(recept
si oblíbilo 55 návštěvníků)
Zelenina v soli do polévky

Potřebné ingredience
Mrkev 1 kg, petržel 1kg, celer asi 30 dkg a nať z petržele, sůl, dávám na 1 kg zeleniny 20 dkg soli.
Postup přípravy
Vše nastrouhat, přidat nakrájenou nať a promíchat se solí. Namačkat do sklenic, nahoře ještě posypat trochu solí, aby se udělalo takové solné víčko.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
P.A.V.L.A
(upraveno)
6. 10. 2015, 20:41


nahlásit
sympatie
(upraveno)
6. 10. 2015, 17:29
Uděláné, jen se bojím aby to nebylo slané i propláchnuté! Uvidíme.
nahlásit

cjmaserka
(upraveno)
2. 9. 2015, 12:12
Dobrý den vše pripravím dám do sklenic a nesterilizuji? jen dám víčko a hotovo?
nahlásit

Zmolda
(upraveno)
2. 9. 2015, 16:23
@cjmaserka
Přesně tak, jen zavíčkovat a dát někam do špajzu.nezavařovat.
nahlásit
Tamra
(upraveno)
11. 10. 2011, 22:20
Prosím kdy se může zelenina jíst..má to nějakou úložnou dobu jako třeba týden počkat a pak teprve konzumovat?? Díky moc také se na ni chystám..

nahlásit
Lenpod
(upraveno)
13. 10. 2011, 16:19
@Tamra
Tamarko, nasolenou zeleninu můžete začít používat okamžitě. Ta sůl je tam pouze kvůli konzervaci.

nahlásit
Tamra
(upraveno)
14. 10. 2011, 0:38
@Lenpod
Děkujííííí



nahlásit
Lenpod
(upraveno)
11. 10. 2011, 15:00
Z Vašeho receptu jsem využila poměr zeleniny a soli, moc děkuji
. Já jsem zpracovávala vícero zeleniny dle dalšího receptíku tady na mmb. Ale díky tomu, že jsem si toho nachystala opravdu hodně, tak jsem část dala do sušičky a získala jsem tak domácí vegetku
. Používám na chleba s máslem, do pomazánek, na cesty i do pro další dochucování. Jsem moc ráda, že se to tak povedlo, protože jsem dříve vegetu bez glutamanu kupovala ve Zdravé výživě za velké peníze a takto to bylo za hubičku
.



nahlásit

petulisek
(upraveno)
22. 8. 2011, 9:42
Dělávala jsem to úplně stejně, když měla mamka zahradu, jen jsem to strouhala ručně
(jsem ještě tenkrát na to neměla mašinku, no a teď zase nemám tu zeleninku ) ale je to super! Tenkrát jsem ani polévky nesolila, bohatě stačila ta zelenina
Asi budu muset na trh pro zeleninu, jste mě navnadila, letos mám nějaké "syslící" období






nahlásit

Michaela_
(upraveno)
13. 9. 2010, 6:35
Zdravim, musi tam bezpodminecne byt ta sul?...my moc nesolime


nahlásit

Zmolda
(upraveno)
13. 9. 2010, 13:06
@Michaela_
Musí tam být, to konzervuje, jinak by se to zkazilo. V polívce se vám to ztratí b nebo to předtím propáchnete vodou, aby se sůl vyplavila.
nahlásit

Katuli41
(upraveno)
11. 9. 2010, 10:50
Luci, a jak dlouho to vydrží?? Se na to chystám.
nahlásit

Zmolda
(upraveno)
13. 9. 2010, 6:29
@Katuli41
Mě vydržel celou dobu, než jsem vše spotřebovala, ale v chladnu ve sklepě by měla zelenina vydržet celej rok i dýl

nahlásit

Libušča
(upraveno)
19. 2. 2010, 14:41
Zdravím Lucko,tenhle druh uskladnění zeleniny do polévky mě naučila moje maminka a jsem s tím nadmíru spokojená,jen to máme s malou změnou,že to podusíme na sádle a pak dáváme do skleniček
je to super jak do polévek,ale taky pod maso a omáček


nahlásit

darinka30
(upraveno)
7. 2. 2010, 20:50




nahlásit

lumka
(upraveno)
13. 12. 2009, 19:33
Taky jsem dělala,je to výborné,ale já nahoru nedávám tu sůl,ale já to dám na plech s vodou a v troubě nechám zahřát,aby se víčka zatáhla,měla jsem to tam pak až to vychladlo a pak je to šťavnaté ta zelenina,ale moc dobré do polévky a i do omáček


nahlásit

Zmolda
(upraveno)
13. 12. 2009, 19:37
@lumka
Já už jsem spotřebovala jednu sklenici
To je dobrej tip, příští rok vyzkouším, díky


nahlásit