(recept
si oblíbilo 13 návštěvníků)
Chlebik ako vata

Potřebné ingredience
300ml vody,1PLoleja,1PL octu,2čl soli,450 g hl.muky,100 g celozrnnej muky,1 uvareny a popučeny zemiak,1čl cukru,1čl rasce,2 rovne čl drozdia+akekolvek semienka
Postup přípravy
V tomto poradi dame do pekarne ,program cesto..ked vykysne,ešte ho na doske premiesim a upravim do pozadovaneho tvaru..dam na plech a necham ešte 15-20min oddychovat.pečiem v rure na 200st asi 40 min..ale mozete ho piect aj v pekarni,ja v nej vobec nepečiem,lebo nemam rada ten tvar chleba a celkovo sa na chlebik z rury nechyta...vyskušajte!!!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Renča50
(upraveno)
31. 10. 2020, 23:55
Vynikající chleba, zkoušela jsem hodně receptů a tento patří mezi nejlepší, měkkoučký, budeme péct častěji. Ubrala jsem 50ml vody a nahradila acidofilním mlékem. Podařil se na po prve. Kdo ochutnal, chválil, moc mu chutnal.

nahlásit
Margott
(upraveno)
1. 4. 2010, 23:40
Už jsem zkoušela hromadu různých receptů na chleba, ale tenhle je jeden z nejlepších. Díky moc za recept, ukládám a neztratím...

nahlásit
Egreska
(upraveno)
2. 4. 2010, 8:42
@Margott
Dakujem Pavlinka,to mam velku radost
krasne sviatky




nahlásit

vevercak78
(upraveno)
27. 2. 2010, 16:42





nahlásit
luba68
(upraveno)
16. 2. 2009, 19:13
Martuška, ja robím podobný pomer chleba ako tento, ibaže pečiem väčší. Dávam pomer vody a múky- 400 ml vody a 700 g múky. Dávam 200 g ražnej/ žitnej/ a 500 g chlebovej bielej múky. Pridávam 3 stredne veľké zemiaky a ostatné ako ty. Chlieb je určite lepší pečený v rúre, ale výborný je aj z pekárne. Tiež som skúšala veľa kombinácií, ale táto je pre mňa najviac osvedečená. Chlieb je oveľa lepší, keď dám ražnú múku. Môžem tiež len odporučiť. Pri tomto pomere voda/ múka sa mi nikdy nestalo, že by chlieb prepadol- bol ušatý.
nahlásit
Egreska
(upraveno)
12. 2. 2009, 15:22
ano,presne tak...pani bububu ma pravdu


nahlásit
Jíťa S.
(upraveno)
12. 2. 2009, 11:46
Paní Marto, omlouvám se ,ale co znamená "popučený"Děkuji
nahlásit

bububububu
(upraveno)
12. 2. 2009, 11:51
@Jíťa S.
řekla bych nastrohaný nebo pomačkaný


nahlásit
Jíťa S.
(upraveno)
12. 2. 2009, 12:04
@bububububu
Taky jsem si říkala , ale nebyla jsem si jistá

nahlásit
Egreska
(upraveno)
12. 2. 2009, 10:20
už sa stalo..

nahlásit
sarimana
(upraveno)
12. 2. 2009, 12:21
@Egreska
Moc děkujiiiiii!

nahlásit
sarimana
(upraveno)
12. 2. 2009, 10:14
Ten vypadá nádherně měkce a jedle, neměla byste receptík nebo odkaz na něj? Díky moc! Věra - sarimana@seznam.cz
nahlásit