Zobrazit přihlášovací formulář

Vepřové maso

Přidat recept
(recept si oblíbili 3 návštěvníci)

VEPŘOVÉ KOLENO NA PIVĚ

0.0
VEPŘOVÉ KOLENO NA PIVĚ

Potřebné ingredience

Recept mám na 2 vepřová kolena. 2 kolena, 1/2l černého piva,15 stroužků česneku,4 střední cibule,8 lžic plnotučné hořčice(kdo má rád pálivé může namíchat s pálivou napůl) 1lžička sladké mleté papriky,asi 10 kuliček nového koření,15 kuliček černého pepře,6 lupínků bobkového listu,1 lžička kmínu, asi 300ml vody na podlití, mletý pepř,sůl a tmavá jíška nebo chlebová střídka na zahuštění.

Postup přípravy

Kolena si vykostíme a propícháme nebo kapku prořežeme,ale ne naskrz a vetřeme smíchanou hořčici se solí,mletým pepřem,kmínem,sladkou paprikou a na plátky nakrájeným česnekem.Vše vetřeme do kolena, zabalíme jako roládu a svážeme provázkem.Dáme do lednice ( toto si připravíme den předem).
Druhý den vložíme na pekáč,ještě kapku osolíme,okmínujeme,posypeme nakrájenou cibulí,přidáme nové koření,celý pepř a bobokový list.Zalejeme pivem,a kapkou vody,kterou při pečení doléváme, a přikryté pečeme na 180 - 200 C 2 hodiny,pak odkryjeme a ještě asi půl hodiny dopékáme do růžova.
Upečené koleno vyndáme z výpeku,šťávu slijeme,hlavně vyndáme bobkový list,ostatní koření tam já nechávám,zahustíme buď tmavou jíškou,nebo já raději zahušťuji chlebem,pak vše rozmělním tyčovým mixerem a podle chuti můžeme ještě dochutit.
Ke kolenu dělám šťouchané brambory promíchané se slaninou,nebo jen tak s chlebem.Také je výborné studené.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

lidare 16. 10. 2010, 20:15
Tak koleno vypadá úžasně,hned bych si kousek dala,ale máte všechny recepty úplně mňamkovní (Y) :-) (clamp) (clamp) (clamp) (C)
JarkaBa 16. 10. 2010, 20:51
@lidare Moc děkuji (hello) (hello)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie