(recept
si oblíbilo 127 návštěvníků)
Bramborák na plechu
Potřebné ingredience
1 - 1,2 kg brambor, 2 vejce, 2 dl mléka, hladká mouka, sůl, pepř, majoránka, 5 - 6 stroužků česneku, 250 g uzeniny (salám, kabanos, uzené,...), 200 g tvrdého sýra, tuk na vymazání plechu
Postup přípravy
Oloupané brambory nastrouháme. Zalijeme horkým mlékem, přidáme vejce a tolik mouky, aby vzniklo řídké těsto jako na klasické bramboráky. Osolíme, přidáme majoránku, pepř a prolisovaný česnek. Promícháme a nalijeme na dobře vymazaný plech. Posypeme na kostičky pokrájenou uzeninou a vložíme do trouby vyhřáté na 200°C. Pečeme asi 45 minut.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
superka
(upraveno)
17. 1. 2014, 18:42
Pro dietáře dobré ale u nás musí být bramborák mastný Těsto je super ale příště si dám raději tu práci se smažením. Byla to ale rychlá večeře a snědlo se i tak vše
mumlina
(upraveno)
17. 1. 2014, 9:00
Zdravím Ivanko, tak hlásím,že naprosto vynikající, dala jsem do těsta 200 g anglický na kostičky....das ist bombastik, budu dělat častěji
P.A.V.L.A
(upraveno)
13. 1. 2014, 20:34
novackova
(upraveno)
10. 1. 2014, 16:58
MarusK
(upraveno)
10. 1. 2014, 13:35
Ten vypadá vyloženě "žravě". Zítra ho zkusím
Jeane9
(upraveno)
19. 5. 2009, 12:37
Je to vynikající a člověk to jen napatlá na plech a už se o to nemusí starat, je to fakt mňamka,doporučuji
kalasovi
(upraveno)
15. 5. 2009, 17:26
Ivanko, a to děláte ze syrových brambor nebo z vařených?
nigina
(upraveno)
14. 5. 2009, 20:23
Mňááám!!! Už viem, čo budem zajtra robiť na obed Skvelý nápad, ďakujem za receptík
77lenka
(upraveno)
16. 4. 2009, 12:32
Dnes jsem dělala bramborák podle vašeho receptu a je to vynikající. Moc díky za tip
jajoulinka
(upraveno)
17. 4. 2009, 19:39
@77lenka
Katka1981
(upraveno)
26. 2. 2009, 12:57
Moc velká dobrota, mě je na tom sympatický to, že je to zdravější, bez toho nasátého oleje A chutná moc dobře Taky jsem to dělala na pečícím papíru, je to tak super
jajoulinka
(upraveno)
27. 2. 2009, 7:53
@Katka1981
ivula*
(upraveno)
26. 2. 2009, 10:21
Tak včera som haruľu (bramborák) na plechu, len namiesto údeniny a syra som dala bryndzu (končila jej záruka, už skoro behala po chladničke...). Bola výborná. Vďaka za radu Ivana
jajoulinka
(upraveno)
26. 2. 2009, 11:54
@ivula*
Jsem ráda že vám chutnala a brynzu bych mohla taky zkusit občas dávám i olomoucké syrečky
ivula*
(upraveno)
6. 3. 2009, 8:06
@jajoulinka
Tie olomoucké syrečky, to musí byť v byte ešte "lepšia" vôňa ako z bryndze...
jajoulinka
(upraveno)
6. 3. 2009, 12:54
@ivula*
Ani néééééééééééééé a je to fakt dobrota
1303
(upraveno)
14. 2. 2009, 12:42
Díky za super recept. Už týden mě honí chuť na bramborák, ale nechtělo se mi stát u pánvičky a smažit . Fakt super. Kristýna
jajoulinka
(upraveno)
14. 2. 2009, 18:24
@1303
taky ho máme rádi a to smažení je hrůza
Zanycek
(upraveno)
13. 2. 2009, 10:13
Paní Ivano chtěla bych se zeptat kdy tam dáváte ten tvrdý sýr?????
jajoulinka
(upraveno)
12. 2. 2009, 20:55
@Zanycek
Dávám ho tak deset minut před koncem aby se rozpustil nemusí bít já ho tam dávám také jen občas
jandula76
(upraveno)
11. 2. 2009, 11:56
Ježiši já mám hlad Vypadá to super, asi bude v sobotu
jajoulinka
(upraveno)
11. 2. 2009, 12:08
@jandula76
Tak doufám že bude chutnat jako nám
ivula*
(upraveno)
11. 2. 2009, 11:44
Ivanka, prosím Vás v akej hrúbke dávate cesto na plech, aby sa dobre prepieklo? Ivana
tomtyna
(upraveno)
11. 2. 2009, 13:13
@ivula*
Ivanko stačí to vymazat plech sádlem nebo olejen čim více tip pépe podivejte se jak to dělám já http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=21074&user=85818
jajoulinka
(upraveno)
11. 2. 2009, 11:54
@ivula*
je to tak 1 cm a bramborák je opravdu skvělí
ivula*
(upraveno)
23. 2. 2009, 15:01
@jajoulinka
Ďakujem
tomtyna
(upraveno)
11. 2. 2009, 10:22
Ivanko vypadájí dobře já je taky takle dělám je to ulehčená práce staní u sporáku http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=21074&user=85818
jajoulinka
(upraveno)
11. 2. 2009, 10:54
@tomtyna
Mirko určitě váš recept vyzkouším vypadá to zajímavě s tím zelím