(recept
si oblíbilo 419 návštěvníků)
ABSOLUTNĚ NEJLEPŠÍ ZAPEČENÉ KOTLETY CO ZNÁM - vhodné i pro velký počet osob,kdy není čas "stát u plotny"
Potřebné ingredience
4 vepřové kotlety, 1 šlehačka, máslo, tvrdý sýr (asi 15dkg), sůl, pepř
Postup přípravy
Vepřové kotlety (můžou být i s kostí) naklepeme, jemně nasolíme a z jedné strany jemně opepříme. Pekáček si vymažeme máslem i po stranách, naukládáme kotlety (nejlépe ať se moc nepřekrývají), nastrouháme na ně tvrdý sýr, a celé zalijeme celou šlehačkou. Pečeme tak na 165 - 170st. přibližně hodinku a něco. Záleží, jakou máte troubu - někdy už povrch díky sýru trochu více zlátne, a šlehačka ještě není vypečená, proto je dobré tím šlehačkovým výpekem potřít ten povrch, aby vznikla jako nová vrstva, a ta původní se tolik nepřipekla. Je to naprostá bomba. Tento recept existuje i s bramborem najednou, ale já to tak nedělám, neb se mi zdá, že brambory vezmou masu i sýru na chuti. TENTO RECEPT DĚLÁM VŽDY, KDYŽ ČEKÁM VÍCE LIDÍ, PROTOŽE SE NA MASO CHODÍM OPRAVDU JEN KOUKAT :-))) NENÍ POTŘEBA S TÍM VÍCE DĚLAT. Když chcete kotlet dělat více, je vhodné je rozdělit do 2 pekáčků, nebo na plech, a samozřejmě násobit množství šlehačky a sýra. NEZNÁM NIKOHO, KOMU BY TATO MŇAMKA NECHUTNALA :-) :-) Tak dobrou chuť.
Stihla jsem je nafotit před vložením do trouby :-) Pak už nebyla šance...
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
majdule02
(upraveno)
13. 7. 2007, 23:21
ano ano známe, ještě přidáváme anglickou slaninu pod sýr, a může být i cibule na kolečka... fakt super bašta.... zítra bude návštěva a hádejte co dostanou?????
Kacur
(upraveno)
16. 7. 2007, 8:28
@majdule02
Marti, návštěvě určitě chutnalo, že??? navíc, jestli jste ještě přidala anglickou slaninu (kterou miluji), tak to určitě nemělo chybu tak vaření a mlsání zdar
mikky.h
(upraveno)
9. 7. 2007, 13:03
Milá Katko, nedalo mi to a musím Vám napsat ( ještě mám tlamu mastnou ) ..Dělala jsem dnes Váš recept..Trochu jsem si ho upravila ( místo eidamu jsem dala paladin-plísňový sýr )...Výsledek předčil veškerá očekávání...Bylo to grandiózní žrádýlko!!!! Jste našeho dnešního oběda..
Kacur
(upraveno)
10. 7. 2007, 9:08
@mikky.h
Milá Míšo, tak to mám radost , že chutnalo, a ten nápad s tím plísńovým sýrem musí být Paladin totiž miluju (je to "lepší" niva) - takže příště jdu do toho Děkuji a přeji příjemné kulinářské zážitky
Renča4
(upraveno)
8. 7. 2007, 13:20
Podobný receptík mám v albíčku (rošťácké kotlety) a je to vážně dobrůtka
Boban1
(upraveno)
8. 7. 2007, 11:41
Kačko, dnes jsme měli k obědu, zapoměla jsem pekáček vymazat máslem, nic se nestalo a kotlety jsem posypala kari kořením, no nebudu to protahovat - je to úžasná dobrota
Kacur
(upraveno)
8. 7. 2007, 12:52
@Boban1
Hani, tak to jsem ráda. A bez másla to bylo o něco méně "kaloričtější"
Šaci
(upraveno)
7. 7. 2007, 14:54
Máte pravdu, neznám nikoho kdo by to neměl rád, my na to maso strouháme ještě muškátový oříšek.
Kacur
(upraveno)
7. 7. 2007, 17:31
@Šaci
Muškátový oříšek je prostě taková "třešnička na dortu" u vybraných druhů jídel. Tady to může taky udělat své takže také vyzkouším PS: Než já všechny ty tipy zde vyzkouším............. tak se asi neunesu
IrcaBeck
(upraveno)
7. 7. 2007, 14:51
Mohu potvrdit, že je to úúúžasná bašta , děláme to taky s jedinou změnou, do strouhaného sýra zamíchám lžičku dvě sladké papriky a obarvím ten sýr, než to posypu. Mňam
Kacur
(upraveno)
7. 7. 2007, 17:30
@IrcaBeck
Jéjda, další tip. No, to taky určo vyzkouším
Kadlatko
(upraveno)
7. 7. 2007, 9:26
Ahoj,tak y děláme,ale vrstvíme-cibule na kolečka,nejlíp dvě,na to nakrájené žampiony,na to maso,zase cibule,žampiony,navrch šlehajda se sýrem - a říkáme tomu škaredý maso,protože se to zdrcne,ale chuť je božská
Kacur
(upraveno)
7. 7. 2007, 9:57
@Kadlatko
Jituš, ta cibule nemusí být vůbec špatná. Žampiony mám ráda, ale jen čerstvé, ty z plechovky mají takovou kovovou příchuť. Ale Vy dáváte asi ty čerstvé žampiony, že??? Vyzkoušíme
Kadlatko
(upraveno)
7. 7. 2007, 14:29
@Kacur
žampasy taky nemám ráda z plechovky,dávám čerstvé,koupím jen 10dkg,abych nemusela moc čistit ,ale nádherně to maso provoní.a v sezoně dávám i houby,co najdem v lese,ale s žampionkama je to voňavější
papi
(upraveno)
6. 7. 2007, 21:50
Dobrý večer, můžu potvrdit, že tento recept je super. Taky ho děláváme, ale ještě na kotletu pod sýr dáváme lečo. Taky dobrá kombinace.
Kacur
(upraveno)
7. 7. 2007, 8:47
@papi
Dobrý den Moni, ta Vaše kombinace s lečem nezní vůbec špatně.Někdy vyzkouším. Díky za další tip