(recept
si oblíbilo 12 návštěvníků)
Skvělý sterilovaný salát na zimu

Potřebné ingredience
4ks většího květáku, 2ks celeru, 2kg cibule,
2,5kg - mrkev, mražený hrášek, mražená kukuřice, červená paprika.
Toto množství je na cca 53 ks třetinkových sklenic.
Nálev:
3l vody, 0,6dcl octa, 400g cukru, 2ks Deka, 4x bobkový list, 10x nové koření, 10x pepř celý,5x hřebíček.
Svařit a přecedit přes síto.
Postup přípravy
Květák rozděláme na malé hlavičky. Celer, cibuli, papriku, mrkev nakrájíme na kostičky.
Celer a petržel dáme před zavařením na 10minut povařit. Mraženou kukuřici a hrášek nerozmražujeme!
Vše smícháme buď ve větší dětské vaničce nebo vaně jako já. Plníme sklenice a zalíváme přecezeným nálevem. Zavíčkujeme a sterilizujeme 35minut od varu na 100st.
Když do toho zapojíte celou rodinu včetně manžela a tchýně jako já,
tak to máte za dopoledne hotové a odpoledne jen sterilizujete :-)))
Celer a petržel dáme před zavařením na 10minut povařit. Mraženou kukuřici a hrášek nerozmražujeme!
Vše smícháme buď ve větší dětské vaničce nebo vaně jako já. Plníme sklenice a zalíváme přecezeným nálevem. Zavíčkujeme a sterilizujeme 35minut od varu na 100st.
Když do toho zapojíte celou rodinu včetně manžela a tchýně jako já,
tak to máte za dopoledne hotové a odpoledne jen sterilizujete :-)))

takto rozděláme květák....

a takto mrkev, cibuli, papriku, celer

pořádně vše promícháme...

naplníme sklenice a zalijeme připraveným nálevem.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé