Zobrazit přihlášovací formulář

Zavařeniny

Přidat recept
(recept si oblíbilo 34 návštěvníků)

Kořenova zelenina v soli na zimu

0.0
Kořenova zelenina v soli na zimu

Potřebné ingredience

petržel,mrkev,celer a kdo má rád i libeček,sůl

Postup přípravy

poměr mám od oka,nikdy nedělám stejné množství.Kořenovku oškrábu,nastrouhám na robotu,dám do lavora a prosypu solí,nechám přes noc tak a druhý den plním do skleniček.V zimě dávám do polévek.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

akelacon 18. 6. 2013, 12:51
kolik té soli tak dáváte?
DanušaP 18. 6. 2013, 14:00
@akelacon mrkněte ke mě do receptů, tam to je přesně
žingi 18. 6. 2013, 13:48
@akelacon já to důkladně zasypu,promíchám,ta sůl je tam na zakonzervování,aby to pak vydrželo ve skleničkách a nekazilo se (F)
Mikrah 1. 10. 2012, 8:49
ukládám a zkusím, až příští rok, ted už mám vše namraženo ,-) (F)
žingi 1. 10. 2012, 9:51
@Mikrah (flower) (Y) (Y) (Y)já nemrazím zeleninu (pst)
backa 12. 8. 2012, 10:56
Taky jsem si ji kdysi dělávala.když jsme si ještě pěstovali zeleninu na zahrádce.je to perfektní věc.Přidávala jsem i nať petrželovou a celerovou.Tato zeleninka nemá chybu hlavně v zimních měsících. (Y) (clamp) (clamp)
žingi 12. 8. 2012, 12:20
@backa (Y) (Y) (Y)ano je,loni mi ji na robotu strouhala mamina a je na velké kousky,takže příští rok,pojedu zase na jemnější (Y)a zrovna dnes,zkouším vaše knedlíky ,-)
backa 15. 8. 2012, 8:13
@žingi (L) (K) (hello)doufám,že budou chutnat (jidlo)
žingi 15. 8. 2012, 18:31
@backa s těstem se dobře dělalo,žádné patlání (Y)a byly fakt dobré (zajic) (zajic) (zajic)
Lenpod 1. 10. 2011, 15:30
Tady odkaz na podobné téma :-), s vícero druhy zeleniny a tím i chuti: http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=110760 a na poměr zelenina :sůl, zase tady: http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=63299 Zelenina v soli je výborným pomocníkem k vaření. Vařím denně a hodí se mi ke všemu, takže maminky kuchařinky, dejte se do toho |:o).
jedlicka77 1. 10. 2011, 13:52
Navnadila jste mě Jani... oběhla jsem zahrádku, namlela porek, petržel, celer a mrkev, cibuli a česnek (tak baj voko) a hrst libečku, petrželkové natě a pažitky... prosolila, nechala přes noc a už to mám ve skleničkách... voní to úžasně, ač nejsme moc polívkoví ,-), tak se těším...
žingi 2. 10. 2011, 12:49
@jedlicka77 tak to je správné a tu domácí zeleninu jen tiše závidím (Y) (Y) (Y) (Y)
JirinkaP 1. 10. 2011, 8:36
Pochopila jsem správně, že to necháte jen přes noc prosolené a už pak nezavařujete?
žingi 1. 10. 2011, 9:11
@JirinkaP ano,pochopila (Y)ta sůl to konzervuje (Y) (Y) (Y)
Marci75 1. 10. 2011, 13:58
@žingi Takže studené zavíčkujete, dotáhnete a víc nic? A kde to uchováváte? Hodně v chladu?
žingi 2. 10. 2011, 12:51
@Marci75 (Y) (Y) (Y)nic víc,mám to v panelákovém sklepě a ve špajzu doma, v lednici otevřená sklenice vydrží dlouho,dokud ji nespotřebuju (Y)opravdu se to díky soli nekazí (Y) (Y) (Y)
Pravčičačka 1. 10. 2011, 0:18
(clamp) (clamp) (clamp) přidávám svůj postřeh, libeček a pažitku přidávám nakrájenou k té zelenině a fakt vydrží strašně dlouho ,-) teda u nás jen do jara (Y) (Y) (Y) (Y)
žingi 1. 10. 2011, 8:21
@Pravčičačka (Y) (Y) (Y)já měla libečku málo,zbytek už mám nasušený,ale tak krásně to s ním vonělo,že další sezonu dám určitě víc a do celého (Y) (flower)
Kate01 30. 9. 2011, 17:09
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, kolik té soli tam dáváte a pak to jen plníte do skleniček a nezavařujete??? Vydrží to? Omlouvám se, nemám s tím zkušenost, ale docela mne to zaujalo (Y)
žingi 30. 9. 2011, 19:28
@Kate01 já dala 1kg soli,ale nevím přesné množství zeleniny,to je jen aby to bylo zakonzervované,někdo tu zeleninu potom proplachuje,já né a už nesolím tolik (Y)nezavařuji,vydrží to dlouho,i 2roky,podle toho,kolik toho mám ,-)
monky3 30. 9. 2011, 16:51
kolik soli paní, a robot nemám (child12) +o(a ručně to teda dělat nebudu ,-), jinak vypadá to supr (Y)
žingi 30. 9. 2011, 19:26
@monky3 (flower)já dala celé kilo,ale fakt nevím,kolik mohlo být zeleniny :-Smamka to kupovala dohromady,mě i jí,prý mi nechala větší půlku zeleniny *-) *-) *-)jestli to bylo 3 nebo 4kg zeleniny *-)jo a tu svou strouhala na WS kráječi,mou v robotu
malenka33 30. 9. 2011, 16:43
My zeleninku už leta letoucí meleme na strojku a přidáváme i celerovou nať.Bez této zeleninky neumím vařit, je skvělá. Malinko povařená i do bramborového salátku, mňam. (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
žingi 30. 9. 2011, 19:23
@malenka33 psala jsem,že mám v páru skleničkách zelený libeček,ale ten já mám nasušený po celý rok (Y) (Y) (Y)a taky dáváme skoro do všeho ^o)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie