(recept
si oblíbilo 34 návštěvníků)
Kořenova zelenina v soli na zimu
Potřebné ingredience
petržel,mrkev,celer a kdo má rád i libeček,sůl
Postup přípravy
poměr mám od oka,nikdy nedělám stejné množství.Kořenovku oškrábu,nastrouhám na robotu,dám do lavora a prosypu solí,nechám přes noc tak a druhý den plním do skleniček.V zimě dávám do polévek.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
akelacon
(upraveno)
18. 6. 2013, 12:51
kolik té soli tak dáváte?
DanušaP
(upraveno)
18. 6. 2013, 14:00
@akelacon
mrkněte ke mě do receptů, tam to je přesně
žingi
(upraveno)
18. 6. 2013, 13:48
@akelacon
já to důkladně zasypu,promíchám,ta sůl je tam na zakonzervování,aby to pak vydrželo ve skleničkách a nekazilo se
Mikrah
(upraveno)
1. 10. 2012, 8:49
ukládám a zkusím, až příští rok, ted už mám vše namraženo
žingi
(upraveno)
1. 10. 2012, 9:51
@Mikrah
já nemrazím zeleninu
backa
(upraveno)
12. 8. 2012, 10:56
Taky jsem si ji kdysi dělávala.když jsme si ještě pěstovali zeleninu na zahrádce.je to perfektní věc.Přidávala jsem i nať petrželovou a celerovou.Tato zeleninka nemá chybu hlavně v zimních měsících.
žingi
(upraveno)
12. 8. 2012, 12:20
@backa
ano je,loni mi ji na robotu strouhala mamina a je na velké kousky,takže příští rok,pojedu zase na jemnější a zrovna dnes,zkouším vaše knedlíky
backa
(upraveno)
15. 8. 2012, 8:13
@žingi
doufám,že budou chutnat
žingi
(upraveno)
15. 8. 2012, 18:31
@backa
s těstem se dobře dělalo,žádné patlání a byly fakt dobré
Lenpod
(upraveno)
1. 10. 2011, 15:30
Tady odkaz na podobné téma , s vícero druhy zeleniny a tím i chuti: http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=110760 a na poměr zelenina ůl, zase tady: http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=63299 Zelenina v soli je výborným pomocníkem k vaření. Vařím denně a hodí se mi ke všemu, takže maminky kuchařinky, dejte se do toho .
jedlicka77
(upraveno)
1. 10. 2011, 13:52
Navnadila jste mě Jani... oběhla jsem zahrádku, namlela porek, petržel, celer a mrkev, cibuli a česnek (tak baj voko) a hrst libečku, petrželkové natě a pažitky... prosolila, nechala přes noc a už to mám ve skleničkách... voní to úžasně, ač nejsme moc polívkoví , tak se těším...
žingi
(upraveno)
2. 10. 2011, 12:49
@jedlicka77
tak to je správné a tu domácí zeleninu jen tiše závidím
JirinkaP
(upraveno)
1. 10. 2011, 8:36
Pochopila jsem správně, že to necháte jen přes noc prosolené a už pak nezavařujete?
žingi
(upraveno)
1. 10. 2011, 9:11
@JirinkaP
ano,pochopila ta sůl to konzervuje
Marci75
(upraveno)
1. 10. 2011, 13:58
@žingi
Takže studené zavíčkujete, dotáhnete a víc nic? A kde to uchováváte? Hodně v chladu?
žingi
(upraveno)
2. 10. 2011, 12:51
@Marci75
nic víc,mám to v panelákovém sklepě a ve špajzu doma, v lednici otevřená sklenice vydrží dlouho,dokud ji nespotřebuju opravdu se to díky soli nekazí
Pravčičačka
(upraveno)
1. 10. 2011, 0:18
přidávám svůj postřeh, libeček a pažitku přidávám nakrájenou k té zelenině a fakt vydrží strašně dlouho teda u nás jen do jara
žingi
(upraveno)
1. 10. 2011, 8:21
@Pravčičačka
já měla libečku málo,zbytek už mám nasušený,ale tak krásně to s ním vonělo,že další sezonu dám určitě víc a do celého
Kate01
(upraveno)
30. 9. 2011, 17:09
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, kolik té soli tam dáváte a pak to jen plníte do skleniček a nezavařujete??? Vydrží to? Omlouvám se, nemám s tím zkušenost, ale docela mne to zaujalo
žingi
(upraveno)
30. 9. 2011, 19:28
@Kate01
já dala 1kg soli,ale nevím přesné množství zeleniny,to je jen aby to bylo zakonzervované,někdo tu zeleninu potom proplachuje,já né a už nesolím tolik nezavařuji,vydrží to dlouho,i 2roky,podle toho,kolik toho mám
monky3
(upraveno)
30. 9. 2011, 16:51
kolik soli paní, a robot nemám a ručně to teda dělat nebudu , jinak vypadá to supr
žingi
(upraveno)
30. 9. 2011, 19:26
@monky3
já dala celé kilo,ale fakt nevím,kolik mohlo být zeleniny mamka to kupovala dohromady,mě i jí,prý mi nechala větší půlku zeleniny jestli to bylo 3 nebo 4kg zeleniny jo a tu svou strouhala na WS kráječi,mou v robotu
malenka33
(upraveno)
30. 9. 2011, 16:43
My zeleninku už leta letoucí meleme na strojku a přidáváme i celerovou nať.Bez této zeleninky neumím vařit, je skvělá. Malinko povařená i do bramborového salátku, mňam.
žingi
(upraveno)
30. 9. 2011, 19:23
@malenka33
psala jsem,že mám v páru skleničkách zelený libeček,ale ten já mám nasušený po celý rok a taky dáváme skoro do všeho