Zobrazit přihlášovací formulář

Vepřové maso

Přidat recept
(recept si oblíbilo 419 návštěvníků)

ABSOLUTNĚ NEJLEPŠÍ ZAPEČENÉ KOTLETY CO ZNÁM - vhodné i pro velký počet osob,kdy není čas "stát u plotny"

0.0
ABSOLUTNĚ NEJLEPŠÍ ZAPEČENÉ KOTLETY CO ZNÁM - vhodné i pro velký počet osob,kdy není čas "stát u plotny"

Potřebné ingredience

4 vepřové kotlety, 1 šlehačka, máslo, tvrdý sýr (asi 15dkg), sůl, pepř

Postup přípravy

Vepřové kotlety (můžou být i s kostí) naklepeme, jemně nasolíme a z jedné strany jemně opepříme. Pekáček si vymažeme máslem i po stranách, naukládáme kotlety (nejlépe ať se moc nepřekrývají), nastrouháme na ně tvrdý sýr, a celé zalijeme celou šlehačkou. Pečeme tak na 165 - 170st. přibližně hodinku a něco. Záleží, jakou máte troubu - někdy už povrch díky sýru trochu více zlátne, a šlehačka ještě není vypečená, proto je dobré tím šlehačkovým výpekem potřít ten povrch, aby vznikla jako nová vrstva, a ta původní se tolik nepřipekla. Je to naprostá bomba. Tento recept existuje i s bramborem najednou, ale já to tak nedělám, neb se mi zdá, že brambory vezmou masu i sýru na chuti. TENTO RECEPT DĚLÁM VŽDY, KDYŽ ČEKÁM VÍCE LIDÍ, PROTOŽE SE NA MASO CHODÍM OPRAVDU JEN KOUKAT :-))) NENÍ POTŘEBA S TÍM VÍCE DĚLAT. Když chcete kotlet dělat více, je vhodné je rozdělit do 2 pekáčků, nebo na plech, a samozřejmě násobit množství šlehačky a sýra. NEZNÁM NIKOHO, KOMU BY TATO MŇAMKA NECHUTNALA :-) :-) Tak dobrou chuť.

Stihla jsem je nafotit před vložením do trouby :-) Pak už nebyla šance...

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

klokan11 30. 9. 2016, 22:51
(Y) Ohromná dobrota, moc jsem si pochutnali. Náš dvouleťák, který jídlo považuje za ztrátu času, baštil jak o závod. (Y)
Magelová 12. 9. 2016, 14:08
Kotlety také dělám a dáván pouze šlehačku v papírovém obalu ta obyčejná, jídlo je pěkně mastné,jednou jsem dala v kelímku a také se mi srazila.
PetraRol 11. 9. 2016, 21:22
(Y) (Y)
evicela 11. 9. 2016, 11:21
já dělám trošku jinak a (Y), pekáč vymažu hodně máslem, na dno cibuli na kroužky, na cibuku nakořeněné plátky masa dle chuti, na maso plátky brambor, to celé zalít šlehačkou a zakryté peču do měkka, potom odkryji hojně zasypu sýrem( ne eidam ale kvalitnější aby se dobře roztekl, může být část i niva) a dopeču do zlatova, je to výborné, aby to bylo barevnější lze dát mezi brambory i plátky barevné papriky apod
Koko mako 11. 9. 2016, 10:51
Tak mám akorát v troubě a ...také se mi šlehačka srazila :-( Dala jsem Kunín 33%..Vše je přesně podle receptu,tak nevím :-(
petrikova2014 19. 1. 2014, 15:21
vÝBORNÝ OBÍDEK :-)
jankalo 12. 1. 2014, 20:43
Vynikajúce, veľmi nám chutili. A bezprácne, určite budem tento recept opakovať. Vďaka za recept. (Y) (clamp) (F) (Y)
laskonka333 10. 1. 2014, 12:17
(Y) (Y) (child1)
novackova 10. 1. 2014, 12:02
(Y) (Y) (Y) (F)
speedtrans 10. 1. 2014, 11:00
Já, tento recept dělám s kuřecíma paličkama a přidávám plátky česneku.
P.A.V.L.A 6. 1. 2014, 18:45
(Y) (Y) (Y)
nasta77 6. 1. 2014, 18:33
:-)Díky za inspiraci :-)
Zrušený účet 4. 12. 2012, 18:55
Proč se mi ta šlehačka srazila? (child12)
romitka 6. 12. 2012, 19:17
@ Podle mě se to srazilo proto,že jste měla šlehačku jen 12%.Musí být vždy 30% nebo i více.
JPaukro 5. 10. 2016, 15:24
@romitka Já jsem dala 33% a taky se mi srazila
Vera N 16. 5. 2012, 17:15
(Y) (Y) (Y)
manhartici 14. 12. 2011, 8:01
RYCHLÉ, DOBRÉ, DĚKUJI (L) (L) (L) (L) (L) (L) (F) (banky) (novy rok)
petrahsch 24. 10. 2011, 14:30
výbornej recept, moc jsme si pochutnali :) (Y)
HedvikaSibyla 7. 5. 2011, 13:03
U nás už léta oblíbený recept. Často dělám tak, že na spodek dám brambory na kolečka, je to pak ještě větší rychlovka. Největší mňamka jsou ty brambory, maso bych vůbec nemusela, i když jsme masová. Manžel má rád bez sýra. Dělávali jsme i s kolečky cibule na spodku a říkalo se tomu Kovářské kotlety. (Y)
nataluska2 7. 5. 2011, 12:41
parádní!!!jednoduché moc dobré :) (Y) (Y) (Y)
Pavlice 27. 3. 2011, 12:26
Kačko,tak jsem dneska přemýšlela,co udělat z kotlet a padnul mi do oka tvůj recept....jen jsem si ho trochu upravila - maso posypala pórkem,pokladla uzeným bokem s barevným pepřem,pak plátky sýru a šlehačka...a výsledek? (Y) (Y) (Y) (pl) vynikající....k tomu jsem udělala hranolky - vlnky - do trouby a rodinka se olizuje...dokonce i náš (Z) nimra už má snědenou kotletu a dožvýkává hranolky :-D ,-) (F) je to rychlovka,nenáročná,u nás už má v jídelníčku své místo (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
bleška 55 20. 3. 2011, 19:37
Pěkný večer, tento recept je u nás velice oblíbený. Je to opravdu mňamka a hlavně se toho nemusím všímat. Již jsem dělala i z kuřecích řízků nebo plátků z krkovičky. A když mám doma steril.žampiony, tak přidám, nebo angl.slaninu nebo i šunku. No prostě dá se ještě něčím doplnit. Bezva jídlo!! Zdraví Jana (hello) (hello) (hello)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie