Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 9 návštěvníků)

Obalované vlašské ořechy

0.0
Obalované vlašské ořechy

Potřebné ingredience

250 g vyloupaných vlašských ořechů, 2 lžičky oleje, 1/2 lžičky soli, 2 polévkové lžíce cukru

Postup přípravy

Čtvrt kila vyloupaných vlašských ořechů se přelije vařící vodou. Nechá se půl hodiny odstát, aby se vytáhla hořskost - voda úplně zbělá. Ořechy se odstředí a nechají se trochu oschnout na utěrce. Na 30 minut se vloží do trouby při 150 stupních, ještě se přidá 15 minut na 120 stupňů. 2 lžičky oleje na vymazání pánve, ve které se opraží ořechy spolu s 1/2 lžičky soli a 2 lžícemi cukru (máme rádi sladké, dala jsem cukru více a přidala jsem i med). Sůl s cukrem zkaramelizují a obalí ořechy.
Raději pražit při nižším výkonu (ne na plné pecky, jinak se to rychle připálí a ořechy k sobě budou přilepené) a promíchávat.

a takhle vypadají

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Paluna 10. 2. 2015, 21:26
(Y) (Y) (Y)
Anko 10. 2. 2015, 17:02
Zkusila jsem a výborné! Lepší než jen opražit, opravdu hořkost zmizí :-)! (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie