Zobrazit přihlášovací formulář

Vepřové maso

Přidat recept
(recept si oblíbilo 230 návštěvníků)

Marináda na maso, třeba i na řízky (není potřeba trojobalu,stačí už jen strouhanka!!!)

0.0
Marináda na maso, třeba i na řízky (není potřeba trojobalu,stačí už jen strouhanka!!!)

Potřebné ingredience

Na 1/2 kg masa - 2 celá vejce, 2 lžičky hořčice, 2 lžíce solamilu, 1 lžička soli, 1 lžička pepře, 1 lžička worčestru, 1 lžička magi, 2 stroužky česneku.....a naložit na min. 24 hodin (ale pokud nakládáte třeba kuřecí, tak můžete připravovat hned). Je to i na jiná masa (nakládám i vepřové, králičí...............)

Postup přípravy

Tip 1: Takto naložené maso obalte v trojobale nebo jen ve strouhance (bohatě stačí!) jako řízek.........vynikající!!!.................Tip 2: osmahněte jen tak! Tip 3: orestujte na oleji a když je to už skoro hotové tak přidejte ananas nebo žampiony a rozdrobenou nivu (můžete přilít i šlehačku. Niva se v ní krásně rozpustí a je to......úžasný!!!)
Na fotu jsou kuřecí prsíčka.

Všechny suroviny připravené v misce

smíchané suroviny, stačí už jen vložit libovolné maso (kuře, králík, vepřové)

Můj dnešní obídek :-))
Krůtí prsa v marinádě s nivou a pórkem

Řízečky naložené v marinádě a pak obalené už jen ve strouhance. Je s tím nejen méně práce, ale je to i vynikající!

Kuřecí nebo vepřové maso v marinádě s nivou, ananasem a šlehačkou. Nejlepší je to asi s hranolkama, ale já mám ráda rýži.

Vepřová kapsa z masa naloženého v marinádě ("smažená" v troubě)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

laskonka333 15. 12. 2013, 9:07
Mesíčko v akej koľvek podobe je fajn (Y)
nasta77 15. 12. 2013, 6:51
:-)Luci, díky (L) za inspiraci ,-) určitě zkusím :-)
Atuna 13. 12. 2013, 19:40
ukládám (Y) (Y) (Y)
lidare 1. 6. 2012, 10:31
(Y)zkusím,mám prsa a tak to bude mňam (clamp)
Luciášš 6. 4. 2010, 18:27
tak jsem masíčo už naložila-jsem zvědavá zítra na výsledek :-$ ,-)
Luciášš 7. 4. 2010, 14:44
@Luciášš no tak nejdřív sem myslela, že mě trefí šlak jak se mi to na teflonu připálilo ,-),pak jsem podlila a přidala trochu zakysky asi lžíci a bylo to v poho ,udělala se super omáčka, přlohu jsem zvolila vař.brambory a teplou zeleninu-lusky s kukuřicí ,takže nakonec super (clamp)
Delisa 6. 4. 2010, 18:48
@Luciášš No, tak doufám, že se ozvete a nebudete zklamaná (H) (smich)
blanor 6. 4. 2010, 15:36
Luci,dělala jsem vaši marinádu a je fakt super,moc jsme si všeci pošmákli (pl) (pl) (Y)
Delisa 6. 4. 2010, 18:26
@blanor Dobrý den Blani, to mě moc těší, že Vám všem chutnala :-) Hezký den (L)
xkacerka 15. 1. 2010, 17:38
Dobrý den, ráda bych udělala vepřové masíčko podle vás. Jen bych se chtěla zeptat, jak přesně děláte tu omáčku s nivou? Kolik surovin tak pro pětičlennou rodinu. Děkuju moc (Y) (Y) (Y) (Y)
Delisa 15. 1. 2010, 18:27
@xkacerka Dobrý večer Aničko, pokud použijete vepřové a máte ho rádi měkkčí, jako já :-), tak si ho nechte naložené klidně dva-tři dny (Y) Recept: Maso nakrájené na kostičky orestujte, když je skoro hotové, tak přidejte co máte rádi (ananas, žampiony, porek...), nadrobte na to nivu, zalijte šlehačkou a míchejte, než se niva se šlehačkou spojí. No a množství *-) (dělám vždy od oka) cca 15 dkg nivy a 1/2 - 1 šlehačka (maso pro pět lidí hádám tak pět řízků asi *-) ) Mám nafocené v PC, jen jsem byla líná vkládat, tak momentík a vložím recept (L) P.S.: Kdyby jste se ještě chtěla cokoliv zeptat, tak klidně napište.
cokapik 28. 2. 2009, 19:28
Dnes jsme meli k obedu, nalozila jsem platky krkovicky i kureci, meli jsme jen na prudko opecene, naprosto vynikajici. (clamp) Dekuji za receptik (L)
Delisa 1. 3. 2009, 10:34
@cokapik Děkuji za chválu, jsem moc ráda, že i Vám tak chutnalo (L)
Raďulka1 5. 2. 2009, 18:51
Luci, moc děkuji za váš receprík. (clamp) Je vynikající. (Y) Už nebudu dělat jinak řízečky než takhle. Je to moc dobré. Doma byla pochvala a moc chutnalo. Nic nezbylo a už je budu dělat znovu. Marináda je úžasná. (clamp) Posílám velikánskou pochvalu. (hello)
Delisa 12. 2. 2009, 8:51
@Raďulka1 Dobrý den Radko, ač pozdě, tak moc, moc děkuji za tak velikou pochvalu. Mám z ní opravdu velikánskou radost (L)
aleša 2. 11. 2008, 18:31
Luci, chci pochválit Váš receptík a poděkovat za něj (L) Dnes jsme měli oslavu k synovým narozeninám, tak jsem přemýšlela a hledala co bych udělala a narazila na Váš receptík :-) Udělala jsem kuřecí, jen tak na prudko a musím opravdu pochválit, bylo to vynikající (Y), všichni si moc pochutnali |:o) |:o) |:o)
Delisa 3. 11. 2008, 16:36
@aleša Dobrý den Alenko, děkuji za Vaši chválu. Jsem moc ráda, že Vám chutnalo ^o). Já jsem zrovna včera k obědu takto připravovala řízky a poprvé jsem zkusila takto upravit i dva sojové plátky. Ani bych nevěřila, že může být i sojový řízek výborný :-) (jen jsem tam to sojové neměla naložené, ale jen jsem to v marinádě "okoupala". (hello)
hyena 22. 4. 2008, 13:11
Takže Lucíííííí tlesám za mojí mamku (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) já sama jsem to ještě nedělala, ale od tý doby co to mamka jednou vyzkoušela, tak to dává snad na všechno a to mi dneska teta napsala, že chce to dobrý(marinádu), jak má mamka. Za obě tyto mlsný holky Ti mooooc chválím recept na marinádu a děkuji!!!!!!!!!!!!!! Sice jsem u nás hvězda já (Y) (Y) (Y),´ale tobě patří velká pochvala a dík. mňam a měj se
Delisa 23. 4. 2008, 7:47
@hyena Ahoj Helenko, moc děkuji za chválu :-). Já sama do ní také naložím skoro všechno, co mi projde v kuchyni rukama (H) ;-) Tak pa a zdravím maminku! (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie