Zobrazit přihlášovací formulář

Vepřové maso

Přidat recept
(recept si oblíbilo 74 návštěvníků)

NAKLÁDANÉ VEPŘOVÉ KOLENO - fantastické třeba na Silvestra

0.0
NAKLÁDANÉ VEPŘOVÉ KOLENO - fantastické třeba na Silvestra

Potřebné ingredience

Velká vepřová kolena ( chce to aspoň dvě ) Nálev: na 4 litry vody dáme 20 dkg soli (1l =5 dkg soli ), 1 veliká cibule, 8 kuliček nového koření, 12 kuliček pepře,4 bobkové listy.

Postup přípravy

Kolena vykostíme a kůži rozřežeme na mřížky.Můžeme je ještě rozkrájet na menší kusy, to dělám já,aby se dobře proležely. Svaříme si nálev z vody, soli, cibule a koření. Nálev necháme vychladnout a kolena do něj vložíme ( Já svařuji nálev v menším hrnci a kolena dám do velkého, potom vliji vlažný nálev i s kořením na kolena ). Teď musíme nechat kolena 4 dny odležet v lednici. Než dáme kolena na pekáč, tak je ještě jednu hodinu povaříme v nálevu. Kolena pečeme na sádle a podléváme nálevem. Pečeme na 160 - 180 stupňů cca 3 hodiny! - Důležité je vydržet opravdu ty tři hodiny,jinak to není úplně ono!!!!!! A od začátku pečeme odklopené!

nálev

vykoštěná a nařezaná kolena

nejlepší jsou hodně velká a masitá kolena ... Jsou fakt jen dvě ,-) - V Globusu mají hodně velké ,-D

naskládáme do hrnce...

... a zalijeme nálevem

nechali jsme odležet, ... tak jak to je, dáme na plotnu a povaříme. Pozor někdy to dělá takovou pěnu a nechává "pucíky" - to je normální, já to vždycky seberu naběračkou, ale nevadí to ničemu, můžete to tam nechat.

...pak vyskládáme na pekáček

... a pečeme

... a pečeme

... a pečeme...

... a pečeme ... takhle to na té fotce vypadá spíš připáleně, hlavně ta štáva, ale ve skutečnosti to vypadá mnohem líp. Musí to být hodně propečené, kůže má být hodně křupavá. Líp to vypadá na světlejším pekáčku, ten tmavý na fotkách působí jako, že je to moc přepálené, ale fakt není,... zkuste a uvidíte. Opravdu doporučuji, je to mňaminka ,-)

... takhle je to na talíři, ... už to vypadá lépe ,-)

... a ještě hotové z blízka ... trošku mázlé... stane se :-D

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

tulipanka 25. 1. 2016, 16:27
(Y) (Y) (Y)
srneckova 25. 1. 2016, 14:56
(Y) (Y) (Y) (Y)
Vera N 25. 1. 2016, 13:10
(Y) (Y) (Y)
Pami 26. 12. 2015, 19:56
(F)
MajkaKi 26. 12. 2015, 19:52
vyzkouším :-)
evča10 13. 7. 2015, 16:20
Nám koleno vůbec nechutnalo. 8-|Dávala jsem na ,2 litry vody 10 dk soli a bylo to příšerně slané.Pekla jsem na 160 stupňů 2,5 hodiny místo 3 hodin a už i ty 2,5 hodiny pečení bylo moc.Koleno bylo vysušené a i ta kůrčička už byla nee křupavá, ale tvrdá.
Auča 9. 5. 2015, 21:18
fakt tolik soli? to je skoro čtvrt kila *-)
zumbalik 31. 1. 2015, 20:22
Skvělý recept.Doporučuji všem!!! I na druhý den popřihřání bylo šťavnaté a kurčička křupavá.Skvěle. (Y) (Y) (Y)
mobydick 12. 9. 2014, 20:05
(Y) (Y) (Y) Skvele, vyzkousim...dekuju.
Paluna 12. 9. 2014, 18:24
(Y) (Y) (Y)
P.A.V.L.A 12. 9. 2014, 16:22
(Y) (Y) (Y)
vikina75 18. 10. 2013, 15:00
Dělala jsem v létě na chalupu ke známým a mělo ooooobrovský úspěch, dnes je nakládám znovu, fakt super, díky za receptík
laskonka333 5. 1. 2013, 16:38
(clamp) (clamp) (clamp) |:o) |:o) |:o) (H) (H) (H) (pl)
lidare 5. 1. 2013, 16:30
(Y) (Y) (Y)úžasnéééé (clamp) (clamp) (clamp)
26066 5. 1. 2013, 15:51
javascript :sm(´ 8o|´)
kvítečko 28. 11. 2010, 23:27
to by bylo něco pro manžílka (svatba) možná na svátky (silvestr)
magick 24. 6. 2010, 15:35
dnes jsem koupila krásná dvě kolínka,mnooo tak tento recept stopro vyzkouším (Y) ještě jeden malý dotaz,musí ta kolena opravdu vykostit?
Karol84 28. 11. 2010, 22:26
@magick omlouvám se, že jsem nestihla reagovat, nějak jsem úplně pozapomněla,že jsem sem dávala taky nějakej receptík,ale třeba si to zkusíte někdy zopáknout ... Takže kolínka se opravdu musí vykostit, ale když poprosíte řezníka, tak pomůže. Já jsem se s tím úplně poprvé hodně prala, ale není to nic složitého, naříznete v místě kde je nejméně masa, až ke kosti a pak pomalu odřezáváte od kosti - pozor, jsou tam dvě spojené ,-)
Karol84 28. 11. 2010, 22:33
@Karol84 Moc všem děkuji za chválu, :-), mám radost,že chutnalo. Konečně jsem přidala obrázky, tak snad to pomůže a naláká třeba i někoho jiného, fakt je to mňamina, takže moc doporučuji (zajic), já se na ně chystám na toho Silvestra (Y)
buba3 (upraveno) 4. 2. 2010, 10:52
(Y) (Y) (Y)super recept (Y) (Y) hned jak jsem ho objevila, poslala jsem manžela pro koleno do masny a on donesl kolínko snad ze selátka 8o| :-@ (6)..nálev jsem si udělala ze dvou litrů, ale bylo to příšerně slané 8-| (příště soli uberu) a taky milujeme česnek tak jsem tam přidala 4 stroužky :-) :-) a bylo to mooooc mňam (clamp) :-) Už se těším na další (zajic) (zajic) (zajic) (zajic) Slaný výpek jsem pak používala na osolení brambor...
Egreska 29. 12. 2009, 14:12
Tak toto by ste hned mohli dat predo mna a nezostalo by nič (zajic) (zajic) (zajic)
Ilonáček 29. 12. 2009, 14:06
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie