Zobrazit přihlášovací formulář

Vepřové maso

Přidat recept
(recept si oblíbilo 419 návštěvníků)

ABSOLUTNĚ NEJLEPŠÍ ZAPEČENÉ KOTLETY CO ZNÁM - vhodné i pro velký počet osob,kdy není čas "stát u plotny"

0.0
ABSOLUTNĚ NEJLEPŠÍ ZAPEČENÉ KOTLETY CO ZNÁM - vhodné i pro velký počet osob,kdy není čas "stát u plotny"

Potřebné ingredience

4 vepřové kotlety, 1 šlehačka, máslo, tvrdý sýr (asi 15dkg), sůl, pepř

Postup přípravy

Vepřové kotlety (můžou být i s kostí) naklepeme, jemně nasolíme a z jedné strany jemně opepříme. Pekáček si vymažeme máslem i po stranách, naukládáme kotlety (nejlépe ať se moc nepřekrývají), nastrouháme na ně tvrdý sýr, a celé zalijeme celou šlehačkou. Pečeme tak na 165 - 170st. přibližně hodinku a něco. Záleží, jakou máte troubu - někdy už povrch díky sýru trochu více zlátne, a šlehačka ještě není vypečená, proto je dobré tím šlehačkovým výpekem potřít ten povrch, aby vznikla jako nová vrstva, a ta původní se tolik nepřipekla. Je to naprostá bomba. Tento recept existuje i s bramborem najednou, ale já to tak nedělám, neb se mi zdá, že brambory vezmou masu i sýru na chuti. TENTO RECEPT DĚLÁM VŽDY, KDYŽ ČEKÁM VÍCE LIDÍ, PROTOŽE SE NA MASO CHODÍM OPRAVDU JEN KOUKAT :-))) NENÍ POTŘEBA S TÍM VÍCE DĚLAT. Když chcete kotlet dělat více, je vhodné je rozdělit do 2 pekáčků, nebo na plech, a samozřejmě násobit množství šlehačky a sýra. NEZNÁM NIKOHO, KOMU BY TATO MŇAMKA NECHUTNALA :-) :-) Tak dobrou chuť.

Stihla jsem je nafotit před vložením do trouby :-) Pak už nebyla šance...

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

gugina 27. 1. 2008, 12:57
Katko, moc děkuji za skvělý recept. Dnes jsme měli Vaše kotletky a byly v (F)ý (F)b (F)o (F)r (F)n (F)ý (F) a naprosto jednoduchý. Určitě budem dělat častěji (L)
Kacur 27. 1. 2008, 19:48
@gugina Dáši moc děkuji, opravdu to potěší (L) (L) (L) (L)
kuricka 21. 1. 2008, 20:51
Kačko, (F) dnes kotletky byly k obědu a manžel i já jsme opravdu uznali , že bez těch brambor, jak jsme byli zvyklí to je opravdu (Y) (Y) (Y) (clamp) (clamp) (clamp) děkuji moc za bezva nápad Radka s Martinem a rodinkou (mamca) (Z) (hello) (hello) (hello)
Kacur 24. 1. 2008, 17:00
@kuricka Raduš to jsem opravdu ráda, že jste se nebáli a zkusili to bez těch brambor a chutnalo (Y) (Y) (Y) Moc moc děkuji (L)
krbcovalenka 9. 9. 2017, 15:26
@Kacur brambory vaříte zvlášť nebo jaké jsou k tomu lepší? pečené?
andreakrejcik 16. 1. 2008, 15:43
Dnes jsem dělala k obědu a je to naprosto úúúžasné,nic složitého a všem moc chutnalo,určitě brzo zopáknu (Y)
Kacur 22. 1. 2008, 19:26
@andreakrejcik Andrej, tak to jsem ráda (L) já je budu dělat zrovna zítra, tak doufám,že nezapomenu a vyfotím :-)
kapaja 15. 1. 2008, 15:25
Něco tak úúúúžasného jsem už hodně dlouho nejedla (Y) Je to prostě bomba mňamka a tak jednoduchá |:o) Moc děkuji za recept a těším se, až budu tuhle dobrůtku kuchtit zase (L)
Kacur 18. 1. 2008, 12:01
@kapaja Pavli, tak to mě opravdu těší (L) (L) (L) a jsem ráda,že Vás tento recept nezklamal a bude kuchtit zase, jak píšete :-) (Y) (Y)
jad 12. 1. 2008, 18:21
super, super (Y) (Y) (Y) (Y) (clamp) (clamp) (clamp) dělala jsem to minulý týden a zítra zas |:o) |:o) |:o) a je to opravdu o MOC lepší když se to peče samotné, než s bramborami :-p (F)
Kacur 17. 1. 2008, 20:07
@jad Jani, jsem ráda,že chutnalo :-) :-) :-) A bez těch brambor je to opravdu lepší, a jsem ráda,že jste mi dala zapravdu (L) (L) (L) někteří si to urychlují a dělají dohromady, ale opravdu to změní chuť masa a toho šlehačkového výpeku. A to je přece na tomto receptu to nejlepší :-D :-D (Y)
skrdlina 12. 1. 2008, 12:46
(Y) (Y) (Y), strašně dobrý a rychlý receptík, budu dělat častěji, mooc nám chutnalo (clamp) (clamp) (clamp) (clamp), dávám 1s (child1) (child1) (child1) (child1) (child1) Blanka (L) (L) (L) :-o :-o :-o (hello) (hello) (hello) (hello)
Kacur 15. 1. 2008, 19:22
@skrdlina Blani, jsem ráda,že chutnalo (L) (L) (L)
katemon 6. 1. 2008, 14:27
Děkujeme za tip na dnešní oběd, byl fakt bezva (clamp) a hlavně jednoduchý :-$ Určitě stojí zato vyzkoušet i některá vylepšení, o kterých se tady píše (pl)
Kacur 9. 1. 2008, 12:58
@katemon Kači, jsem ráda,že chutnalo. Dobrých a jednoduchých jídel není nikdy dost (Y) (Y) (Y)
kebulka 6. 1. 2008, 12:02
Dobrý den Káťo,tak jsme měli tuhle dobrůtku včera k obědu s hranolkama a byla to fakt mňamina (clamp) (clamp) (clamp). Já miluju takto upravená jídla zapečená se smetanou,ale vždy jsem to dělala rovnou s bramborem,ale tohle je fakt lepší. Moc díky za super receptík (Y) (F) (L)
Kacur 8. 1. 2008, 20:19
@kebulka Peti, děkuji za pochvalu, jsem ráda,že chutnalo (L) A právě,že mi taky přijde,že je to bez těch brambor chutově lepší. Proto to jinak ani už nedělám (Y)
Ivina1 4. 1. 2008, 10:44
Já mám dotaz: přikrýváte pekáč, nebo pečete odkryté? Děkuji za odpověď... (L)
Kacur 4. 1. 2008, 12:29
@Ivina1 Ivi, peču odkryté. Ale ke konci pečení polévám povrch masika tím výpekem šlehačky a sýru, aby to tak nezlátlo.... Můžete klidně i přikrýt a pak odkrýt. Ale takhle to jde taky, a je to supr! (L) Tak dobrou chuť!!! (Y)
PECKA 2. 1. 2008, 19:46
dobrý den, tento recept je skutečně moc dobrý. Já tedy ještě přidávám na každý kousek masa plátek anglické nato plátek šunky, na šunku lžíci zelenonového leča a potom jako vy ten sýr a šlehačku. Dělám to už spousty let podle kuchařky kde je to uvedeno jako Tatranské kotlety. Tyto recepty jsou výborné už jen v tom, že se vše dá na plech a potom už je to bez práce. Petra
Kacur 2. 1. 2008, 19:52
@PECKA Peti, já tento recept dělám cca 9 let, ale vůbec jsem nevěděla,že to existuje pod názvem Tatranské kotley ;-) Myslím,že si to každý vylepšuje, a je dobře, že takové recepty, které se můžou obměňovat a jsou prakticky bez práce, existují (Y) (Y) (Y) Tak ať chutná! (L)
mohos 22. 12. 2007, 11:57
Tak jsme si také pochutnali... myslím, že příště k tomu udělám spíše hranolky či krokety, ale mňamka je to ohromná.
Kacur 29. 12. 2007, 18:38
@mohos Moni, jsem ráda, že i Vám chutnalo :-) A určitě to bude dobré s jakoukoliv přílohou (L)
ophinka 3. 10. 2007, 19:58
UUUzasneeee (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L), neskutocne jednoduche (radost) a mimoriadne chutne (flower) = zaradene medzi nase "jedla kazdotyzdenne" ;-) ;-) ;-) (L) (L) (L) (L)
kokyna 8. 9. 2007, 13:57
Taky dělám takovéhle masíčko. Buď z kotlet a nebo z krkovice (je mastnější a jemnější), akorát je ještě posypu sl. paprikou a na sýr pokladu pár plátků másla a nakonec zapráším také paprikou,a smetanu naleji do každého roku pekáčku. Je to opravdu bomba (Y) (Y) (Y) (Y)
mikky.h 8. 9. 2007, 12:41
Kačko,je mi trapně,ale opět jsme měli Vaše kotlety.. ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) Nahoře nastrouhaný balkán.. (Y) (Y) (Y) (Y)
Kacur 8. 9. 2007, 19:28
@mikky.h Míšo, tohoto jídla se snad člověk nemůže ani přejíst.... ;-) ;-) ;-) taky se na ně chystám - zítra (L)
Janaen 8. 8. 2007, 23:12
A před šoupnutím do trouby na to dávám ještě vrstvu brambor, vrstvu cibule a ještě jednou do kola. Plátky krkovice (máme ji raději) leží vespod na dně pekáče. Peče se to samo, voní to božsky a pokaždé si "šplhnu" u každé návštěvy!
terka 07 8. 8. 2007, 21:50
Tohle dělám doma taky, a je to neuveritelně dobrý, přítel už to moc nechce protožě to tak 1x tydne varim. DOPORUCUJI (Y)
mikky.h 31. 7. 2007, 18:26
Kačenko,zítra máme oslavu a hádejte jaké eso mám v rukávu??? ;-) ;-) ;-) ;-)
Kacur 2. 8. 2007, 9:31
@mikky.h Tak co Míšo, jak dopadla včerejší oslava? Dcerka měla rok, že? (^) (D) Určitě se všechno podařilo!!!! (Y) (Y) (Y) A všem chutnalo.... Nás to čeká přesně 30.8. - takže taky budou kotlety ;-) ;-)
belina 31. 7. 2007, 18:24
Dělala jsem je dnes k obědu a moooc chválím,rodince moc chutnalo.Jsou lepší než dohromady s bramborama a netrvá to tak dlouho. (Y) (Y) (Y)
Kacur 1. 8. 2007, 8:59
@belina Luci, to jsem ráda. (L) A taky si myslím,že bez brambor je to moc dobré (lepší ;-) ;-) . Prostě jen tak se sýrem a šlehačkou. Není to zas tak drahé, a navíc to chutná výtečně i bez dalších ingrediencí. (clamp) (clamp) (Y) (Y)
mikky.h 17. 7. 2007, 12:38
Tak Kačko,právě dojedli naši hosté ( tchýně s přítelem ) Váš recept,sledujete jek hezky se vyjadřuji o příbuzenstvu ;-) ;-) ;-) a jsou nadšeni,děkuji Vám,že jste mi opět vylepšila reputaci...páč jsem slyšela: " už vím,proč sis jí vzal.." (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
Kacur 18. 7. 2007, 10:01
@mikky.h Míšo tak to je fajn. A dělala jste ten recept bez Vašeho vylepšení??? Nebo právě s nivou??? Určitě i tak to muselo být príma. My měli v sobotu Honzíkové křtiny, takže kotlety jsem dělala na 2 plechách pro 15 lidí. (každému 2 kotlety) a všichni mlaskali a hlavně si přidávali (s čímž jsem samozřejmě počítala, proto na každého 2 kotlety ;-) ;-) ;-) PS: Je supr slyšet "už vím, proč sis jí vzal", že? To taky znám. A pokaždé to ale zazní stejně líbezně, neohraně [A] (Y) (L)
mikky.h 18. 7. 2007, 10:10
@Kacur Samozřejmě,že jsem vylepšovala-tchýni jen to nej.. ;-) ;-) ;-) ;-) Nechtělo se mi dělat s bramborama zvlášť,tak jsem je hodila na maso,na ně ještě zbytek šunky a k tomu mou domácí tatarku,která je bez majonézy a boule měli za ušima.. |:o) |:o) |:o) |:o) A 1.8. je budu dělat znovu,páč mladší dcera bude mít rok... (^)
Kacur 18. 7. 2007, 12:35
@mikky.h tak to musela být výtečná kalorická bomba (Y) (clamp) (clamp) U nás na ty diety moc nejsme, takže (clamp) (clamp) A jak se dělá domácí tatarka bez majonézy? Já mám recept: žloutek (nebo celé vajíčko), kousek cibule, horčice, sůl, pepř, trošku steril.okurky, rozmixovat a pomalinku přidávat za mixování olej (snad jsem na něco nezapoměla - kuchařku se mi nechce otevírat [A] A je taky moc dobrá. (L) PS: My budeme mít rok 30.8.,takže buď kotlety, nebo jen křidélka s kořením Adžika (to u nás vede) a jako dezert: Mraky (tzv. Hory doly) - je to jako větrník, ale celé na plechu, a hlavně rychlovka a supr mňamka (L) Tak toho 1.8. ať vše klapne (Y) (Y) (Y) a vy opět uslyšíte tu krásnou větu (L) (F)
pralinka66 16. 7. 2007, 12:03
Ahojky. Tak já přihodím taky tip. :-) Když k tomu ještě přidáte na nakrájenou cuketu (oloupanou, bez jader), je to taky skvělé. Cuketa se úplně rozpadne a dá masu zas trochu jinou chuť. (L)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie