Zobrazit přihlášovací formulář

Vepřové maso

Přidat recept
(recept si oblíbilo 419 návštěvníků)

ABSOLUTNĚ NEJLEPŠÍ ZAPEČENÉ KOTLETY CO ZNÁM - vhodné i pro velký počet osob,kdy není čas "stát u plotny"

0.0
ABSOLUTNĚ NEJLEPŠÍ ZAPEČENÉ KOTLETY CO ZNÁM - vhodné i pro velký počet osob,kdy není čas "stát u plotny"

Potřebné ingredience

4 vepřové kotlety, 1 šlehačka, máslo, tvrdý sýr (asi 15dkg), sůl, pepř

Postup přípravy

Vepřové kotlety (můžou být i s kostí) naklepeme, jemně nasolíme a z jedné strany jemně opepříme. Pekáček si vymažeme máslem i po stranách, naukládáme kotlety (nejlépe ať se moc nepřekrývají), nastrouháme na ně tvrdý sýr, a celé zalijeme celou šlehačkou. Pečeme tak na 165 - 170st. přibližně hodinku a něco. Záleží, jakou máte troubu - někdy už povrch díky sýru trochu více zlátne, a šlehačka ještě není vypečená, proto je dobré tím šlehačkovým výpekem potřít ten povrch, aby vznikla jako nová vrstva, a ta původní se tolik nepřipekla. Je to naprostá bomba. Tento recept existuje i s bramborem najednou, ale já to tak nedělám, neb se mi zdá, že brambory vezmou masu i sýru na chuti. TENTO RECEPT DĚLÁM VŽDY, KDYŽ ČEKÁM VÍCE LIDÍ, PROTOŽE SE NA MASO CHODÍM OPRAVDU JEN KOUKAT :-))) NENÍ POTŘEBA S TÍM VÍCE DĚLAT. Když chcete kotlet dělat více, je vhodné je rozdělit do 2 pekáčků, nebo na plech, a samozřejmě násobit množství šlehačky a sýra. NEZNÁM NIKOHO, KOMU BY TATO MŇAMKA NECHUTNALA :-) :-) Tak dobrou chuť.

Stihla jsem je nafotit před vložením do trouby :-) Pak už nebyla šance...

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

majdule02 13. 7. 2007, 23:21
ano ano známe, ještě přidáváme anglickou slaninu pod sýr, a může být i cibule na kolečka... fakt super bašta.... (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) zítra bude návštěva a hádejte co dostanou????? ;-) ;-) ;-) ;-) ;-)
Kacur 16. 7. 2007, 8:28
@majdule02 Marti, návštěvě určitě chutnalo, že??? (clamp) (clamp) navíc, jestli jste ještě přidala anglickou slaninu (kterou miluji), tak to určitě nemělo chybu (Y) (Y) (Y) tak vaření a mlsání zdar (L)
mikky.h 9. 7. 2007, 13:03
Milá Katko, nedalo mi to a musím Vám napsat ( ještě mám tlamu mastnou ) :-P..Dělala jsem dnes Váš recept..Trochu jsem si ho upravila ( místo eidamu jsem dala paladin-plísňový sýr )...Výsledek předčil veškerá očekávání...Bylo to grandiózní žrádýlko!!!! (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) Jste (*) našeho dnešního oběda.. (L) (L) (L) (L) (L) (L)
Kacur 10. 7. 2007, 9:08
@mikky.h Milá Míšo, tak to mám radost (clamp), že chutnalo, a ten nápad s tím plísńovým sýrem musí být (Y) (Y) (Y) Paladin totiž miluju (je to "lepší" niva) - takže příště jdu do toho (Y) (Y) (clamp) Děkuji a přeji příjemné kulinářské zážitky (L)
Renča4 8. 7. 2007, 13:20
Podobný receptík mám v albíčku (rošťácké kotlety) a je to vážně dobrůtka (Y) (L)
Boban1 8. 7. 2007, 11:41
Kačko, dnes jsme měli k obědu, zapoměla jsem pekáček vymazat máslem, nic se nestalo a kotlety jsem posypala kari kořením, no nebudu to protahovat - je to úžasná dobrota (clamp) (L) (Y)
Kacur 8. 7. 2007, 12:52
@Boban1 Hani, tak to jsem ráda. A bez másla to bylo o něco méně "kaloričtější" ;-) ;-) (Y) (Y)
Šaci 7. 7. 2007, 14:54
Máte pravdu, neznám nikoho kdo by to neměl rád, my na to maso strouháme ještě muškátový oříšek. (Y)
Kacur 7. 7. 2007, 17:31
@Šaci Muškátový oříšek je prostě taková "třešnička na dortu" u vybraných druhů jídel. Tady to může taky udělat své (Y) takže také vyzkouším (Y) PS: Než já všechny ty tipy zde vyzkouším............. ;-) tak se asi neunesu ;-) ;-)
IrcaBeck 7. 7. 2007, 14:51
Mohu potvrdit, že je to úúúžasná bašta (PL), děláme to taky s jedinou změnou, do strouhaného sýra zamíchám lžičku dvě sladké papriky a obarvím ten sýr, než to posypu. Mňam (Y)
Kacur 7. 7. 2007, 17:30
@IrcaBeck Jéjda, další tip. No, to taky určo vyzkouším ;-) (Y)
Kadlatko 7. 7. 2007, 9:26
Ahoj,tak y děláme,ale vrstvíme-cibule na kolečka,nejlíp dvě,na to nakrájené žampiony,na to maso,zase cibule,žampiony,navrch šlehajda se sýrem - a říkáme tomu škaredý maso,protože se to zdrcne,ale chuť je božská |:o) |:o)
Kacur 7. 7. 2007, 9:57
@Kadlatko Jituš, ta cibule nemusí být vůbec špatná. (Y) Žampiony mám ráda, ale jen čerstvé, ty z plechovky mají takovou kovovou příchuť. Ale Vy dáváte asi ty čerstvé žampiony, že??? ;-) Vyzkoušíme :-)
Kadlatko 7. 7. 2007, 14:29
@Kacur žampasy taky nemám ráda z plechovky,dávám čerstvé,koupím jen 10dkg,abych nemusela moc čistit :-$ ,ale nádherně to maso provoní.a v sezoně dávám i houby,co najdem v lese,ale s žampionkama je to voňavější (Y)
papi 6. 7. 2007, 21:50
Dobrý večer, můžu potvrdit, že tento recept je super. Taky ho děláváme, ale ještě na kotletu pod sýr dáváme lečo. Taky dobrá kombinace.
Kacur 7. 7. 2007, 8:47
@papi Dobrý den Moni, ta Vaše kombinace s lečem nezní vůbec špatně.Někdy vyzkouším. Díky za další tip (Y) (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie