Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 13 návštěvníků)

Bozska polevka z nejlepsi dyne - Butternut

0.0
Bozska polevka z nejlepsi dyne - Butternut

Potřebné ingredience

Dyne Butternut, cibulka, maslo, kapka oleje, vyvar, jedna smetana, sul, pepr. Mozno jeste kousek syru Gorgonzola

Postup přípravy

Cibulku osmazime dozlatava na masle a kapce oleje. Pak pridame na kosticky nakrajeny Butternut, osolime, opeprime, podlejeme vyvarem, ne moc jeste tam prijde pozdeji smetana a nechame dusit. Kdyz je Butternut meky, tak vse projedeme ponornym mixerem. Pridame smetanu a je li treba jeste dochutime soli a peprem. Polevka je hotova, ale kdo chce muze jeste v polevce nechat rozpustit kousek syru Gorgonzola - to ale pak uz neni kazdeho chut u nas to pak jim jen ja.
Je to nejlepsi dynova polevka kterou jsem jedla, je to diky druhu dyne Butternut. Bohuzel nevim jeji cesky nazev, tak mamci jestli znate tak prosim pisnete.

Dyne Butternut

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

JanaSku 18. 11. 2011, 14:02
já tuhle dýni koupila v obchodě pod názvem "máslová dýně" Chystám se udělat polévku podle Vašeho receptu - už teĎ se mi sbíhají sliny :-)
sharien 23. 11. 2009, 12:15
Tak jsem vyzkousela a je moc dobra :-) A pridam par postrehu, bud takto nebo uvarena s divokym korenim je vyborna jako omacka k testovinam a asi by sla i ke knedliku. A jestli mate rada dyne, jite hokkaido? Mne osobne prijde jeste lepsi nez tato, takova vyraznejsi, ale zas tak obrovsky rozdil v nich neni. Tu pecu v troube nebo z ni prave delam polevku a "dynovu svickovou". A ma jednu velkou vyhodu, nemusi se jako jedina loupat ;-)
Jambi 13. 10. 2009, 22:53
Dělám něco podobného i z jiných druhů dýní - jen ji napřed v troubě upeču, až lehce zezlátne a změkne, pak lžíci dužinu vydlábnu a postupuji už podobným způsobem. Používám kuřecí vývar a někdy do polévky přidám i trochu kuřecího masa a nahoru před podáváním hodím hrstku krutónků. (hello)
Marcela 1980 16. 10. 2009, 10:17
@Jambi Jaroslavo, ja uz take vyzkousela z jinych druhu dyni v ruznych podobach a vsechny chutnaly, ale tendle druh dyne je naprosto bozskej, uz pri loupani a krajeni tecou sliny jak krasne voni ;-) Tak kdyz uvidite v obchode tak urcite kupte. Jinak ten napad z upecenim v troube muze byt taky moc dobry, urcite tomu da zase jinaci chut. To musim jeste prubnout (Y)
Jambi 16. 10. 2009, 14:00
@Marcela 1980 určitě zkusím (D) dýňová polévka nemá chybu (Y) (hello)
Marcela 1980 23. 10. 2009, 20:33
@Jambi urcite

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie