Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 4507 návštěvníků)

Marcipán bez dřiny hotový za 10 minut.Použitelný na vše,jak na potah dortu tak na figurky.

4.8
Marcipán bez dřiny hotový za 10 minut.Použitelný na vše,jak na potah dortu tak na figurky.

Potřebné ingredience

Děvčátka, pokud tu nejsem pište prosím vzkazíka.Koho jsem vynechala písněte přes vzkaz.Děkuji. DĚVČATA PTÁTE SE ODKUD JSOU FORMIČKY NA MARCIPÁN.ABYCH TO NEMUSELA ROZESÍLAT SOUBOR KATALOG SILIKON FOREM NAJDETE TADY .http://peceni-s-laskou.webgarden.cz/ jE TAM I MAIL ADRESA K OBJEDNÁNÍ.MŮŽETE SE POKOCHAT.JEN SI ZAMKNĚTE PENĚŽENKY.o)))) Děvčata prosím,kdo má dotaz a neozývám se???PIŠTE DO VZKAZÍKŮ,UPOZORNÍ MĚ TELEFON.MÁM ZAPLÝ NOŤAS CELÝ DEN, ODPOVÍM.JEN POKUD CHYSTÁM NA DORTY, TAK TU VISÍM,ALE NEHLÍDÁM.DĚKUJU ZDENKA. .Na časovači vidíte dobu přípravy a hňácání.Vím,že spousta z vás se pere s mléčnou hmotou, to je návod a recept, jak na ni jednoduše.Vše co se z něj dá dělat najdete tady,Mám s ním potaženy všechny dorty.http://peceni-s-laskou.webgarden.cz/marcipanove-vyrobky Ještě dodatek pokud marcipán dobře zabalíte do folie a do mikroten sáčku.Uložíte do lednice Stačí ho dát na 20 vteřin do mikrovlnky a je k použití, žádné velké hňácání a propracovávání. KRÉM POD MARCIPÁN. OSVĚDČIL SE MI VELMI SALKOVÝ KRÉM.

Postup přípravy

Ještě k marcipánu.POKUD VÁM ZBUDE DOBŘE ZABALIT.PO VYTAŽENÍ NA PÁR VTEŘIN DO MIKROVLNKY... PROHNÁCNOUT JE TO CHVILINKA A PRACUJETE ZNOVU,ŽÁDNÉ TRÁPENÍ S ROZPRACOVÁNÍM,TOHLE ODPADÁ.
Sirup a glukozu lze nahradit medem . NA TUTO DÁVKU DÁTE 3 VRCHOVATÉ LŽÍCE MEDU.UPOZORNÍM KAŽDY MED JE JINÝ.POKUD NEBUDE HMOTA VLÁČNÁ NEBOJTE SE PŘIDAT MED 1 MALOU NEBO I VELKOU LŽÍCI.KUPOVANÉ MEDÍKY NEMAJÍ TU SPRÁVNOU KONZISTENCI JAKO OD VČELAŘŮ.

MARCIPÁN ZE SIRUPU KUKUŘIČNÉHO
Děvčata sirup je možné použít- pšeničný,kukuřičnoječný,rýžový. JAVOROVÝ PROSÍM NEBRAT.


Marcipán hmota na potah dortů figurky růže cokoli

25 dkg sušené mléko polotučné,50 dkg cukr moučka, cukr i mléko prosejte.
2 lžice Kukuřičný sirup čirý.Sirup dostanete ve zdravé výživě.KDO POUŽÍVÁ GLUKOZU STAČÍ 1 VRCHOVATÁ LŽÍCE
2 lžíce vody.
1 LŽIce AROMA SLADKÁ MANDLE
Marcipán zpracovat pak dáme na stůl a pokud se vám drobí namočíme ruce v teplé vodě.ZE ZAČÁTKU SE NEBOJTE RUCE NAMÁČET AŽ PO ZÁPĚSTÍ. AŽ SE HMOTA SPOJÍ UŽ NENAMÁČET PODSYPAT SOLAMYLEM A DOPRACOVAT..Vodu po lžících už nepřidávat,Přelili by jste ho.Pak se s ním špatně domlouvá.
DŮLEŽITÁ RADA.POKUD ZAČNETE ZPRACOVÁVAT MARCIPÁN DOPRACUJTE HO.NEODCHÁZEJTE OD NĚJ, AŽ JE HOTOVÝ.POKUD HO NECHÁTE 5 MINUT NA STOLE NEDOPRACOVANÝ MÁTE V NĚM BÍLÉ TEČKY MLÉKA.PROTO MOČIT RUCE A DOHNÁCAT BEZ PAUZY.


UPOZORNĚNÍ
MNOŽÍ SE MI DOTAZY OD TĚCH CO DĚLAJÍ MARCIPÁN S KUPOVANÝM MEDEM.

Med z Tesca, bohužel tyto medy jsou natolik nekvalitní,že se musí dát do marcipánu podstatně víc, aby byl vláčný.To samé platí o medu z řetezců Kaufland a Lídl.TADY TYTO MEDY DÁTE ASI O 2 LŽÍCE MEDU VÍCE.

S vodou prosím velmi opatrně,jak marcipánovou hmotu přelijete,špatně se pak
dává dohromady.Propracujete hmotu a na hladké ploše.. si podsypete
solamylem.

CO S HMOTOU CO JSTE PŘELILI.

DÁT NA STŮL 1 LŽÍCI MLIKA A 2 CUKRU A ZAPRACOVAT.TÍM TO ZAHUSTÍTE.

cukr +sušené mléko prosáté.

Tolik mandlové tresti.Sladká mandle.

DOTAZY KDE KOUPIT MANDLOVÉ AROMA.
MAndlové aroma nejčastěji ho mívají v prodejnách Coop.Pak ho dostanete v Tescu bývá v Hrušce a Albertu,Také je v Globusu.Tam bývá většinou bez problémů k dostání.
Pokud není tady je odkaz na zdravé výživa,kde ho vedou také musíte si najít své město kde to máte nejblíž.
Na tom odkazu jsou Zdravěnky v celé republice

http://www.vegetarian.cz/kde_nakoupit.html

1 vrchovatá polévková lžíce glukozy.
Kdo dává sirup.Kukuřičný sirup 2 polévkové lžíce rovné.

2 lžíce vody

1/2 sáčku barvy na sytou růžovou.
BARVENÍ MARCIPÁNU I PO KOUSKÁCH JAK NA TO???
Dobarvení marcipánu je možné.Takto.I kousky se dají dobarvit.
Dobarvit je možné,ale na to jsou nej gelové barvy,nevím co máte k dispozici.Pokud práškové barvy, tak se barvi takto.Trošku barvy si dáte na malý talířek zakápnete alkoholem.A musíte barvu s alkoholem rozetřít do hladka. Pak si kouskem marcipánu tu barvu setřete a zapracujete do něj.Pokud by vám marcipán moc zřídl???Přidáním více alkoholu, vemte 1 lžičku solamylu a propracujte nabarvený kousek na něm.Musíte ho pak řádně zabalit a dát do lednice.Balím do mikroten folie a ještě do mikroten sáčku.

U ALKOHOLU JE JISTOTA,ŽE VÁM Z MARCIPÁNU VYPRCHÁ A MOC HO NENAŘEDÍ.POUŽÍVÁM ČISTÝ ALKOHOL JAKO JE VODKA.

nasypat na vodu a rozetřít prstem, až se rozpustí.

Dobarvování hotového marcipánu po kouskách.
JAK NA TO.

Barvení práškovou barvou.Na talířek si dáte trošku barvy a zakápnete čistým alkoholem.Lžičkou budete roztírat tak dlouho, až bude hladká kašička.Já to většinou dělám prstem.Mám chirurgické rukavice a tady máte jistotiu,že barva je roztopená do posledního zrníčka.Musí to být opravdu rozpuštěno, jinak budou v marcipánu tmavé čmouhy.PAk tu kaši setřete z talířku marcipánem a barvu do něj zapracujete.Po propracování a docílení potřebného odstínu, dejte na stůl 1 lžičku solamylu a dopracujte na něm .

základ prohnňácneme v míse.

Vysypeme a stůl, do kastrolku si dáme teplou vodu a už jen močíme ruce a dopracujeme.

Takto krásně se nám to spojuje namočení rukou je asi 4-5 x.

máme skoro hotovo za 8 minut.

Podsypeme solamylem, nebo gustinem a dopracujeme.

Takto krásně to vypadá za 9 minut a 23 vteřin.

10 minut uplynulo a máme i zabaleno hotovo.Na těchto dvou kusech jsem nestrávila ani 30 minut se vším všudy.Růžový váží 0.82 kg.Bílý má 1,22 kg.Bílý je z větší dávky.

Nechala jsem kvalitně nafotit tyhle dvě super prdelky z marcipánu.Děvčata k těm silikonum.Jednoduše, jak se s tím pracuje.Nic nevymazáváte.Nacpete marcipán, pomáhám si kosticí,aby se hmota dostala všude.Jakmile máte hotovo, vemte formičku a strčte ji na hodinu do mrazáku.Nebojte se nic se tomu nestane.Pak vyndejte a mininko vyloupněte z formy, jde to super.Dejte na mikroten oschnout a je hotovo.

Jde na něj malovat prostě vše.

Marcipán z dvojité dávky váha 1,48 kg na časovači doba zhotovení.Pardon to je váha 1 krabice mlíka a 80 deka cukru.Z dvojité dávky by byla váha vyšší.
PŘESNÝ RECEPT NA KRABICI MLÍKA.
dávám 1 celé mlíko,glukozy 1 lžící s vrchem nechám stéct a naberu ještě jednu zarovnanou,tu pak setřu do mlíka. 800 g cukru,1 a 1/2 lžíce aroma, 4 lžíce vody a zbytek dohnácám mokrýma rukama.Máte marcipánu habaděj.

Toto je děláno za hodinu a půl.

Tento dort je potažený marcipánem s polevovým fondánem.Hmota je pružná jako icing,velmi chutná jako nej marcipán.Je hladká a krásně se s ní potahuje.Přesný návod bude, pak u mě na stránkách.

Mimuška dekorace na svatební stůl.

Takto jsem si letos vyhrála s vánočním cukrovím.Něco je zdobeno pravým marcipánem a něco marcipánem máslovým netvrdnoucím a stále vláčným.
1 išlské,2 mandlové kolečka,3 kokosové přes strojek.4 Ježci s jahůdkou,5 linecké kytičky,6 černé trubičky,7 rum kuličky,8 čokoládové kuličky,9 šohajky,10 ořechy,11 květináčky,12 ulky,13 skořicové košíčky,14 mušličky,15 vanilka rohlíčky bíle,16 vanilka rohlíčky čokoládové,17 brazilky,18 čokoládové hřebeny s cesmínkou,19 linecké košíčky s čokokrémem.20 Mandlové bíle plněno mandlovým krémem,21 Kokos nepečené,,22 žloutkové,23 kokosky,24 linecké stromečky,25 marcipán kytičky,26citronové linecké plněné krémem,27 mraky,29 kávové oválky. Ještě chybí kávové pusinky s ořechy,citronové pusinky,

Začistění dortíku stačí udělat z marcipánu hada a položit kolem dortu.Pak si najdete hezký knoflík s nějakym plastickým vzorem a ten knoflík budete otiskovat do toho hada kolem dortu.Udělá Vám to hezký lem a máte krásně začistěno.Tady je použita kostice,ale službu Vám udělá i nějaký krásný knoflík.Pokud by se Vám marcipán lepil, vemte kousek potravinářské folie a otiskujte přes ni.

Svatební sada.

Romantika svatební.

Kraj havířů.Tak jeden havířský i s věží.

Walt Disney Postavičky.

bordo růže.

Medvídek Pů a kamarádi.

Piráti z Karibiku ručně malovaný.

Puntíkový netradiční.

Růžový porcelán s vyvázanou kytičkou.

Srnec k 50 pro kamaráda.

Pro mého vnoučka

Svatební romantika.

Slunečnicový

Frozen.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

DEOKORK 24. 8. 2012, 17:57
(Y)
koala28 17. 8. 2012, 8:00
Dobrý den, vždycky jsem dělala potahovku se salkem, ale teď jsem vyzkoušela tento recept s kukuřičným sirupem. Chuť byla stejná - pro nás vynikající (nemáme rádi ty icingy atd.), ale byla to dřina, musel zasáhnout manžel :oD a hmota mi přišla dost tuhá tak nevim kde jsem udělala chybu. Na jsem našla podobný recept, ale jsou tam 3-4 lžíce sirupu a 3-4 lžíce oleje tak dneska vyzkouším.
aero-orion 25. 8. 2012, 21:46
@koala28 Pokud tu nejsem psát do vzkazů.Děkuji. (L) (F) (F) (F) Ten marcipán je zpracovaný za 5 - 10 minut, stačí jen namočit ruce do teplé vody... par krát za sebou a je hotovo. (F)
sandraLS 14. 8. 2012, 21:10
Dobrý večer,příští týden budu zkoušet váš receptík na marcipán,syn bude mít 2 ročky.Proto bych chtěla poprosit i o recept na korpus a krém pod potahovku.Moc moc děkuji a pak dám vědět jak dopadl (Y)
dallinka 10. 8. 2012, 16:29
Zkoušela jsem Váš recept a pořád jsem to měla takové řidší, nešlo z toho modelovat figurky. (child12)
zlatoocka 3. 8. 2012, 14:05
Zdeni, mohu taky poprosit o recept na korpus a krém pod potahovku? Vaši potahovku určitě zkusím, recept vypadá moc dobře. jankacz@seznam.cz Děkuji (L)
evucha124 1. 8. 2012, 19:42
DObrý den, dodatečně moc děkuju za prima recept. Dělala jsem dceři panenku a byla nadšená. Sice to nebylo dokonalé, ale to je rukama. Máte krásné dorty, obdivuju jak je dokážete nádherně nazdobit. Takže ještě jednou díky. E
jonnysess 29. 7. 2012, 14:17
(N)Holky já tímle receptem zkazila dort dceři k 5.narozeninám, hotový fiasko. Manžel mi vynadal proč experimentuju. Už nebudu a vracím se k receptu od Petry T.(petatrn). Zdeni dorty máte opavdu krásné. Nejsem taková odbornice, není Zdenka jako Zdenka.....Hezký den (child1)
Rennu 28. 7. 2012, 13:59
Dobrý den, nádherné dorty vyrábíte a recept na marcipánovou hmotu je fakt rychlý a jednoduchý. Právě jsem dokončila svoji dortovou prvotinu pro tatínka k 60tinám a mám několik dotazů: 1) když vyválím hmotu na potažení (už vím, že nesmí být moc tenká, aby se netrhala) a podsypu ji při válení solamylem, aby se nelepila jak pak docílím toho, aby solamyl nebyl na finálním výrobku vidět? Stačí namočit prs a vše uhladit nebo na to máte nějaký jiný trik? 2) placaté dekorace mi šly suprově, ale ouha jak jsem chtěla dělat něco vyššího třeba mašli, tak hmota byla příliš měkká a mašle vždy spadla..i když jsem hmotu dle návodu zahustila..... takže na vršku dortu se skví místo mašle paskvil :-( prosím, kde dělám chybu.... Chtěla jsem zkusit tenhle dort jako předpremiéru pro dortík synovi, který má ani ne za měsíc druhé narozeniny a teď váhám....Kdybyste byla moc moc hodná a našla si chvíli na zodpovězení dotazů, abych výše uvedené problémy vychytala. Věřím, že i když dort není dokonalý, tak byl dělaný s láskou a tatínkovi se bude líbit i chutnat, ale ráda bych se příště vyvarovala chyb. Moc děkuji za Váš čas a můj email je: ctvrteckova@gmail.com Renča
gabikaKa 7. 8. 2012, 13:17
@Rennu Renči, ten prs nie je zlý nápad, žeby to bolo lepšie ako s prstom? :-) |:o) (hello)
Simonka509 27. 7. 2012, 7:58
Dobrý den, vaše dorty jsou úžasné. Rozhodla jsem se, že synovi k 1. narozeninám upeču dort s marcipánem. Bude to premiera :-) Byla by jste tak laskavá napsala mi tip na dort s krémem? nejlépe čokoládový :-) Můj mail simonahladovcova@seznam.cz. Mockrát Vám děkuji. Mějte se krásně (hello) (hello)
ETričko 24. 7. 2012, 20:55
Dělala jsem poprvé v životě marcipán, takže Váš je premiéra a musím říct je to fuška, ale přišla jsem tomu na kloub ,-) ,-) co bych pro maličkýho neudělala, super receptík doporučují a díky (clamp) (clamp) (F)
BeruškaL 24. 7. 2012, 15:51
Dobrý den, mohla bych poprosit o recept na salkový krém, případně váš ověřený korpus? Děkuji moc. iva.lorencikova@seznam.cz
selumi 24. 7. 2012, 15:32
Dělala jsem váš marcipán a jsem spokojena, sice ho nemám hotový za 10 minut ale je fajn. Chtěla bych poprosit o recept na korpus a krém. Občas peču dortíky pro rodinu, ale teď mám upéct dva dorty na svatbu. Děkuji moc selumi@centrum.cz
lupo1974 19. 7. 2012, 15:18
Dobrý den, mohla by jsem taky poprosit o recept na korpus a krém? Chystám se dělat první dort pro malého... Děkuji moc. můj email: luciepospisilova@email.cz
Kocour 18. 7. 2012, 18:36
(Y)Dobrý večer,mohu poprosit o receptík na korpus a krém...budu dělat potahovaný dortík...samozřejmě z Vašeho návodu na marcipán bez dřiny (Y) děkuji moc!!!!!!Máte nádherné dortíky! litomivet@email.cz
J.Šindlerová 17. 7. 2012, 14:21
:-) :-) Krásný den, moc se mi líbí vaše dortíky,máte je opravdu náááádhernééé, jste moc šikovná :-) Já sem tam peču dortíky pro mou rodinku, moc mě to baví, ale není to pořád nějak ono, snažím se to vyladit a přijít na to co dělám špatně,proto jsem se rozhodla napsat vám a poprosit o radu. Dělám také tento marcipán, mám jiný receptík, marcipán byl vždy takový tužší a při potahování mi popraskal a nedal se vyhladit, a když jsem chtěla znovu zpracovat již odřezané kousky, byl jakoby suchý a lámal se, zkoušela jsem i mikrovlnku, ale jak vychadl zase se trhal, při potahování se mi dělaly pobocích sklady a trhal se, tak sjem to musela vždy nějak zamaskovat, ale dnes nebo zítra se chystám péct dortík mužíčkovi a tak určo zkusím ten váš marcipán, také vás chci moc a moc poprosit o receptík na korpus a krém a popřípadě, jestli byste mi neporadila jak na dobré potáhnutí dortíku, dělám převážně kulaté, někdy srdíčko a vždy se mi dělají sklady a marcipán se trhá, pořípadě na jakou tloušťku jej vyválet Můj email je: vlasakova-jana@seznam.cz Předem moc děkuji za informace, moc byste mi pomohla. Přeji krásný den. Jana Šindlerová.
fiinka (upraveno) 15. 7. 2012, 20:43
Dobrý den, můžete mi prosím poradit, jestli vystačí jedna dávka marcipánu na potažení kulatého dortu, průměr 24 cm? Zároveň prosím také o recept na osvědčený krém i korpus, budu se snažit vytvořit dort pro syna - poprvé :-) Pokud je něco na co bych si měla dát pozor, budu ráda, pokud mě upozorníte ,-) Můj e-mail je: silvieg@seznam.cz Děkuji Silvie
dzana2 13. 7. 2012, 14:47
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat a taky poradit, už jsem jednou dělala marcipán (myslím že ten váš), povedl se mi, ale jak jsem ho dala na dortu, po chvíli se mi začal roztékat, až se vlastně celá dorta zničila, tak ten dotaz je, můžu poprosit o recept na krém a ještě bych chtěla vědět zda mažete celý dort krémem, než na něj pokladete marcipán, nebo dáváte marcipán vlastně na suchý dort.Prosím prosím napište mi ( poraďte). Udělala jsem již spousty dortů, ale ještě jsem nebyla ani jednou spokojená, k jídlu to bylo, ale na oko ještě pořád ne, baví mě to a chtěla bych v tom pokračovat, děkuji za odpověď Jana Geršlová tady je můj meil jestli budete mít čas odepsat, Gerslove@seznam.cz
anzula 11. 7. 2012, 23:32
Dobrý den, mohla bych také poprosit o osvědčený krém a korpus 21. 7. se chystám na první dortík pro vnuka. Sice si moc nevěřím, ale nějak to dopadne :-o n.masopustova@seznam.cz
Deisi 11. 7. 2012, 19:57
Dobrý den, mohu poprosit o radu jak docílíte vzhledově černého marcipánu, mám gelovou barvu, ale ale pořád to není ono a ani to není chuťový. A mohu ještě také poprosit o recept na osvědčený krém a korpus. Dělám mramorový korpus a moc my vyběhne v prostředku, světlý se mi připálí. Dělám karamelový krém, chtěla bych změnu, poradíte? Děkuji Alena Deisi@centrum.cz
Marťa1 9. 7. 2012, 23:25
Dobrý den, mohu také poprosit o recept na osvědčený krém a korpus, ráda zkusím nové. Moc děkuji babkovamartina@centrum.cz (L)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie