Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 4507 návštěvníků)

Marcipán bez dřiny hotový za 10 minut.Použitelný na vše,jak na potah dortu tak na figurky.

4.8
Marcipán bez dřiny hotový za 10 minut.Použitelný na vše,jak na potah dortu tak na figurky.

Potřebné ingredience

Děvčátka, pokud tu nejsem pište prosím vzkazíka.Koho jsem vynechala písněte přes vzkaz.Děkuji. DĚVČATA PTÁTE SE ODKUD JSOU FORMIČKY NA MARCIPÁN.ABYCH TO NEMUSELA ROZESÍLAT SOUBOR KATALOG SILIKON FOREM NAJDETE TADY .http://peceni-s-laskou.webgarden.cz/ jE TAM I MAIL ADRESA K OBJEDNÁNÍ.MŮŽETE SE POKOCHAT.JEN SI ZAMKNĚTE PENĚŽENKY.o)))) Děvčata prosím,kdo má dotaz a neozývám se???PIŠTE DO VZKAZÍKŮ,UPOZORNÍ MĚ TELEFON.MÁM ZAPLÝ NOŤAS CELÝ DEN, ODPOVÍM.JEN POKUD CHYSTÁM NA DORTY, TAK TU VISÍM,ALE NEHLÍDÁM.DĚKUJU ZDENKA. .Na časovači vidíte dobu přípravy a hňácání.Vím,že spousta z vás se pere s mléčnou hmotou, to je návod a recept, jak na ni jednoduše.Vše co se z něj dá dělat najdete tady,Mám s ním potaženy všechny dorty.http://peceni-s-laskou.webgarden.cz/marcipanove-vyrobky Ještě dodatek pokud marcipán dobře zabalíte do folie a do mikroten sáčku.Uložíte do lednice Stačí ho dát na 20 vteřin do mikrovlnky a je k použití, žádné velké hňácání a propracovávání. KRÉM POD MARCIPÁN. OSVĚDČIL SE MI VELMI SALKOVÝ KRÉM.

Postup přípravy

Ještě k marcipánu.POKUD VÁM ZBUDE DOBŘE ZABALIT.PO VYTAŽENÍ NA PÁR VTEŘIN DO MIKROVLNKY... PROHNÁCNOUT JE TO CHVILINKA A PRACUJETE ZNOVU,ŽÁDNÉ TRÁPENÍ S ROZPRACOVÁNÍM,TOHLE ODPADÁ.
Sirup a glukozu lze nahradit medem . NA TUTO DÁVKU DÁTE 3 VRCHOVATÉ LŽÍCE MEDU.UPOZORNÍM KAŽDY MED JE JINÝ.POKUD NEBUDE HMOTA VLÁČNÁ NEBOJTE SE PŘIDAT MED 1 MALOU NEBO I VELKOU LŽÍCI.KUPOVANÉ MEDÍKY NEMAJÍ TU SPRÁVNOU KONZISTENCI JAKO OD VČELAŘŮ.

MARCIPÁN ZE SIRUPU KUKUŘIČNÉHO
Děvčata sirup je možné použít- pšeničný,kukuřičnoječný,rýžový. JAVOROVÝ PROSÍM NEBRAT.


Marcipán hmota na potah dortů figurky růže cokoli

25 dkg sušené mléko polotučné,50 dkg cukr moučka, cukr i mléko prosejte.
2 lžice Kukuřičný sirup čirý.Sirup dostanete ve zdravé výživě.KDO POUŽÍVÁ GLUKOZU STAČÍ 1 VRCHOVATÁ LŽÍCE
2 lžíce vody.
1 LŽIce AROMA SLADKÁ MANDLE
Marcipán zpracovat pak dáme na stůl a pokud se vám drobí namočíme ruce v teplé vodě.ZE ZAČÁTKU SE NEBOJTE RUCE NAMÁČET AŽ PO ZÁPĚSTÍ. AŽ SE HMOTA SPOJÍ UŽ NENAMÁČET PODSYPAT SOLAMYLEM A DOPRACOVAT..Vodu po lžících už nepřidávat,Přelili by jste ho.Pak se s ním špatně domlouvá.
DŮLEŽITÁ RADA.POKUD ZAČNETE ZPRACOVÁVAT MARCIPÁN DOPRACUJTE HO.NEODCHÁZEJTE OD NĚJ, AŽ JE HOTOVÝ.POKUD HO NECHÁTE 5 MINUT NA STOLE NEDOPRACOVANÝ MÁTE V NĚM BÍLÉ TEČKY MLÉKA.PROTO MOČIT RUCE A DOHNÁCAT BEZ PAUZY.


UPOZORNĚNÍ
MNOŽÍ SE MI DOTAZY OD TĚCH CO DĚLAJÍ MARCIPÁN S KUPOVANÝM MEDEM.

Med z Tesca, bohužel tyto medy jsou natolik nekvalitní,že se musí dát do marcipánu podstatně víc, aby byl vláčný.To samé platí o medu z řetezců Kaufland a Lídl.TADY TYTO MEDY DÁTE ASI O 2 LŽÍCE MEDU VÍCE.

S vodou prosím velmi opatrně,jak marcipánovou hmotu přelijete,špatně se pak
dává dohromady.Propracujete hmotu a na hladké ploše.. si podsypete
solamylem.

CO S HMOTOU CO JSTE PŘELILI.

DÁT NA STŮL 1 LŽÍCI MLIKA A 2 CUKRU A ZAPRACOVAT.TÍM TO ZAHUSTÍTE.

cukr +sušené mléko prosáté.

Tolik mandlové tresti.Sladká mandle.

DOTAZY KDE KOUPIT MANDLOVÉ AROMA.
MAndlové aroma nejčastěji ho mívají v prodejnách Coop.Pak ho dostanete v Tescu bývá v Hrušce a Albertu,Také je v Globusu.Tam bývá většinou bez problémů k dostání.
Pokud není tady je odkaz na zdravé výživa,kde ho vedou také musíte si najít své město kde to máte nejblíž.
Na tom odkazu jsou Zdravěnky v celé republice

http://www.vegetarian.cz/kde_nakoupit.html

1 vrchovatá polévková lžíce glukozy.
Kdo dává sirup.Kukuřičný sirup 2 polévkové lžíce rovné.

2 lžíce vody

1/2 sáčku barvy na sytou růžovou.
BARVENÍ MARCIPÁNU I PO KOUSKÁCH JAK NA TO???
Dobarvení marcipánu je možné.Takto.I kousky se dají dobarvit.
Dobarvit je možné,ale na to jsou nej gelové barvy,nevím co máte k dispozici.Pokud práškové barvy, tak se barvi takto.Trošku barvy si dáte na malý talířek zakápnete alkoholem.A musíte barvu s alkoholem rozetřít do hladka. Pak si kouskem marcipánu tu barvu setřete a zapracujete do něj.Pokud by vám marcipán moc zřídl???Přidáním více alkoholu, vemte 1 lžičku solamylu a propracujte nabarvený kousek na něm.Musíte ho pak řádně zabalit a dát do lednice.Balím do mikroten folie a ještě do mikroten sáčku.

U ALKOHOLU JE JISTOTA,ŽE VÁM Z MARCIPÁNU VYPRCHÁ A MOC HO NENAŘEDÍ.POUŽÍVÁM ČISTÝ ALKOHOL JAKO JE VODKA.

nasypat na vodu a rozetřít prstem, až se rozpustí.

Dobarvování hotového marcipánu po kouskách.
JAK NA TO.

Barvení práškovou barvou.Na talířek si dáte trošku barvy a zakápnete čistým alkoholem.Lžičkou budete roztírat tak dlouho, až bude hladká kašička.Já to většinou dělám prstem.Mám chirurgické rukavice a tady máte jistotiu,že barva je roztopená do posledního zrníčka.Musí to být opravdu rozpuštěno, jinak budou v marcipánu tmavé čmouhy.PAk tu kaši setřete z talířku marcipánem a barvu do něj zapracujete.Po propracování a docílení potřebného odstínu, dejte na stůl 1 lžičku solamylu a dopracujte na něm .

základ prohnňácneme v míse.

Vysypeme a stůl, do kastrolku si dáme teplou vodu a už jen močíme ruce a dopracujeme.

Takto krásně se nám to spojuje namočení rukou je asi 4-5 x.

máme skoro hotovo za 8 minut.

Podsypeme solamylem, nebo gustinem a dopracujeme.

Takto krásně to vypadá za 9 minut a 23 vteřin.

10 minut uplynulo a máme i zabaleno hotovo.Na těchto dvou kusech jsem nestrávila ani 30 minut se vším všudy.Růžový váží 0.82 kg.Bílý má 1,22 kg.Bílý je z větší dávky.

Nechala jsem kvalitně nafotit tyhle dvě super prdelky z marcipánu.Děvčata k těm silikonum.Jednoduše, jak se s tím pracuje.Nic nevymazáváte.Nacpete marcipán, pomáhám si kosticí,aby se hmota dostala všude.Jakmile máte hotovo, vemte formičku a strčte ji na hodinu do mrazáku.Nebojte se nic se tomu nestane.Pak vyndejte a mininko vyloupněte z formy, jde to super.Dejte na mikroten oschnout a je hotovo.

Jde na něj malovat prostě vše.

Marcipán z dvojité dávky váha 1,48 kg na časovači doba zhotovení.Pardon to je váha 1 krabice mlíka a 80 deka cukru.Z dvojité dávky by byla váha vyšší.
PŘESNÝ RECEPT NA KRABICI MLÍKA.
dávám 1 celé mlíko,glukozy 1 lžící s vrchem nechám stéct a naberu ještě jednu zarovnanou,tu pak setřu do mlíka. 800 g cukru,1 a 1/2 lžíce aroma, 4 lžíce vody a zbytek dohnácám mokrýma rukama.Máte marcipánu habaděj.

Toto je děláno za hodinu a půl.

Tento dort je potažený marcipánem s polevovým fondánem.Hmota je pružná jako icing,velmi chutná jako nej marcipán.Je hladká a krásně se s ní potahuje.Přesný návod bude, pak u mě na stránkách.

Mimuška dekorace na svatební stůl.

Takto jsem si letos vyhrála s vánočním cukrovím.Něco je zdobeno pravým marcipánem a něco marcipánem máslovým netvrdnoucím a stále vláčným.
1 išlské,2 mandlové kolečka,3 kokosové přes strojek.4 Ježci s jahůdkou,5 linecké kytičky,6 černé trubičky,7 rum kuličky,8 čokoládové kuličky,9 šohajky,10 ořechy,11 květináčky,12 ulky,13 skořicové košíčky,14 mušličky,15 vanilka rohlíčky bíle,16 vanilka rohlíčky čokoládové,17 brazilky,18 čokoládové hřebeny s cesmínkou,19 linecké košíčky s čokokrémem.20 Mandlové bíle plněno mandlovým krémem,21 Kokos nepečené,,22 žloutkové,23 kokosky,24 linecké stromečky,25 marcipán kytičky,26citronové linecké plněné krémem,27 mraky,29 kávové oválky. Ještě chybí kávové pusinky s ořechy,citronové pusinky,

Začistění dortíku stačí udělat z marcipánu hada a položit kolem dortu.Pak si najdete hezký knoflík s nějakym plastickým vzorem a ten knoflík budete otiskovat do toho hada kolem dortu.Udělá Vám to hezký lem a máte krásně začistěno.Tady je použita kostice,ale službu Vám udělá i nějaký krásný knoflík.Pokud by se Vám marcipán lepil, vemte kousek potravinářské folie a otiskujte přes ni.

Svatební sada.

Romantika svatební.

Kraj havířů.Tak jeden havířský i s věží.

Walt Disney Postavičky.

bordo růže.

Medvídek Pů a kamarádi.

Piráti z Karibiku ručně malovaný.

Puntíkový netradiční.

Růžový porcelán s vyvázanou kytičkou.

Srnec k 50 pro kamaráda.

Pro mého vnoučka

Svatební romantika.

Slunečnicový

Frozen.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Slavěnka 4. 10. 2012, 20:42
Dobrý den moc mě zaujal Váš marcipán určitě zkusim. Mohla bych také poprosit o recetp na korpus a krém od Vás. Moc děkuji budete moc hodná. Jste moc velká šikulka. Děkuji Lucie koudela.48@seznam.cz
gábina73 4. 10. 2012, 11:36
Dobrý den Zdeni, máte úúúúžané dortíky - chtěla jsem Vás poprosit jako většina maminek o recept na kortus + krém. Chtěla bych zkusit vyrobit dceři k narozeninám :-) :-) Chtěla jsem se optat kdybych chtěla do školy malý upéct muffiny a navrch přidělat nějakou vyrobenou figurku z hmoty čím připevnit???? ,-) Díky Gábina gaba.smrcek@centrum.cz
75sima75 2. 10. 2012, 23:36
Dobrý den, dorty máte nádherný. Ctěla jsem Vás poprosit o radu, kde se kupuje černá barva na marcipán?Já jsem zatím používala jen práškové. Předpokládám, jak jsem četla u Vás, že tobudou barvy gelové. Děkuji za odpověď. Simona. simona.brtkova@seznam.cz :-)
Terynkaa 1. 10. 2012, 8:11
Dobry den, jste strasne sikovna. Dorty mate nadherne. Budu pect za 14 dni pro syna k 2. narozeninam. Poprve bych se chtela pokusit o potahovany Masinku Tomase. Korpus budu delat na plech, muzu vas poprosit o nejaky dobry korpus na plech a nejaky dobroucky krem? Moc dekuji terynkaa69@seznam.cz
mtrnk 30. 9. 2012, 12:54
Dobrý den Zdeni,dorty máte nádherné (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)dlouho se odhodlávám,že se pokusím upéct dort,Váš marcipán mě dostal :-$prosím můžete mi poradit nějaký dobrý korpus a krém? Děkuji za Vaší odpověď. milotova.martina@seznam.cz
milaja 26. 9. 2012, 19:29
Dobrý večer Zdeni, Vaše dorty vypadají úžasně. Úplně radost pro oči. Recept na marcipán mě nadchl, takže už mám nakoupené suroviny a hurá do toho :-) Chystám se upéct rodičům dort k narozeninám a chtěla jsem Vás poprosit o korpus a krém. Jsem "pekařka amatér", tak jestli nemáte něco jednoduchého a osvědčeného. Děkuji j.machova@seznam.cz
kachinka173 23. 9. 2012, 21:33
Dobrý večer :-) mate krásne dortíky a taky to vypadá že i lehký recept na marcipán :-) chtěla bych dort upéct manželovi až se nám vrátí v lednu z mise...ale chci si to radeji vyzkoušet zda to vubec bude mit cenu :D dort jsem nikdy nepekla jsem uplny amatér tak kdyby jste mi mohla poslat na email co nejlehcí recept na korpus i krém :-) budu vám moc vděčná :-) muj email je kostelnikova.katerina@seznam.cz :-$
barasek 23. 9. 2012, 20:46
Dobrý večer, chystám se upéci dort k narozeninám a chtěla bych zkusit Váš recept na marcipán, mohla bych také poprosit o osvědčený recept na korpus i krém? Mnohokrát děkuji Bára bsedlo@seznam.cz
Beatris292 22. 9. 2012, 17:19
dobry den Zdenko,ja jsem jeste potahovany dort nepekla-delam marlenku-kterou moje rodina a znami miloujou-ted bude mit ale manzel 30catiny a ja bych mu chtela udelat radost-jestli mi muzete poslat na maila nejaky odskouseny -vyborny receptik na piskot,a navanilkovy krem ,take abych ho mohla pouzit na obalenio dortu a pak recept na fondan-nebo je ten marcipan lepsi???potřebuji vytvořit z marcipanu parašutistu s padakem-dort bude dvoupatrovy-myslela jsem,ze bych vas poprosila jestli delate postavicky i na zakazku-jestli by se slo domluvit-kolik by to stalo?dekuji Beatris muj mail je b.he@seznam.cz
AdikNelik 19. 9. 2012, 13:11
Dobrý den,jste moc šikovná dorty jsou překrásné!Chtěla jsem se zeptat na několik otázek.CHystám oslavu synových narozenin v listopadu i narozenin dcery.CHci jim vytvořit dort potažený marcipánem.Nikdy jsem ho nedělala myslela jsem že ho koupím a vyválím ale recept od vás se mi zdá v celku jednoduchý tak nakoupím suroviny a jdu do něj!Toto množství mi stačí na potáhnutí jak velkého dortu budu dělat dort obdelníkový velikostí plechu.Figurky si koupím to bych nezvládla.Ale četla jsem o nějakých šablonách mohla byste mi o meilu napsat něco o nich jak se snimy pracuje atd.Ještě jistě máte oblíbený recept na korpus a krémy.Kdybyste mi poslala všechno byla bych Vám moc vděčná.Jsem začátečnice ta bysemi hodila od Vás profíka každá rada! Děkuji Adéla adikmacik@seznam.cz
Sajga 19. 9. 2012, 20:56
@AdikNelik Dobrý večer, já bych se také připojila s prosbou o recepty na marcipán, korpus i krém. Bude to můj první pokus, tak ocením jakoukoliv radu. Moc děkuji předem! Gábina můj mail: ghavlickova@centrum.cz
wolfik07 17. 9. 2012, 16:44
Dobrý den,chci poprosit o recept na POLEVOVÝ FONDÁN, dorty jsou nádherné, děkuji
OlivkaC 16. 9. 2012, 18:13
Dobrý den,recept super (Y),dobu jsem neměřila,ale bylo to hned hotové :-)nejdřív jsem nevěřila,že se to spojí,ale mokré ruce 4*a super |:o),jen místo solamylu jsem namazala plochu omegou a krásně to šlo a bylo lesklé :-) (Y) (F)Moc děkuji za super recept (clamp)
Dasulka01 12. 9. 2012, 9:30
Vaše zlaté ruce bych také potřebovala. (clamp)
1Janinka1 10. 9. 2012, 12:34
Zdenko, prosím, pomoc :o) Používám glukozu - nevím, jestli je to normální, koupila jsem ji poprvé, má konzistenci něco mezi sirupem a pryskyřicí -hmotu prodělám, ale je dost tuhá, takže se ní pak těžko dělá (cinky) . Zkoušela jsem přidat víc glukkózy, ale to se zase lepí...mám zkusit ještě párkrát namočit ruce a dopracovat více vody? Díky moc. Ale chuťově je výborný!!! (zajic)
katka 10. 9. 2012, 8:47
Dobrý den, mohla bych prosím také poprosit o osvědčený recept na korpus a krém na dort? Chystáme se s dcerou udělat dort, ona hrozně ráda něco peče a vytváří, nejraději dorty i mimo oslavy :-). Máte tu opravdu nádherné obrázky dortíků. Mnohokrát děkuji Katka (flower)
petrax777 7. 9. 2012, 11:34
Dobrý den, nakoupila jsem si ingredience na váš marcipán, že ho o víkendu "spáchám". Teď jsem ale s hrůzou zjistila, že jsem koupila Plnotučné sušené mléko (byla jsem vedle ve měste v tescu a jiné ani neměli, tak jsem ani nezkoumala). Myslíte, že to bude problém?
lusyna 3. 9. 2012, 22:02
Dobrý den, prosím mám dotaz ohledně marcipánku dnes jsem ho dělala prvně a marcipán se mi trhal a byl vysušený čím to může být a kde hledat příčinu? A ještě se zeptám kdy mohu a jak barvit marcipán nebo jaké barvivo koupit sypké či tekuté? A ještě bych Vás strašně chtěla poprosit o zaslání receptíku na korpus + krém velice děkuji Lucka
poncovamarketa 1. 9. 2012, 15:00
Dobrý den Zdenko, chtěla jsem zeptat, zda-li můžu marcipán propracovat a dobarvovat až později, nebo musím přidat barvu už při propracovávání? děkuji a přeji mnoho zdaru do další tvorby. Markéta
hanazik 27. 8. 2012, 14:19
Dobrý den, paní Zdenko, o víkendu jsem poprvé zkusila udělat Váš marcipán a byl skvělý!!! Byl to můj úplně první pokus o marcipán, nikdy dříve jsem ho nedělala a ani nikoho neviděla dělat. Nejdřív jsem si myslela, že se mi ta sypká hmota nikdy nespojí, ale nevzdala jsem se, věřila jsem Vám a matlala mokrýma rukama a matlala až se nakonec zadařilo. Sehnala jsem u nás jen pšeničný sirup, musela jsem ho dát 3 lžíce a pak byla hmota skvělá. Barvivo jsem rozmíchala ve vodě, o to méně jsem dala vody do základu. Nejdřív jsem si udělala bílou barvu a pak teprve dobarvovala a šlo to skvěle, žádný problém, prostě to chce nějakou chvíli vydržet a pořádně propracovat. Byla jsem strašně překvapená, jak snadno se s marcipánem pracuje, vždy jsem se toho obávala, ale na Solamylu se parádně vyválel, vůbec se nelepil a krásně se obalil kolem dortu, prostě radost s ním pracovat :-) Mockrát děkuji za cenné rady jak zde na MMB, tak i za ty, co jste mi poslala mailem, tento recept určitě využiji. Přikládám fotku mého prvního díla, není to žádný zázrak, cukrářka asi ze mě nikdy nebude, ale je to jen pokus, chtěla jsem to nejprve vyzkoušet na dortu pro mě a za měsíc pak už s jistotou budu dělat dorty dětem. JEŠTĚ JEDNOU OPRAVDU MOC DĚKUJI (Y) (clamp) |:o) (F) (F) (F) (F) :-) http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=4157009 http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=4157011
hanazik 19. 11. 2012, 10:04
@hanazik Dobrý den, konečně jsem se k tomu dostala a chci znovu moc poděkovat paní Zdence za úžasný recept na marcipán. Už jsem ho jednou zkoušela na mém dortu jako příprava na dort pro syna - strašně chtěl Spidermana. Nakonec se i Spiderman povedl, tak zde je odkaz na foto:\\\\r\\\\n http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=4235319\\\\r\\\\nMusím říct, že tento marcipán je skvělý jak na práci, tak chuťově. Protože jsem nechtěla kupovat tekutou černou barvu na ty malé pavouky (protože bych ji nevyužila a malou práškovou černou jsem u nás v obchodech prostě nesehnala), tak jsem si kousek černého marcipánu objednala u nás v cukrárně. A co vám budu povídat - marcipán od paní Zdenky šel na dračku, ale ten černý nechtěl nikdo. JEŠTĚ JEDNOU MOOOC DĚKUJI za úžasný recept a také velmi cenné rady mailem. (Y) (clamp) (Y) (clamp) (Y) (clamp) (Y) (clamp) Hanka Z.
helušach 27. 8. 2012, 20:48
@hanazik Dobrý den Hani, zkusila jsem také tento marcipán, ale jen z poloviční dávky na zkoušku. Mě se lepí, když ho válíte sypete solamyl i na váleček? Pokud ano, jak udělat, aby na barevném marcipánu nebyli vidět stopy po solamylu. Děkuji Helča :-)
hanazik 29. 8. 2012, 22:01
@helušach Dobrý večer, já jsem sypala Solamyl jen pod marcipán a vždy jsem trochu rozválela a placku otočila, tím se vlastně v tom solamylu vyválel oboustranně a vákeček nebylo třeba posypávat. Takhle jsem ho otočila několikrát a pak už byl tak tuhý, že se mi vůbec nelepil. Zůstal na něm ten solamyl jako jemný prášek, tak až jsem měla dort kompletně potažený, zapravený a připravený na zdobení, tak jsem přebytečný solamyl otřela vlhkým hadříkem. Najednu úplně prokoukl, byl hodně lesklý, chce to mít jen opravdu trochu vlhkou utěrku, je opravdu na vodu hodně háklivý. Po tom utření trochu i lepil, ale to mi vyhovovalo, pěkně se na něj zdobení přichytilo a po vychlazení v lednici lepit přestal. A jestli se Vám lepí už na začátku, tak to asi hodně může dělat použitý sirup nebo pokud jste použila med místo sirupu, tak to možná bylo tím. Ale nechci moc radit, byl to můj první pokus, třeba se mi příště nepovede jak tentokrát. Sousedka je cukrářka a říkala, že hodně záleží i na tom sušeném mléku, kupuje neustále stejnou značku, ale pokaždé ho má jiný, holt to je asi o štěstí... Tak ať se Vám daří, dobrou noc. Hanka
Pepulka (upraveno) 27. 8. 2012, 13:36
Tak mam zaděláno a jsem zvedava jak se m bude potahovat.Doufám že to dopadne na vybornou a budu mít krásný dortík jako vy... :)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie