Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 309 návštěvníků)

Letní nadýchané koláče

0.0
Letní nadýchané koláče

Potřebné ingredience

500g hladké mouky,4 dkg kvasnic,1/4 l mléka,5 lžiček cukru,2 žloutky,12 lžic pol. oleje,citronovou kůru,vanilkový cukr. -třešně,tvaroh,drobenku. Tvaroh rozmíchám s 1 vajíčkem ,mletým cukrem s vanilkovým cukrem a 2 lžícemi rumu.Zapomněla jsem do těsta špetku soli.

Postup přípravy

zaděláme klasicky těsto a necháme vykynout.Uděláme si drobenku z polohrubé mouky,mletého cukru a 1 vanilkového cukru a teplého rozpuštěného sádla to je ta nejlepší drobenka jakou znám.Všechno dělám od oka. Po vykynutí polívkovou lžící vykrajuji bochánky zakulatím,udělám důlek naplním tvarohem,posázím třešněmi a posypu drobenkou. A ta dobrota a vůně po celém domě stojí za vyzkoušení.

U nás už jsou tak nádherné třešně

tvaroh.náplň,drobenka,broskve

koláče před pečením.

upečené

a ke kafíčku

z toho samého těsta i táč.

xx

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

koloušek 3. 6. 2007, 10:25
Milá Tatjano, včera jsem upekla koláčky dle Vašeho receptu Byly úžasné Dneska jsme si je chtěli dát ke snídani, ale manžel měl v noci mlsnou a koláčky už nejsou Budu muset upéct znovu Moc děkuju za receptík
backa 3. 6. 2007, 13:59
@koloušek Luci,u nás je to obdobné,večer si myslím budou k snídani a v noci manžela načapám jak se cpe.Nějak se naučil chodit v noci jest.Ale hlavně,že těm našim drahým polovičkám chutná no nééé?? Jsem moc ráda,že se Vám podařily a ještě víc že chutnají.To těsto je fakt dobrý. Tak ať se Vám daří a děkuji (L) (L) :-) :-) (F) (F)
Vlasta V. 2. 6. 2007, 14:26
^o) Zítra se na ně vrhnu ^o) ^o) ^o) ^o) ^o) :-P,můžu se zeptat kolik jste měla koláčků z této 1 dávky,je nás hodně tak ,abych věděla :-D
backa 3. 6. 2007, 9:24
@Vlasta V. Těch koláčů jsem měla 30 ks.,ale dělala jsem je trochu větší.Když oni taky ještě v troubě naskočí.Já je dělávám na hody a stačily s té dávky.Záleží jací jste mlsouni. *-) (Y) (Y) :-) (L)
Zdenda1 2. 6. 2007, 10:41
Dobrý den,koláčky vypadají lákavě,chci se do nich dnes pustit a místo třešní dát jahody. Bohužel s kynutým těstem (a vůbec s koláči) nemám skoro žádné zkušenosti,tak můžu poprosit o radu,jak kynuté těsto zadělat? A jahody mám raději nakrájet,nebo můžu dát celé? *-) Zdeňka
backa 2. 6. 2007, 11:49
@Zdenda1 Dobrý den Zdeni,žádný problém"Nasypte mouku do mísy,udělejte si dolík do něj dejte cukr a na ten cukr rozdrobit kvasnice a zalít vlažným mlékem.Počkat až kvasnice nabobtnají a pak přidáte ostatní vejce ,olej a ostatní suroviny.Zamícháte a pěkně propracujete těsto až se nechytá okraje mísy.Tak čtvrt hodinky.Aby bylo pěkně zpracované a necháte vykynout.No a potom už děláte koláče je to velice jednoduché ,uvidíte sama ,že na tom vůbec nic není.Nehledě na to,že to je fakt dobré těsto a vůbec na něm nemůžete nic zkazit.Povede se vždy.Jahody bych nechala celé. Pak písněte jak Vám dopadly.Hodně zdaru v pečení. (Y)Táňa (L)Ať Vám ke (C)chutná.
Zdenda1 3. 6. 2007, 9:35
@backa Dobrý den Táňo, Tak jsem se s tím včera poprala (Y) Těsto bylo krásně vláčné a dobře se zpracovávalo. Vykynulo tak,že mi málem uteklo z mísy. Tvarování koláčků a plnění už bylo trošku horší,zřejmě to chce trochu cviku,takže jsou mírně neestetické a každý jiný. Ale celkově vzato se povedly,chuťově jsou výborné a tvarové odchylky jsem zamaskovala cukrem :-) Takže moc děkuji za výborný recept (Y) (Y) (Y) (F) (F) (F) Ještě mám pár dotazů - jaká je ideální doba kynutí a na kolik stupňů a jak dlouho pečete? A v čem koláčky nejlépe uchovávat do druhého dne? A lze těsto použít i na buchty? Omlouvám se za dotazy,ale mám radost,že se mi povedly a chci je vypilovat k dokonalosti ;-)
backa 3. 6. 2007, 15:49
@Zdenda1 Dobrý den Zdeni,já jsem Vám psala,že na tom nic není a vidíte že se Vám povedly. No doba kynutí možná hodinku záleží v jaké teplotě to kyne .Já až mám vrchovatou mísu tak už s tím pracuji.Já peču v elektrické troubě na 220 stup.,ale každá trouba peče jinak.Koláče dávám do hrnce, pokličku na to a ještě dám přes to utěrku. Aby to nevysychalo.Těsto se dá použít i na klasické buchty.Z tohoto těsta peču i hodovské buchtičky s mákem a povidly s drobenkou. Dokonce můžete udělat kynutou bábovku přidáte hrozinky a je to. Vůbec se nemusíte omlouvat za dotazy ráda Vám je odpovím kdykoliv. Jsem ráda,že máte radost z pečení a já za Vaše díky (L) (C) (C) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
Zdenda1 3. 6. 2007, 9:37
@Zdenda1 jo a udělala jsem 21 kusů,asi jsem dávala moc těsta,ale na chuti to vůbec nevadí,jen mi pak zbyl tvaroh... :-$
Zdenda1 2. 6. 2007, 13:53
@backa Táňo,moc děkuji za radu,dám se do toho dnes večer nebo zítra dopoledne a pak určitě dám vědět,jak jsem dopadla ;-)
backa 2. 6. 2007, 14:01
@Zdenda1 Tak pak dejte vědět a dejte se do toho a nebojte se uvidíte,že se Vám opravdu povedou. (Y)
galli 2. 6. 2007, 7:59
Tak tyhle koláčky nemají žádnou chybu (Y) (Y),jsou naprosto úžasné |:o).Dělala jsem je s jahůdkama a jen se po nich zaprášilo ;-) ;-).Určitě je brzy udělám zas (clamp) (clamp).Díky za receptík (F) (F) (F) (F) Líba
backa 2. 6. 2007, 8:40
@galli No s jahůdkama to musí být dobrota (Y) to bych si taky dala.To jsem ráda,že jste s receptíkem spokojená i já děkuji za pochvalu hlavně,že chutná. a povedly se. (L) (L) (F) (F) (F) Táňa
anderek 1. 6. 2007, 12:36
výborné p.Tatjano (Y) (Y) (Y)..upekla jsem dětem k tomu dnešnímu svátku (child5) (child6)..a do toho mi přišla ještě tchýně,která musela okoštovat...a chválila a chválila ..a toto jedla ještě teplé :-D :-D moc vám děkuji za recept určitě upeču zase (F) (F) (F)
backa 16. 7. 2007, 8:51
@anderek Krásně se Vám vyvedly (clamp) (clamp) (Y) (Y) (F) Krásný den T. (K)
backa 1. 6. 2007, 20:23
@anderek Ježíííš to jste mi udělala radost, a že se Vám povedly .Díky a pečení zdar . Hlavně když chutnají to člověk o to raději peče. ^o) (clamp) (L) (L) (L)
Dandulee 29. 5. 2007, 22:17
Tak se povedly (clamp)Určitě zase upeču,musím trénovat,protže vzhledově mám co dohánět,ale chuťově výborný (Y)
backa 30. 5. 2007, 7:45
@Dandulee To mám radost,že se povedly t,hlavní je že chutnaly trénováním nic nepokazíte já tím trénováním už to mám v ruce,protože peču každý druhý den u nás je to na sladký. (L) (L) (clamp)
Dandulee 29. 5. 2007, 10:44
Už mi to kyne ;-) tak jsem zvědavá,jestli se mi povedou.Kynuté se stále učím :-@,tak uvidíme.Dám vám vědět.
backa 30. 5. 2007, 7:49
@Dandulee Tohle těsto je výborné už ho dělám plno let .Dělám ho i bez vajec na slano. Z toho těsta dělám rohlíky plněné a sypané sýrem ,bochánky k čočce na kyselo. Oboustranné využití. Táňa (Y) (Y) (Y) (K)
Mončjatko 27. 5. 2007, 13:34
Tatjano, vypadají úžasně, jen se do nich zakousnout (clamp). Jé a vy jste oblast Brno? Já taky. :-)
backa 27. 5. 2007, 19:31
@Mončjatko Děkuji za pochvalu ,no už nejsou. (L)tak to jsme blízko že? (child8)
jíta406 27. 5. 2007, 12:58
ty koláčky vypadají úžasně a ty třešně taky,vy se máte tady na Šumavě jsou ještě zelené +o(,musíme počkat,ale koláčky určitě vyzkouším! :-) :-) :-)
backa 27. 5. 2007, 13:06
@jíta406 Jitko,děkuji za pochvalu,ale tady na Moravě je všechno trochu spíš tady bude za týden po třešních jestli budou takové pařáky. A nezaprší Ale koláčky zkuste jsou moc dobré. (C) (C) (L) (child2)
Eirene 30. 5. 2007, 18:37
@backa MILÁ TATJANO..... TED JSEM DOPEKLA TY VAŠE ÚŽASNÉ KOLÁČKY!!!!! (C) MUSÍM ŘÍCT ŽE NEMAJÍ CHYBU (Y) A TO JAKO JÁ KDYŽ SE DÁM DO PEČENÍ TAK TO POKAŽDÉ JE TVRDÉ A DRUHÝ DEN TO MOHU VYHODIT +o( ALE ŽASNU NAD VAŠÍM RECEPTEM A JEN A JEN MOC CHVÁLÍM A OPRAVDU DOPORUČUJI (clamp) JEN JSEM JE TROŠKU VÍC DOPEKLA :-S ALE I TAK JSOU KŘEHOUČKÉ,CHCE TO CVIK . MOC DĚKUJI,JDU SI DÁT DALŠÍ A UŽ SE TĚŠÍM AŽ OCHUTNÁ RODINA ^o)
backa 31. 5. 2007, 17:10
@Eirene No Irenko,jsem moc ráda,že se povedly a chutnaly mám radost,ale tohle těsto je fakt báječné.Jak už jsem psala dělám z toho těsta i slané pečivo. Ještě jednou díky za pochvalu a Vám tleskám. (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (L) (L) Táňa (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie