Zobrazit přihlášovací formulář

Zavařeniny

Přidat recept
(recept si oblíbilo 55 návštěvníků)

Zelenina v soli do polévky

0.0
Zelenina v soli do polévky

Potřebné ingredience

Mrkev 1 kg, petržel 1kg, celer asi 30 dkg a nať z petržele, sůl, dávám na 1 kg zeleniny 20 dkg soli.

Postup přípravy

Vše nastrouhat, přidat nakrájenou nať a promíchat se solí. Namačkat do sklenic, nahoře ještě posypat trochu solí, aby se udělalo takové solné víčko.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

P.A.V.L.A 6. 10. 2015, 20:41
(Y) (Y)
sympatie 6. 10. 2015, 17:29
Uděláné, jen se bojím aby to nebylo slané i propláchnuté! Uvidíme.
cjmaserka 2. 9. 2015, 12:12
Dobrý den vše pripravím dám do sklenic a nesterilizuji? jen dám víčko a hotovo?
Zmolda 2. 9. 2015, 16:23
@cjmaserka Přesně tak, jen zavíčkovat a dát někam do špajzu.nezavařovat.
Tamra 11. 10. 2011, 22:20
Prosím kdy se může zelenina jíst..má to nějakou úložnou dobu jako třeba týden počkat a pak teprve konzumovat?? Díky moc také se na ni chystám.. (F)
Lenpod 13. 10. 2011, 16:19
@Tamra Tamarko, nasolenou zeleninu můžete začít používat okamžitě. Ta sůl je tam pouze kvůli konzervaci. (hello)
Tamra 14. 10. 2011, 0:38
@Lenpod Děkujííííí (clamp) (clamp) (F)
Lenpod 11. 10. 2011, 15:00
Z Vašeho receptu jsem využila poměr zeleniny a soli, moc děkuji (clamp). Já jsem zpracovávala vícero zeleniny dle dalšího receptíku tady na mmb. Ale díky tomu, že jsem si toho nachystala opravdu hodně, tak jsem část dala do sušičky a získala jsem tak domácí vegetku |:o). Používám na chleba s máslem, do pomazánek, na cesty i do pro další dochucování. Jsem moc ráda, že se to tak povedlo, protože jsem dříve vegetu bez glutamanu kupovala ve Zdravé výživě za velké peníze a takto to bylo za hubičku (L).
petulisek 22. 8. 2011, 9:42
Dělávala jsem to úplně stejně, když měla mamka zahradu, jen jsem to strouhala ručně 8-| 8-| 8-| 8-| (jsem ještě tenkrát na to neměla mašinku, no a teď zase nemám tu zeleninku ) ale je to super! Tenkrát jsem ani polévky nesolila, bohatě stačila ta zelenina (Y) Asi budu muset na trh pro zeleninu, jste mě navnadila, letos mám nějaké "syslící" období ,-)
Michaela_ 13. 9. 2010, 6:35
Zdravim, musi tam bezpodminecne byt ta sul?...my moc nesolime (hello) (hello)
Zmolda 13. 9. 2010, 13:06
@Michaela_ Musí tam být, to konzervuje, jinak by se to zkazilo. V polívce se vám to ztratí b nebo to předtím propáchnete vodou, aby se sůl vyplavila.
Katuli41 11. 9. 2010, 10:50
Luci, a jak dlouho to vydrží?? Se na to chystám.
Zmolda 13. 9. 2010, 6:29
@Katuli41 Mě vydržel celou dobu, než jsem vše spotřebovala, ale v chladnu ve sklepě by měla zelenina vydržet celej rok i dýl :-$
Libušča 19. 2. 2010, 14:41
Zdravím Lucko,tenhle druh uskladnění zeleniny do polévky mě naučila moje maminka a jsem s tím nadmíru spokojená,jen to máme s malou změnou,že to podusíme na sádle a pak dáváme do skleniček (Y)je to super jak do polévek,ale taky pod maso a omáček (pl)
darinka30 7. 2. 2010, 20:50
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
lumka 13. 12. 2009, 19:33
Taky jsem dělala,je to výborné,ale já nahoru nedávám tu sůl,ale já to dám na plech s vodou a v troubě nechám zahřát,aby se víčka zatáhla,měla jsem to tam pak až to vychladlo a pak je to šťavnaté ta zelenina,ale moc dobré do polévky a i do omáček (Y) :-)
Zmolda 13. 12. 2009, 19:37
@lumka Já už jsem spotřebovala jednu sklenici ;-)To je dobrej tip, příští rok vyzkouším, díky (L)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie