Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 201 návštěvníků)

Babiččiny krémeše

0.0
Babiččiny krémeše

Potřebné ingredience

28 dkg hladké mouky, 10 dkg cukru moučka, 1 lžička jedlé sody nebo prášku do pečiva, 5dkg rozpuštěné Hery nebo másla, 2 vejce, 1 lžíce rumu, 1 lžíce tekutého medu, špetička soli.
KRÉM : 1L mléka, 3 vanilkové pudingy, 25 dkg Hery nebo másla, 4 žloutky, 15-20 dkg cukru. Dále 2 -3 smetany ke šlehání, moučkový cukr na posypání.

Postup přípravy

Smícháme mouku s jedlou sodou, přidáme ostatní suroviny a na vále vypracujeme vláčné těsto. Jako každé medové těsto, i toto by mělo chviličku odpočívat v ledničce. Těsto si rozdělíme na 2 díly, z každého vyválíme placku o rozměrech plechu. Placky pečeme na obrácené straně vymazaného a vysypaného plechu - těsto na něj přeneseme pomocí válečku. Upečeme dorůžova.
KRÉM : v troše mléka rozmícháme pudingové prášky a cukr. Do zbytku mléka přidáme žloutky a dáme vařit. Těsně před bodem varu přilijeme zbytek mléka s pudingem a vymícháme hladkou pudingovou kaši. Po vychladnutí zašleháme změklý tuk - měl by mít pokojovou teplotu.
Upečenou placku dáme do plechu, rozetřeme pudingový krém, na to natřeme ušlehanou šlehačku a přikryjeme druhou medovou plackou. Uchováváme v ledničce, krémeše jsou nejlepší druhý den, kdy medové placky zvláční.

Mouku s jedlou sodou smícháme, přidáme ostatní suroviny a vypracujeme vláčné těsto, které necháme chvíli odležet.

Těsto dáme na chvíli odležet do ledničky.

Mezitím si podle výše popsaného návodu uvaříme pudingovou kaši.

Obrácenou stranu plechu si vymažeme a vysypeme moukou ( lépe se z toho placka snímá )

Těsto rozdělíme na 2 díly, každý díl vyválíme na placku o rozměrech plechu a pomocí válečku přeneseme na plech.

Upečeme dorůžova a necháme vychladnout.

1.placku dáme zpět do plechu, na ni rozetřeme pudingový krém.

Na pudingový krém natřeme ušlehanou šlehačku.

Přikryjeme druhou plackou, posítkujeme moučkovým cukrem a dáme vychladit do ledničky.

Krémeše jsou nejlepší od druhého dne, kdy se pěkně rozleží. Dobrou chuť přeje LUCKA !!!!!

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Jarmila_ 28. 3. 2008, 23:19
Pekla jsem je už několikrát a musím říct že jsou¨ vinikající (clamp) (clamp) (clamp)
Lukrato 29. 3. 2008, 13:34
@Jarmila_ ...tak to jsem moc ráda.... (L) (F)
sqwer 23. 3. 2008, 17:07
vypadají uuuužasně, určitě vyzkouším :)
Lukrato 28. 3. 2008, 22:27
@sqwer Prima..... (F) (F) (F)
janaforyou 22. 3. 2008, 14:10
Dobrý den,chci zkusit upéct ,ale nevím tloustku těsta?na tom plechu díky Jana
Lukrato 22. 3. 2008, 16:21
@janaforyou Dobrý den jani, už jsem Vám písla na mail....ta tloušťka těsta vyjde sama - tím že těsto rozdělíte na dvě části a rozválíte je na rozměry plechu..... je to tenoučké.....Pa, Lucka. (F) (F) (F)
janaforyou 23. 3. 2008, 17:00
@Lukrato dobrý den Lucko ,krémeše se povedly jsou super |:o)
stencon 23. 10. 2007, 9:40
Taky děláme kremeše. Jen to máme usnadněný, že používáme listové těsto - zděděný recept od slovenských tetiček :-$ :-$
Jaruš53 3. 6. 2007, 14:34
Lucinko, jenom bych se zeptala, jak máte velký plech. Chtěla bych je zkusit , ale bojím se , abych neměla málo těsta. Děkuji za odpověď Jarka Je to moc lákavé............ (Y) (Y)
Lukrato 3. 6. 2007, 19:46
@Jaruš53 Dobrý den Jarmilko, mám klasický plech 26x35 cm. Tak zkuste a pak písněte, jak Vám chutnaly. Lucka. (F) (F) (F)
Kajda 1 3. 6. 2007, 9:38
Máme moooc rádi, mám také po babičce ze slovenska recept Slovenské krémeše.Mouky a o jedno vejce mám méně. Mám jen 2pudinky a 5 vabilk.cukrů.Dále mám už jen šlehačku,mléko a vanilk.cukr s moučkovým cukremna posypání..Tyto řezy jsou mooooc dobré. Díky za připomenutí receptu. (L) (L) (L) (L) (L) (L)
Lukrato 3. 6. 2007, 13:04
@Kajda 1 Není zač Klárko, já jsem je taky dlouho nedělala - tak nějak jsem na ně pozapomněla - o to víc nám udělaly radost. Papapa. (F) (F) (L) (F) (F)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie