Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 117 návštěvníků)

MARCIPÁNOVÁ HMOTA NA POTAHOVÁNÍ DORTŮ

0.0
MARCIPÁNOVÁ HMOTA NA POTAHOVÁNÍ DORTŮ

Potřebné ingredience

500 g cukr moučka,,,,,250 g sušené polotučné mléko,nebo sunar,,,,,2 lžíce vlažné vody,může být i mléko,,,,,2 lžíce medu,,,,,1 lžíce oleje pro lesk (olej není povinný-ale když bude těsto bude ještě více tvárnější a bude se krásně lesknout),,,,,1 lžíce mandlové tresti,,,,,barvy na obarvení

Postup přípravy

Cukr prosejeme přes síto 2X
Sušené mléko stačí 1x
přidáme vodu,med,tresť,olej
Začneme zpracovávat-bude to vypadat ,že je v těstě málo vody-ale vodu nepřidávejte.
Stačí si do dřezu napustit vodu a každou chvíli si namočit ruce a dále zpracovávat.
Přibližně po 5 namočení se začne těsto rýsovat.
Nebojte se máčet ruce,ale vodu opravdu nepřidávajte-stačí přidat jednu lžičku a je s marcipán.hmotou zle.
Je třeba hníst dlouho-budou Vás zřejmě bolet ruce-ale marcipán se nakonec dokonale spojí.
Nyní už stačí jen rozdělit na kousky a každý dle potřeby obarvit.(nutno zase pořádně zapracovat)
Ze začátku to bude vypadat že to nejde-ale nakonec se krásně obarví.
Pokud chcete z celé dávky jednu barvu-přidejte ji již při přípravě do vody kterou přidáváte.
Na fotu je spotřeba veškeré hmoty z 1,5 dávky.(ještě zbylo na cca jednu figurku)
Aby se Vám dort výborně potahoval-rozválejte placku cca 3 mm tlustou na potravinovou folii.
Pokud ji máte na šíří tenkou přeložte více dílů.
Rozválejte-pokud se bude lepit váleček stačí jen namočit ve vodě-potřít.
Placku dělejte cca o 10-15 cm na každou stranu více než má dort.
Potom už jen placku i s folii pohodlně zvednete-dáte na prostředek dortu a folii stáhněte.
Dále již jen upravte dle tvaru dortu.Pokud se lepí opět pomůžou namočené ruce.Okraje ořežeme-necháme ještě několik mm navíc pro založení pod dort.
Výborně se s ním pracuje-potáhla jsem s ním i Tyranosaura Rexe.Později vložím.
Rovněž se hodí výborně na figurky apod.
Je potřeba každé nespotřebované těsto uchovat v potravinové folii. Marcipánové hmoty mají tendence tvrdnout
Lépe hmota na dortě drží když je celý potřený krémem či marmeládou

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Jaňula123 13. 4. 2012, 18:44
Dobrý den, mám dotaz. Chystám se dělat tento marcipán, ale mám barvu, která se má rozmíchat s vodou a pak přidat do hmoty. Paní tady ale píše, že už se do marcipánu žádná voda přidávat nesmí. Poradíte mi jak to tedy udělat? Děkuji moc
pimpas 8. 4. 2011, 19:44
Zkusím děkuji za tip (Y)
dydzanek (upraveno) 12. 6. 2010, 22:33
Dobrý den Jani, tak jsem hmotu dnes vyzkoušela a jsem nadšená,tady je výsledek .-) děkuji za inspiraci .-)) http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=2952565 Diana :-)
jožka 21. 6. 2010, 20:49
@dydzanek Je nádherný (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) |:o) |:o) |:o) |:o) (L)
veronininka 17. 5. 2010, 9:51
na sobotu chci vyrobit synovi dort k 1. roku, tak to vyzkouším.... Díky za typ (hello)
Ilonáček 23. 2. 2010, 22:46
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
jajka5 21. 2. 2010, 20:11
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
akin77 21. 2. 2010, 19:13
(Y) (Y) |:o) |:o) (L)
darinka30 21. 2. 2010, 16:04
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) vyskusam nekdy dufam za sa podari..diky |:o)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie