Zobrazit přihlášovací formulář

Hovězí maso

Přidat recept
(recept si oblíbilo 303 návštěvníků)

Hovězí řízky naruby zapečené s tatarkou,jsou jako vata :o)

4.0
Hovězí řízky naruby zapečené s tatarkou,jsou jako vata :o)

Potřebné ingredience

4-6 plátků hovězího(šlo by i z vepřového),strouhanka,vejce na obalení a jedno vajíčko uvařené natvrdo,cibule,rajče,tatarská omáčka,olej,sůl,vegeta

Postup přípravy

Naklepat maso,osolit,ovegetovat,obalit pouze ve strouhance(hodně přitlačit,aby strouhanka držela).Dát rozpálit tuk na pánvičku a předehřát troubu.Maso potom opatrně obalit v rozkvedlaném vajíčku a lehce osmažit na pánvi z obou stran(jen nechat zatáhnout to vajíčko,nesmažit nějak dlouho)).Pak naskládat řízky do pekáčku vymaštěný tukem(já dávám na klasický hluboký plech,vleze se mi tam cca 6 plátků nebo 4 velké plátky),na řízky poklást kolečko cibule,rajčete,kolečko vajíčka natvrdo a na to dát hromádku tatarky,jak kdo chce,jak kdo má rád(ona se pak rozteče- pěkně rozpeče na mase).
Řízky podlijeme vodou,přikrýt plechem a dát do trouby dusit,já dávám asi tak na 180 st. horkovzduch asi 45 minut(míň-víc,chce to zkusit),hlídejte vodu,když tak ještě sem tam podlijte ať nejsou řízky úplně na suchu a až je vše pěkně zapečené,tak je hotovo a je to mňamka,masíčko je z trouby jak vata :o) Ještě malý tip,můžete v hrnku rozpustit třeba půl masoxu a podlít to pod řízky s tou vodou,kterou je podlíváte,taky dobré :o)
A teď naposledy,když jsem řízky dělala,jsem na každý zkusila dát navrch plátek tvrd.sýra(chvíli před dopečením) a bylo to taky dobré,sýr se na tom pěkně zapekl,doporučuji.
Jako příloha brambory,hranolky,bramb.kaše.
Je to jednoduché a rychlé.Přeji dobrou chuť.

Obalené maso ve strouhance a vajíčku osmažit na pánvi(jen zatáhnout vajíčko,nesmažit nějak dlouho) z obou stran.

Řízky dát na plech,poklást kolečkem cibule,rajčete,vajíčka a tatarkou,vylít tam i tuk z pánvičky a podlít vodou(nebo i s tím rozpuštěným masoxem,jestli chcete),přikrýt druhým plechem a dát dusit do trouby.

V průběhu pečení v troubě občas zkontrolujte,podlijte vodou,ať není maso na suchu,ať se dusí.Můžete dát na řízky chvíli před dopečením plátek sýru Eidam-nechat zapéct,je to taky dobré.

Takhle vypadají hotové zapečené řízky ,můžete servírovat na talíře :o)
Vhodná příloha jsou hranolky,brambory,bram.kaše :-)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Hangy 22. 6. 2007, 18:24
Tak jsem si najela na recepty pro inspiraci a hned první recept mi tak padl do oka, že ho zítra musím udělat. Tak už se moc těším, protože to vypadá famózně. Pavča (clamp) (clamp) (clamp)
Filďa 23. 6. 2007, 22:03
@Hangy Tak jak jste dopadla?Dalo se to jíst? :-$ Já takhle hovězí dělám ráda,protože je z trouby masíčko pěkně měkkoučké :-) a recept je jednoduchý (PL) (PL) (PL)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie