(recept
si oblíbilo 737 návštěvníků)
Řezy jako peříčko
Potřebné ingredience
Piškot: 4 vejce, 70 g polohrubé mouky (4 PL) , 70 g cukru moučka (4 PL).
Krém: 1 Rama cremefine na šlehání (nebo jiná šlehačka), 200 g zakysané smetany, 3 PL cukru moučka, 5 cl vaječného koňaku (nemusí být).
Dále: 60 g čokolády na vaření.
Postup přípravy
Piškot: Vyšleháme tuhý sníh z bílků, přišleháme žloutky, po troškách vmícháme směs z mouky a cukru. Na plechu 30 x 40 cm s vymazaným pečícím papírem upečeme při 180°C 10 minut. Vychladlé podélně rozkrojíme na 3 stejné pruhy.
Krém: Nejdřív si odlijeme stranou 2 lžíce šlehačky. Zbývající šlehačku ušleháme, zakysanou smetanu smícháme se 3 lžícemi cukru moučka a spojíme se šlehačkou. Můžeme přilít vaječňák. Jeden pruh piškotu potřeme 1/3 krému, přiložíme 2. pruh, krém, 3. pruh, lehce přitlačíme a potřeme povrch i boky krémem.
Čokoládu s troškou šlehačky rozpustíme, je-li ještě moc hustá, přidáme lžíci mléka. Nalijeme na krém a vidličkou promícháme čokoládu do krému. Necháme v ledničce aspoň 3 hodiny ztuhnout.
Krém: Nejdřív si odlijeme stranou 2 lžíce šlehačky. Zbývající šlehačku ušleháme, zakysanou smetanu smícháme se 3 lžícemi cukru moučka a spojíme se šlehačkou. Můžeme přilít vaječňák. Jeden pruh piškotu potřeme 1/3 krému, přiložíme 2. pruh, krém, 3. pruh, lehce přitlačíme a potřeme povrch i boky krémem.
Čokoládu s troškou šlehačky rozpustíme, je-li ještě moc hustá, přidáme lžíci mléka. Nalijeme na krém a vidličkou promícháme čokoládu do krému. Necháme v ledničce aspoň 3 hodiny ztuhnout.
celý zákusek vypadá takto
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Lochneska76
(upraveno)
10. 7. 2012, 15:00
dobrý den. Vyzkoušeno Řezy jsou opravdu výborné a rychlé. Určitě je budu dělat častěji nMoc děkuji za recept. Radka
spero
(upraveno)
10. 7. 2012, 22:26
@Lochneska76
Radko, udělala jste mi velkou radost tímto komentářem. Děkuji Vám.
Alfonzina
(upraveno)
20. 4. 2012, 19:19
výborný, rychlý . Moc děkuji za recept. Ozdobila jsem stejně jako Vy a je jako z cukrárny. Díky
mapři
(upraveno)
9. 3. 2012, 8:01
Dobrý den,nedá mě a i já musím přidat komentář k tomuto zákusku.Tenhle recept mám vybraný delší dobu,ale pořád sem váhala,nevím nad čím .Nakonec sem ho včera zkusila.Jen sem ho malinko obměnila,neměla sem doma kysanou smetanu,tak sem použila obyčejný nízkotučný tvaroh,1 šlehačku 33%,a místo vaječného likéru sem dala jogurt dobrá máma příchuť vaječný likér,a musím říct že je vynikající.Krájela sem po dvou hodinách a byl krásně vlhký,lehkýa hlavně byl hned hotový.Určitě sem ho nedělala naposled.
spero
(upraveno)
11. 3. 2012, 23:47
@mapři
Martičko, děkuji za komentář.
ivahouba
(upraveno)
21. 1. 2012, 15:57
Perickove rezy delam velmi casto, je to moc jednoduchy, lehky moucnik, ktery vsem moc chutna. Rama cremefine NA SLEHANI (pozor prodavaji se 2, druha je na vareni, vypadaji podobne, lehce se prehmatne, tak at nekoupite spatnou - neuslehala by se) je k dostani ve vetsich supermarketech (Kaufland). Ja uzivam co zrovna mam doma: slehacka je vyborna, ale musi byt aspon 30%. Davam 1/4l slehacky nebo 1 Rama uslehane do husta a asi 3/4 500ml kelimku poradne, dobre,huste kysane smetany (kupuji v Lidlu) smichane s praskovym cukrem (podle receptu pi Ivanky) Oboje lehce, ale dobre spojim a natru. Nekdo pouziva ztuzovac: nedavejte ho, moucnik v lednici za 3-4 hod. sam pekne ztuhne. Nebojte se pomazat trochu vic, pokladu cerstvyma nakrajenyma jahodama nebo malinama, opet trochu namaznu kremem, dam dalsi plat atd. Kdyz nemam cersteve jahody, uzivam nakrajeny a zcezeny ananas nebo mandarinky. Stejne ovoce na ozdobu. S ovocem to je zase jiny, velice lahodny moucnik, ktery ma vzdy uspech a stejne jako cokoladovy, neni narocny na praci ani cas.
spero
(upraveno)
21. 1. 2012, 23:37
@ivahouba
Ivi, to jste napsala moc hezky.
kellystova
(upraveno)
21. 1. 2012, 15:04
Ty už jsem 2x podle Vás dělala. LUXUSNÍ pochoutka
spero
(upraveno)
21. 1. 2012, 23:36
@kellystova
To mám radost. Díky.
leni465
(upraveno)
21. 1. 2012, 14:57
Pani Ivanka, chystám sa na tento koláčik no neviem čo je ta Rama cremefine neviete mi niekto poradit či sa to dá kúpit aj na Slovensku? A zakysaná smotana to je "po našom" kyslá smotana? Dakujem za odpoved
pavcca1
(upraveno)
21. 1. 2012, 15:07
@leni465
Rama cremefine je podle mě rostlinná šlehačka,nepoužívám jí a dávám normální a zakysaná smetana je po vašem kyslá smotana. Taky tento řez peču a je opravdu výborný,tak ať se vám podaří.
leni465
(upraveno)
22. 1. 2012, 13:14
@pavcca1
Dakujem za odpoved pani Pavlínka Koláčik vyzerá úžasne, takže už sa teším ako ho vyskúšam
leni465
(upraveno)
8. 2. 2012, 15:32
@leni465
No tak kolacik bol bajecny jeden z najlepsich ake som jedla...hm a ten konak v tom...vyborny !!!!\r\nDakujem za recept a nabuduce robim z dvojitej davky!!!
novackova
(upraveno)
5. 10. 2011, 10:58
to určitě upeču na oslavu
spero
(upraveno)
5. 10. 2011, 20:44
@novackova
sanassa
(upraveno)
5. 10. 2011, 10:20
to vypadá dobře, přidávám do oblíbených
spero
(upraveno)
5. 10. 2011, 20:44
@sanassa
stanickast
(upraveno)
5. 10. 2011, 9:53
Dobry den Ivano,moc vám děkuji za super receptik zakusek nesmi chybět na žadnych narozeninach a pokažde sklidi velikansky obr uspěch Musim se přiznat že cely naš vchod v panelaku ho peče a a pořad rozdavam receptik po znamich super Stana
spero
(upraveno)
5. 10. 2011, 20:42
@stanickast
Stáničko, nemohla jste mě potěšit víc, než jste to udělala tímto nádherným komentářem. Tisíceré díky Vám. Ivana
sutevi
(upraveno)
28. 7. 2011, 19:08
Ivanko......moc děkuju za recept,řezy jsou vynikající,jen doporučuju smetanu ke šlehání více jak 30%,měla jsem 33%ní a mám je v ledničce cca hodinu a krém už super drží ,poprvé jsem šlehala 30%ní a vůbec nedržela.....mimochodem dělám je během 24hodin už podruhé ,mají u nás velký úspěch .......opravdu vynikajícííí ...nadýchané,skvělé....
Niki_1107
(upraveno)
8. 7. 2011, 12:27
Ivanko, tak jsem vyzkoušela vaše řezy, a nemají chybu Dlouho jsme nic tak dobrého a nadýchaného nejedli Opravdu luxusní záležitost a nijak složité na přípravu Děkuji za super receptík , Veronika
spero
(upraveno)
9. 7. 2011, 20:57
@Niki_1107
Verunko, děkuji za milý komentář, moc jste mě tím potěšila.
fiffina
(upraveno)
1. 5. 2011, 13:31
Ivanko chtěla bych zákusek upéct ale v komentářích jsem našla že 2 a půl šlehačky tak ted nevim kolik vy píšete šlehačku jako 1 děkuji
spero
(upraveno)
1. 5. 2011, 17:13
@fiffina
Marti, já dávám 250 ml rostlinné šlehačky Rama cremefine ke šlehání a k tomu tu zakysanou smetanu. Pokud si někdo chce dát víc šlehačky, je to na něm. Mě vyšlo krému dost i nahoru i na boky a nemusím tam mít několikacentimetrové vrstvy. Jestliže si koupíte zakysanku v balení jen 180 g a k tomu živočišnou šlehačku jen 200 ml, budete mít krému nejspíš málo. Ta Rama cremefine se víc našlehá než normální smetana.
s-arka
(upraveno)
1. 5. 2011, 10:18
Tak dnes dělám podruhé a opět SUPER Opravdu skvělá a hlavně rychlá dobrota
spero
(upraveno)
1. 5. 2011, 17:17
@s-arka
Šárko, skvělá zpráva. Moc děkuji.
Petra.Ch
(upraveno)
10. 4. 2011, 14:47
Dnes jsem udělala tento receptík a musím napsat že je výborný. Určitě upeču na Velikonoce jako sváteční zákusek. Petra
spero
(upraveno)
10. 4. 2011, 21:15
@Petra.Ch
Peti, tak to mám velkou radost. Děkuji za zprávu. Krásné přeji.
Mi55
(upraveno)
9. 4. 2011, 17:03
Už jsem je dělala xkrát podle Vašeho receptu, takže konečně taky zasloužená pochvala. Takže- jeden z nejoblíbenějších moučníků , jenoduchý , po odložení opravdu zasloužený název. Děkuji za recept.
spero
(upraveno)
9. 4. 2011, 20:19
@Mi55
Miladko, rádo se stalo. A já děkuji za zprávu.
mautina84
(upraveno)
19. 3. 2011, 19:53
Upečeno, odleženo a už mám půlku v sobě, pokud přítel nepřijde včas, nezbyde . Alespon o důvod víc, proč to co nejdřív upéct znovu.
spero
(upraveno)
20. 3. 2011, 19:24
@mautina84
Tak to je krása.
pety-z
(upraveno)
12. 2. 2011, 17:00
Dobrý den,dnes jsem vyzkošela řezy a nemají chybu .Jsou naprosto jedinečné.Děkuji za recept
spero
(upraveno)
12. 2. 2011, 17:46
@pety-z
Gábinko, rádo se stalo.
monalex
(upraveno)
29. 1. 2011, 8:31
Děkuji za tento príma recept,výborné,lehoučké řezy,skvělá chuť té čokolády promíchané s krémem a krásně to vypadá ,dělala jsem to s mléčnou čokoládou kvůli dětem a výborné Monika
spero
(upraveno)
29. 1. 2011, 20:49
@monalex
Moničko, není zač. Já mám radost, že řezy u vás měly úspěch a jsem moc ráda, že jste to napsala, Díky.
Radka6868
(upraveno)
5. 11. 2010, 21:58
moc dobré řezy, manžel i děti byli nadšení, jenom jsem neměla Ramu na šlehání, dělala jsem z normální šlehačky (cca 2,5 krabičky + 1 kys. smetanu) a povedlo se určitě budme dělat doma často http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=3244472
spero
(upraveno)
7. 11. 2010, 19:40
@Radka6868
Radko, řezy jste udělala moc krásné, lákají k zakousnutí. Jste šikulka. Mám radost, že vám chutnalo.
KAPLICKO
(upraveno)
5. 11. 2010, 15:28
ůúžasné tak jse to upekla Ivanko je to pohádka jen jsem upekla dva plechy a mám teda velikou buchtu,skvělý receptík
spero
(upraveno)
7. 11. 2010, 19:41
@KAPLICKO
Peti, díky za zprávu, mám z toho radost.