkg cukru moučky, Na tmavý krém trochu kakaa a různé tresti pro ochucení krému.
Postup přípravy
Vařený krém: 3 dkg másla, 3 dkg hl. mouky - udělá se světlá a jemná jíška, která se zalije skleničkou mléka (2 dcl) a uvaří se hustá hmota, která se nechá schládnout. V míse ušleháme 14 dkg másla, 10 dkg cukru a postupně přidáme vychladlou kaši a dobře ušleháme. Podle chuti přidáme trest´a jiné ingredience (ořechy, kakao, strouhanou čokoládu, marmeládu ....)
1.část - máslo, mouka a mléko udělaná kaše
2. část- vyšlehané máslo s cukrem
Hotový krém a tet´už záleží jen na vás jak si krém dochutíte :-))
Tady jsem přidala mleté oříšky.
A tady drochu kakaa. Ve skutečnosti byl hnědý, blesk to osvítil
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Simonecka2007
(upraveno)
9. 1. 2017, 22:42
babičkakvětka
(upraveno)
9. 1. 2017, 20:15
místo hladké mouky se dá použít dětská krupička a do hotového na ochucení rum tento krém je opravdu vynikající např. do Išlských dortíčků(cukroví)
julous
(upraveno)
9. 1. 2017, 7:13
S oříškama do řezu, luxus! Děkuji za recept!
Myláček
(upraveno)
28. 1. 2016, 18:54
Moc dobrý, už jsem ho dělala 2x a doporučuji všem, děkuji za recept. Katka
Jit7
(upraveno)
15. 12. 2015, 10:02
Jak dlouho vydrží? Můžu dnes namazat jedno cukroví, s tím, že vydrží i přes svátky?
dojinek
(upraveno)
15. 12. 2015, 13:05
@Jit7
Vydrží, když ho budete skladovat vchladu. Ideální je začít koncem týdne, ale taky nemám čas a dnes začnu
myška1000
(upraveno)
15. 12. 2015, 10:29
@Jit7
Já bych s ním plnila nejdřív tak v pondělí-úterý,je v němmjléko a mouka-to bude kysat.Pokud chcete aby vydržel opravdu dlouho tak jedině vařená vejce s cukrem nad párou a prochladné vyšlehat s máslem a rumem,ten je moc dobrý a vydrží
milka1m1
(upraveno)
15. 12. 2015, 9:14
Tento krem delam casto,do cukrovi a taky s nim plnim roladu.
dojinek
(upraveno)
15. 12. 2015, 13:06
@milka1m1
Taky tak mám to jako univerzální krém i do dortů
babkamt
(upraveno)
15. 12. 2015, 7:21
lidare
(upraveno)
14. 12. 2015, 21:31
taky jsem dělala,akorát jsem místo mléka podlila smetanou 12% a byl dobrý
dojinek
(upraveno)
15. 12. 2015, 8:18
@lidare
To musím zkusit. Dnes ho jdu dělat na ořechy
P.A.V.L.A
(upraveno)
14. 12. 2015, 20:29
srneckova
(upraveno)
14. 12. 2015, 19:42
Milunaeviku
(upraveno)
4. 12. 2015, 19:16
Můžu se zeptat jestli jde přidat i kraramelové salko bude krém v pohodě.Děkuji
dojinek
(upraveno)
14. 12. 2015, 17:21
@Milunaeviku
Nepřidávejte max. karamelovou tresť kvůli chuti. Jinak si salko rozmixujte s maslem a mate karamelovy krém.
01MAJA
(upraveno)
4. 12. 2015, 15:48
dobrý den chystám se dělat ořechy a chci se zeptata na krem mužu to zítra naplnit a vydrří až do vánoc?! děkuji
dojinek
(upraveno)
14. 12. 2015, 17:23
@01MAJA
Jak je už napsané, začala bych plnit až teď
maruška
(upraveno)
4. 12. 2015, 15:52
@01MAJA
tak nevím, čtu že je tam máslo...to asi nevydrží ne? Přeci když koupím zítra něco s krémem v cukrárně tak mi to taky nevydrží ..leda, že to zamrazíte,ale to zas nemám zkušenost
FIPINKA
(upraveno)
26. 5. 2015, 8:36
Dělala některá z vás s mascarpone? Chtěla bych ho udělat s bílou čokoládou.
bleška 55
(upraveno)
19. 12. 2013, 11:10
Také dělám tento krém jak do cukroví a nebo do dortu a různých řezů. Pouze měním přísady aby byl pokaždé jiny a žloutek nedávám!! Je to výborný, lehoučký krém. Zdravím všechny, Jana
myška1000
(upraveno)
19. 12. 2013, 9:46
Dobrý den kdo má zkušenosti s tímto krémem jak dlouho vydrží už s ním můžu plnit?
Pami
(upraveno)
21. 12. 2011, 15:40
Výborný krém!
Pami
(upraveno)
17. 12. 2011, 16:53
Ten zkusím,akorát nevím jestli to zvládnu a nepřipálím.
dojinek
(upraveno)
17. 12. 2011, 18:29
@Pami
zvládnete a nepřipálíte stejně u toho musíte stát a míchat
torticka
(upraveno)
20. 12. 2010, 20:43
Kolko je toho krému na aku velkosť plechu alebo na tortu?
dojinek
(upraveno)
20. 12. 2010, 21:12
@torticka
Tak abych pravdu řekla tak jsem to nijak nepočítala vyšlo by to odhadem na silnou vrstvu velikosti plechu, ale určitě není problém popř. dodělat
BILKOVAI
(upraveno)
20. 12. 2010, 13:47
Krém je vynikající. Jiný už opravdu dělat nebudu. Děkuji za recept
dojinek
(upraveno)
20. 12. 2010, 14:46
@BILKOVAI
Jsem ráda, že chutná taky už jiný nedělám Přeji krásné vánoce
Reggina
(upraveno)
15. 12. 2010, 18:53
Dobrý večer Dagmar , děkuji za Váš tip na tento krém. Je opravdu výborný . Mám ho zapsaný mezi svými recepty a určitě ho budu nadále dělat . Ještě jednou díky Regina
dojinek
(upraveno)
16. 12. 2010, 8:24
@Reggina
Jsem ráda, že chutná vyzkoušela jsem spoustu krému a stejně se vždy vrátim k tomuto Už se mi chladí v ledničce dnes budu dělat