Zobrazit přihlášovací formulář

Pizzy, chleby

Přidat recept
(recept si oblíbilo 42 návštěvníků)

Sedlácké fondue (přebráno od Petra Novotného)

0.0
Sedlácké fondue (přebráno od Petra Novotného)

Potřebné ingredience

1 menší bochník chleba (kupuji v Globusu kmínový)
1 čerstvá červená paprika, 1 čerstvá zelená paprika
3 ks taveného sýra
1 zakysaná smetana
20 dkg anglické slaniny (kupuji libovější)
20 dkg moravské uzeného (nebo třeba libové uzené krkovice)
špetka Vegety

Postup přípravy

Papriky na krájíme na kostičky. Nakrájíme najemno i slaninu a uzené, dáme na pánev a \"opráskneme\" na troše oleje (né moc - slanina pustí šťávu), necháme vychladnout. Papriky smícháme s taveným sýrem, zakysanou smetanou, přidáme vychladlou uzeninu a přidáme špetku Vegety pro dochucení. Z bochníku odkrojíme zoubkovaným nožem "víko", rukou vydlabeme střídu chleba (snažíme se spíše o větší kusy), víko i vydblanace položíme na pekáč. Vydlabaný chléb plníme směsí až po okraj. Šťávou, co nám zbyla po opečené uzenině pomažeme chléb a pokapeme vydlabance a vše dáme do trouby (já dávám na cca 160 st., asi na 30 minut - směs uvnitř se musí prohřát). Jíme vidličkou a přikusujeme vydlabance.

Papriky nakrájíme na kostičky

Pokrájíme i anglickou a uzené a "opráskneme" na pánvi

K paprice a vychladlé uzenině přidáme tavený sýr a zakysanou smetanu...

Takhle nějak to vypadá, když je smícháno, přidáme ještě špetku Vegety

Takový kupuju chleba - menší kmínový

Odkrojíme "víko" a vydlabeme rukou

Naplníme směsí po okraj

Detail naplnění...

Hotovo! Dobrou chuť!

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

evkaD 17. 1. 2009, 20:58
Ahojky Mišo, :-) já jsem ten plněný chlebík dělala hned po tom jak jsem ho viděla s Novotným. Od té doby je u nás mocccc (Y) (pl) (Y) oblíbený. Je to prostě lahoda - jen se po něm vždycky zapráší. (zajic) (flower) (flower) (flower) Eva
MisaW 18. 1. 2009, 22:08
@evkaD Tak já to bohužel v televizi neviděla , ale jednou nám tuhle mňamku udělal kamarád na Silvestra (novy rok), zmínil se, že je to od Novotného, takže jsem pak pátrala v jeho kuchařkách a našla! |:o) Od té doby dělám, ale jak už jsem psala - nerozmazluju - chlebík je za odměnu!!! ;-)
hadriky 9. 1. 2009, 19:20
Tak právě jsme si to dali k večeři. (H) A musím říct, že je to teda silně žravé. :-D Přítel mlaská ještě teď, určitě jsme to dnes nedělali naposled. (clamp) L.
MisaW 10. 1. 2009, 17:26
@hadriky Tak super!!! :-) To jsem ráda, že chutnalo! Jen si přitele nerozmlsejte, aby to pak nechtěl často :-D
hadriky 19. 1. 2009, 10:26
@MisaW Však je to celkem rychlovka. A co přítel, ten je vděčný za cokoliv, co uvařím, ale já už mám zas chuť. :-D (L)
L.E.N.K.A. 7. 1. 2009, 22:50
dělávám často, návštěvy jsou nadšené |:o) ale dietní to není ;-) žlučníkáři pozor :-p dělávám to i obyčejného bochníku, jedlo nás to šest
s-arka 6. 1. 2009, 18:14
Míšo, fantastický recept (Y) (Y) (Y) Mám uloženo a o víkendu předložím manželovi (L) Výsledek písnu, ale už teď si myslím, že to bude bašta (clamp) (clamp) (clamp) (L)
MisaW 7. 1. 2009, 22:29
@s-arka Už mám odezvy od kamarádek, co zkoušely a všem moc chutnalo, takže doufám, že manželovi kápnete do noty (tedy vlastně do chuti!!! :-D). Určitě napište výsledek! Míša
anešis 3. 1. 2009, 22:32
Míšo a pro kolik lidí je ten jeden bochníček? Když budeme 4 tak třeba 2 jí z jednoho chlebíčku? Vypadá to moc hezky a určitě to i skvěle chutná (Y). Už jsem si dala do oblíbených a ráda bych co nejdříve vyzkoušela :-$
MisaW 3. 1. 2009, 23:02
@anešis Jojo, tak dva lidé dlabou z jednoho chlebíka a ještě většinou zbyde trošku na ráno (clamp) Pro 4 lidi bych udělala dva chlebíky. Určitě budete mít úspěch - kdo ochutnal, tak si mlaskal! :-)
EWACH 3. 1. 2009, 21:53
Míšo, čauky, no to vypadá skvěle!!!! (clamp) (clamp) (clamp) (Y) (Y) (Y) Určitě někdy vyzkouším. (L) Páčko! (flower) (hello)
MisaW 3. 1. 2009, 22:08
@EWACH Doporučuju - mňamina a jednoduchá! :-) Liborovi bude určitě chutnat (snad není vegetarián?! (B) ). Pozdrav Adušce!!! (flower)
buši 3. 1. 2009, 19:28
já to dělám taky, ale dnes už podle počtu návštěvníků koupím dalamánky, takže má každý svůj chlebíček! (Y) (Y) (Y) Ale recept je to super (clamp)
MisaW 3. 1. 2009, 21:27
@buši Já dalamánky taky kupuju, a když náhodou zbyde troška směsi, tak taky naplňuju (Y)
novota 3. 1. 2009, 18:55
(Y) (Y) (Y)tenhle recept znám a je to fakt výborný mohu všem jen doporučit... (clamp) (clamp)mnamka a ted jste mi udělala obrovskou chuť na tuhle dobrůtku (hotdog)
MisaW 3. 1. 2009, 19:13
@novota Děkuju, já zrovna dělám dva bochníky pro manžela a kamaráda, tak mě napadlo to sem dát a až mi usne mimís, tak dodám i obrázkový postup (hello)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie