Zobrazit přihlášovací formulář

Vepřové maso

Přidat recept
(recept si oblíbilo 7 návštěvníků)

Knedlo-vepřo-zelo-nejlepší pečené vepřové,jaké jsme kdy jedli:-)Pečené v sádle:-)))

0.0
Knedlo-vepřo-zelo-nejlepší pečené vepřové,jaké jsme kdy jedli:-)Pečené v sádle:-)))

Potřebné ingredience

1,5 kg vepřového masa,1litr sádla,sůl,pepř

Postup přípravy

Nejdříve si rozpustíme do skleněného pekáčku všechno sádlo,do kterého naskládáme osolené a opepřené vepřové maso,rozdělené asi na tři díly a přikryté dáme do trouby asi na 120°C.Takto probublávat to necháme asi 2,5hodiny.Nemusíme se o masíko nijak starat,nijak nepodléváme,prostě jen občas jukneme na hodiny:-)Když je maso měkké a téměř se rozpadá,vyndáme ho do misky vedle a s pečící misky odebereme rozpuštěné sádlo zpátky do sklenice a necháme ztuhnout-můžeme ho znovu použít při dalším pečení této super dobrůtky:-)na spodu pekáčku se nám usadil výpek z masa,který si přelijeme do menšího kastrůlku,naředíme asi 2dcl vody,přidáme masox a zahustíme trochou granulované jíšky.Podáváme s br.knedlíky a treba se zelím,nebo špenátem...Dobrou chuť!!

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

nigina 18. 4. 2009, 22:33
chcela by som vedieť, aký druh bravčového mäsa sa má použiť? keby som použila stehno, resp. kýtu, nebolo by to suché? :-$
ednet 1. 5. 2009, 7:18
@nigina Dobrý den Kristíno,popravdě zatím jsem to zkoušela z krkovice a nyní jsem do trouby dala libový bůček,ale myslím si,že se dá použít jakékoliv masíčko,to sádlíčko to pěkně promastí (Y)
ednet 1. 5. 2009, 7:16
@nigina .

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie