(recept
si oblíbilo 419 návštěvníků)
ABSOLUTNĚ NEJLEPŠÍ ZAPEČENÉ KOTLETY CO ZNÁM - vhodné i pro velký počet osob,kdy není čas "stát u plotny"
Potřebné ingredience
4 vepřové kotlety, 1 šlehačka, máslo, tvrdý sýr (asi 15dkg), sůl, pepř
Postup přípravy
Vepřové kotlety (můžou být i s kostí) naklepeme, jemně nasolíme a z jedné strany jemně opepříme. Pekáček si vymažeme máslem i po stranách, naukládáme kotlety (nejlépe ať se moc nepřekrývají), nastrouháme na ně tvrdý sýr, a celé zalijeme celou šlehačkou. Pečeme tak na 165 - 170st. přibližně hodinku a něco. Záleží, jakou máte troubu - někdy už povrch díky sýru trochu více zlátne, a šlehačka ještě není vypečená, proto je dobré tím šlehačkovým výpekem potřít ten povrch, aby vznikla jako nová vrstva, a ta původní se tolik nepřipekla. Je to naprostá bomba. Tento recept existuje i s bramborem najednou, ale já to tak nedělám, neb se mi zdá, že brambory vezmou masu i sýru na chuti. TENTO RECEPT DĚLÁM VŽDY, KDYŽ ČEKÁM VÍCE LIDÍ, PROTOŽE SE NA MASO CHODÍM OPRAVDU JEN KOUKAT :-))) NENÍ POTŘEBA S TÍM VÍCE DĚLAT. Když chcete kotlet dělat více, je vhodné je rozdělit do 2 pekáčků, nebo na plech, a samozřejmě násobit množství šlehačky a sýra. NEZNÁM NIKOHO, KOMU BY TATO MŇAMKA NECHUTNALA :-) :-) Tak dobrou chuť.
Stihla jsem je nafotit před vložením do trouby :-) Pak už nebyla šance...
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
gugina
(upraveno)
27. 1. 2008, 12:57
Katko, moc děkuji za skvělý recept. Dnes jsme měli Vaše kotletky a byly v ý b o r n ý a naprosto jednoduchý. Určitě budem dělat častěji
Kacur
(upraveno)
27. 1. 2008, 19:48
@gugina
Dáši moc děkuji, opravdu to potěší
kuricka
(upraveno)
21. 1. 2008, 20:51
Kačko, dnes kotletky byly k obědu a manžel i já jsme opravdu uznali , že bez těch brambor, jak jsme byli zvyklí to je opravdu děkuji moc za bezva nápad Radka s Martinem a rodinkou
Kacur
(upraveno)
24. 1. 2008, 17:00
@kuricka
Raduš to jsem opravdu ráda, že jste se nebáli a zkusili to bez těch brambor a chutnalo Moc moc děkuji
krbcovalenka
(upraveno)
9. 9. 2017, 15:26
@Kacur
brambory vaříte zvlášť nebo jaké jsou k tomu lepší? pečené?
andreakrejcik
(upraveno)
16. 1. 2008, 15:43
Dnes jsem dělala k obědu a je to naprosto úúúžasné,nic složitého a všem moc chutnalo,určitě brzo zopáknu
Kacur
(upraveno)
22. 1. 2008, 19:26
@andreakrejcik
Andrej, tak to jsem ráda já je budu dělat zrovna zítra, tak doufám,že nezapomenu a vyfotím
kapaja
(upraveno)
15. 1. 2008, 15:25
Něco tak úúúúžasného jsem už hodně dlouho nejedla Je to prostě bomba mňamka a tak jednoduchá Moc děkuji za recept a těším se, až budu tuhle dobrůtku kuchtit zase
Kacur
(upraveno)
18. 1. 2008, 12:01
@kapaja
Pavli, tak to mě opravdu těší a jsem ráda,že Vás tento recept nezklamal a bude kuchtit zase, jak píšete
jad
(upraveno)
12. 1. 2008, 18:21
super, super dělala jsem to minulý týden a zítra zas a je to opravdu o MOC lepší když se to peče samotné, než s bramborami
Kacur
(upraveno)
17. 1. 2008, 20:07
@jad
Jani, jsem ráda,že chutnalo A bez těch brambor je to opravdu lepší, a jsem ráda,že jste mi dala zapravdu někteří si to urychlují a dělají dohromady, ale opravdu to změní chuť masa a toho šlehačkového výpeku. A to je přece na tomto receptu to nejlepší
skrdlina
(upraveno)
12. 1. 2008, 12:46
, strašně dobrý a rychlý receptík, budu dělat častěji, mooc nám chutnalo , dávám 1s Blanka
Kacur
(upraveno)
15. 1. 2008, 19:22
@skrdlina
Blani, jsem ráda,že chutnalo
katemon
(upraveno)
6. 1. 2008, 14:27
Děkujeme za tip na dnešní oběd, byl fakt bezva a hlavně jednoduchý Určitě stojí zato vyzkoušet i některá vylepšení, o kterých se tady píše
Kacur
(upraveno)
9. 1. 2008, 12:58
@katemon
Kači, jsem ráda,že chutnalo. Dobrých a jednoduchých jídel není nikdy dost
kebulka
(upraveno)
6. 1. 2008, 12:02
Dobrý den Káťo,tak jsme měli tuhle dobrůtku včera k obědu s hranolkama a byla to fakt mňamina . Já miluju takto upravená jídla zapečená se smetanou,ale vždy jsem to dělala rovnou s bramborem,ale tohle je fakt lepší. Moc díky za super receptík
Kacur
(upraveno)
8. 1. 2008, 20:19
@kebulka
Peti, děkuji za pochvalu, jsem ráda,že chutnalo A právě,že mi taky přijde,že je to bez těch brambor chutově lepší. Proto to jinak ani už nedělám
Ivina1
(upraveno)
4. 1. 2008, 10:44
Já mám dotaz: přikrýváte pekáč, nebo pečete odkryté? Děkuji za odpověď...
Kacur
(upraveno)
4. 1. 2008, 12:29
@Ivina1
Ivi, peču odkryté. Ale ke konci pečení polévám povrch masika tím výpekem šlehačky a sýru, aby to tak nezlátlo.... Můžete klidně i přikrýt a pak odkrýt. Ale takhle to jde taky, a je to supr! Tak dobrou chuť!!!
PECKA
(upraveno)
2. 1. 2008, 19:46
dobrý den, tento recept je skutečně moc dobrý. Já tedy ještě přidávám na každý kousek masa plátek anglické nato plátek šunky, na šunku lžíci zelenonového leča a potom jako vy ten sýr a šlehačku. Dělám to už spousty let podle kuchařky kde je to uvedeno jako Tatranské kotlety. Tyto recepty jsou výborné už jen v tom, že se vše dá na plech a potom už je to bez práce. Petra
Kacur
(upraveno)
2. 1. 2008, 19:52
@PECKA
Peti, já tento recept dělám cca 9 let, ale vůbec jsem nevěděla,že to existuje pod názvem Tatranské kotley Myslím,že si to každý vylepšuje, a je dobře, že takové recepty, které se můžou obměňovat a jsou prakticky bez práce, existují Tak ať chutná!
mohos
(upraveno)
22. 12. 2007, 11:57
Tak jsme si také pochutnali... myslím, že příště k tomu udělám spíše hranolky či krokety, ale mňamka je to ohromná.
Kacur
(upraveno)
29. 12. 2007, 18:38
@mohos
Moni, jsem ráda, že i Vám chutnalo A určitě to bude dobré s jakoukoliv přílohou
ophinka
(upraveno)
3. 10. 2007, 19:58
UUUzasneeee , neskutocne jednoduche a mimoriadne chutne = zaradene medzi nase "jedla kazdotyzdenne"
kokyna
(upraveno)
8. 9. 2007, 13:57
Taky dělám takovéhle masíčko. Buď z kotlet a nebo z krkovice (je mastnější a jemnější), akorát je ještě posypu sl. paprikou a na sýr pokladu pár plátků másla a nakonec zapráším také paprikou,a smetanu naleji do každého roku pekáčku. Je to opravdu bomba
mikky.h
(upraveno)
8. 9. 2007, 12:41
Kačko,je mi trapně,ale opět jsme měli Vaše kotlety.. Nahoře nastrouhaný balkán..
Kacur
(upraveno)
8. 9. 2007, 19:28
@mikky.h
Míšo, tohoto jídla se snad člověk nemůže ani přejíst.... taky se na ně chystám - zítra
Janaen
(upraveno)
8. 8. 2007, 23:12
A před šoupnutím do trouby na to dávám ještě vrstvu brambor, vrstvu cibule a ještě jednou do kola. Plátky krkovice (máme ji raději) leží vespod na dně pekáče. Peče se to samo, voní to božsky a pokaždé si "šplhnu" u každé návštěvy!
terka 07
(upraveno)
8. 8. 2007, 21:50
Tohle dělám doma taky, a je to neuveritelně dobrý, přítel už to moc nechce protožě to tak 1x tydne varim. DOPORUCUJI
mikky.h
(upraveno)
31. 7. 2007, 18:26
Kačenko,zítra máme oslavu a hádejte jaké eso mám v rukávu???
Kacur
(upraveno)
2. 8. 2007, 9:31
@mikky.h
Tak co Míšo, jak dopadla včerejší oslava? Dcerka měla rok, že? Určitě se všechno podařilo!!!! A všem chutnalo.... Nás to čeká přesně 30.8. - takže taky budou kotlety
belina
(upraveno)
31. 7. 2007, 18:24
Dělala jsem je dnes k obědu a moooc chválím,rodince moc chutnalo.Jsou lepší než dohromady s bramborama a netrvá to tak dlouho.
Kacur
(upraveno)
1. 8. 2007, 8:59
@belina
Luci, to jsem ráda. A taky si myslím,že bez brambor je to moc dobré (lepší . Prostě jen tak se sýrem a šlehačkou. Není to zas tak drahé, a navíc to chutná výtečně i bez dalších ingrediencí.
mikky.h
(upraveno)
17. 7. 2007, 12:38
Tak Kačko,právě dojedli naši hosté ( tchýně s přítelem ) Váš recept,sledujete jek hezky se vyjadřuji o příbuzenstvu a jsou nadšeni,děkuji Vám,že jste mi opět vylepšila reputaci...páč jsem slyšela: " už vím,proč sis jí vzal.."
Kacur
(upraveno)
18. 7. 2007, 10:01
@mikky.h
Míšo tak to je fajn. A dělala jste ten recept bez Vašeho vylepšení??? Nebo právě s nivou??? Určitě i tak to muselo být príma. My měli v sobotu Honzíkové křtiny, takže kotlety jsem dělala na 2 plechách pro 15 lidí. (každému 2 kotlety) a všichni mlaskali a hlavně si přidávali (s čímž jsem samozřejmě počítala, proto na každého 2 kotlety PS: Je supr slyšet "už vím, proč sis jí vzal", že? To taky znám. A pokaždé to ale zazní stejně líbezně, neohraně
mikky.h
(upraveno)
18. 7. 2007, 10:10
@Kacur
Samozřejmě,že jsem vylepšovala-tchýni jen to nej.. Nechtělo se mi dělat s bramborama zvlášť,tak jsem je hodila na maso,na ně ještě zbytek šunky a k tomu mou domácí tatarku,která je bez majonézy a boule měli za ušima.. A 1.8. je budu dělat znovu,páč mladší dcera bude mít rok...
Kacur
(upraveno)
18. 7. 2007, 12:35
@mikky.h
tak to musela být výtečná kalorická bomba U nás na ty diety moc nejsme, takže A jak se dělá domácí tatarka bez majonézy? Já mám recept: žloutek (nebo celé vajíčko), kousek cibule, horčice, sůl, pepř, trošku steril.okurky, rozmixovat a pomalinku přidávat za mixování olej (snad jsem na něco nezapoměla - kuchařku se mi nechce otevírat A je taky moc dobrá. PS: My budeme mít rok 30.8.,takže buď kotlety, nebo jen křidélka s kořením Adžika (to u nás vede) a jako dezert: Mraky (tzv. Hory doly) - je to jako větrník, ale celé na plechu, a hlavně rychlovka a supr mňamka Tak toho 1.8. ať vše klapne a vy opět uslyšíte tu krásnou větu
pralinka66
(upraveno)
16. 7. 2007, 12:03
Ahojky. Tak já přihodím taky tip. Když k tomu ještě přidáte na nakrájenou cuketu (oloupanou, bez jader), je to taky skvělé. Cuketa se úplně rozpadne a dá masu zas trochu jinou chuť.