(recept
si oblíbilo 161 návštěvníků)
Ožralé kuře na plechovce
Potřebné ingredience
Ingredience:
1 celé kuře (cca 1,5kg)
1 plechovka piva 0,5l
Nálev:
2 lžíce medu
3 lžíce oleje
3 lžíce sojové omáčky
1 lžíce vinného octa
4 stroužky česneku
1 lžička chilli v prášku
1 lžíce červené chilli omáčky
sůl
Postup přípravy
Vezmeme celé kuřátko omejeme a osolíme.
Připravíme si omáčku, všechny suroviny dáme asi na dvě minuty prohřát na pánev (česnek krájíme na plátky). Můžete použít jakoukoli omáčku, pokud máte doma jinou oblíbenou, je to na Vás :)
Kuře vložíme do zapékací misky a polejeme připravenou omáčkou, necháme odstát, podle původního receptu 1 hodinu, já nechávám jeden den :))))))))))
Na plech si připravíme pečící papír, pro zachycení případné štávy, otevřeme plechovku piva, deci upijeme a ostrým nožem vytvoříme další dva otvory, aby mohlo pivo lépe odcházet :) Kuře narazíme na plechovku a postavíme na plech s papírem. Pečeme podle potřeby cca hodinu a 15 minut na 180 stupňů. Já během pečení ještě občas potírám zbylou omáčkou.
Po upečení sundáme kuře z plechovky, porcujeme a papáme :))) Je to opravdu super mňamka :)))
***
Pivo důsledkem tepla začne vzlínat a vytvoří uvnitř kuřete atmosféru pohody, jak už to jen pivo dokáže, postupně vyvzlíná do masa, díky čemuž je poté maso šťavnaté a křehké a to je možná slabé přirovnání, to maso je boží :)
***
recept převzat z Labužníka :o)
Připravíme si omáčku, všechny suroviny dáme asi na dvě minuty prohřát na pánev (česnek krájíme na plátky). Můžete použít jakoukoli omáčku, pokud máte doma jinou oblíbenou, je to na Vás :)
Kuře vložíme do zapékací misky a polejeme připravenou omáčkou, necháme odstát, podle původního receptu 1 hodinu, já nechávám jeden den :))))))))))
Na plech si připravíme pečící papír, pro zachycení případné štávy, otevřeme plechovku piva, deci upijeme a ostrým nožem vytvoříme další dva otvory, aby mohlo pivo lépe odcházet :) Kuře narazíme na plechovku a postavíme na plech s papírem. Pečeme podle potřeby cca hodinu a 15 minut na 180 stupňů. Já během pečení ještě občas potírám zbylou omáčkou.
Po upečení sundáme kuře z plechovky, porcujeme a papáme :))) Je to opravdu super mňamka :)))
***
Pivo důsledkem tepla začne vzlínat a vytvoří uvnitř kuřete atmosféru pohody, jak už to jen pivo dokáže, postupně vyvzlíná do masa, díky čemuž je poté maso šťavnaté a křehké a to je možná slabé přirovnání, to maso je boží :)
***
recept převzat z Labužníka :o)
- připravíme si omáčku
- kuře vložíme do pelechu :)
- zalejeme ho omáčkou a pořádně ho necháme vyrochnit :)
- po marinování narazíme kuře na plechovku :)
- vložíme do trouby :)
- po upečení vyndáme
- pohled z jiné strany :)
- porcujeme a nakonec sežereme :))))))))))))))))))))))))))))))
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
tislovka
(upraveno)
11. 6. 2007, 11:57
Vypadá to parádně, to musim zkusit......ta plechovka piva nepraskne nebo nic se s ní určitě nestane???? Lenka
Hanka V.
(upraveno)
11. 6. 2007, 12:04
@tislovka
Leničko nepraskne, a nezdeformuje se, protože tím, že do ní přiděláme díry z ní může vzduch i pivo odcházet Jenom to zbylé pivo v plechovce je potom už nepoživatelné Hanka
tislovka
(upraveno)
11. 6. 2007, 12:08
@Hanka V.
Aha, díky, ještě se zeptám: v receptu je psáno, že kuře narazíme na plechovku a položíme, v obrázkách kuře stojí... to pivko na ležato by se asi vylilo, takže ho mám postavit do pozoru v troubě ju?
Hanka V.
(upraveno)
11. 6. 2007, 12:17
@tislovka
Leni díky za upozornění Už jsem opravila, samozřejmě že kuře postavíme V původním receptu byla plechovka piva malá ale já používám půllitrovou Sice kuře "odpaníme" až ke krku ale ta malá se mi v kuřeti skoro ztratila a ani mi nechtělo stát Takže proto raději velkou
tislovka
(upraveno)
11. 6. 2007, 12:36
@Hanka V.
Myslim, že o víkendu jdu na to Pak písnu jak se mi to povedlo. Papa Lenka
Hanka V.
(upraveno)
11. 6. 2007, 12:38
@tislovka
Držím palce a těším se na fotečku