(recept
si oblíbilo 222 návštěvníků)
Baileis aneb vaječný koňak bez vajec
Potřebné ingredience
2ks slazeného salka, 2ks šlehačka nebo hodně tučná smetana(je to jemnější,ale můžete dát i 12% nebo tu rostlinou), 0,5l rumu (tady se množství meze nekladou) a pokud by bylo moc řídké,stačí uvařit hustý karamelový puding a rozmixovat
Postup přípravy
Nesnáším takový ten klasický vaječný koňak který vám slepí pusu jako lepidlo a tak už několik let dělám tuhle děsně kalorickou bombu na vánoce.Ale co je to jednou za rok tak si trošku zahřeším.
Zavřené konzervy salka dáme do vodní lázně (aby byly konzervy celé ponořené,pokud plavou sem tam je pootočíme) a vaříme 3 hodiny. Otevřeme a máme krásně hustý karamel,pokud né nevadí i tak to bude dobré :o)) Když karamel vychladne dám ho do mixéru přidám rum a rozmixuju na hladkou hmotu,doleju zbytek rumu a šlehačky(neušlehané),pořádně zamíchám a je hotovo.Rumu můžete dát více či méně,to samé platí o šlehačce. Mńám úplně jsem při psaní na něj dostala chuť. Klidné a pohodové vánoce přeje MArkéta a fazolci :o))
Zavřené konzervy salka dáme do vodní lázně (aby byly konzervy celé ponořené,pokud plavou sem tam je pootočíme) a vaříme 3 hodiny. Otevřeme a máme krásně hustý karamel,pokud né nevadí i tak to bude dobré :o)) Když karamel vychladne dám ho do mixéru přidám rum a rozmixuju na hladkou hmotu,doleju zbytek rumu a šlehačky(neušlehané),pořádně zamíchám a je hotovo.Rumu můžete dát více či méně,to samé platí o šlehačce. Mńám úplně jsem při psaní na něj dostala chuť. Klidné a pohodové vánoce přeje MArkéta a fazolci :o))
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
frini
(upraveno)
10. 12. 2017, 15:22
Výborný. Dělám už třetím rokem a doma si bez něj už Vánoce neumíme představit
HAMINKY
(upraveno)
22. 12. 2015, 13:26
Děvčata tak už se chladí i u nás ještě jsem dělala i likér z ledových kaštanů Krásné vánoce všem
Jana+Tomík+Denda
(upraveno)
20. 12. 2015, 19:26
jjjurikovi
(upraveno)
24. 11. 2014, 14:42
Dělávám,je výborný a klidně se dá použít koupený karamelové zahuštěné mléko.Je to úplně stejný.Já ještě vařím půl litru mléka a mandlový pudink,0,5l rumu a 2 karamelové mléka.Vše se smíchá a baileys je hotov.Recept je podle baviče Petra Novotného a je vynikající.Jo a pudink se nechá samozřejmě vychladnout,jen občas promíchnout,aby se neudělal škraloup.
xlmakrela
(upraveno)
25. 11. 2014, 19:04
@jjjurikovi
občas taky dávám pudink, aby se to nastavilo a bylo toho více jinak já kupované karamelizované sallko nedávám, ono je moc hořké, raději si ho uvařím
hezouni
(upraveno)
5. 11. 2014, 7:57
slintááááám ten si musím udělat a to v nejkratším možném čase jen se zeptám,dá se nalít a uchovat i v petce???
xlmakrela
(upraveno)
6. 11. 2014, 21:11
@hezouni
jé to nevím, já to mám vždy ve skle, ono to u nás ani dlouho stejně nevydrží
ivetta11
(upraveno)
24. 11. 2014, 8:09
@xlmakrela
dobrý den, ráda bych ho také zkusila, kolik je z toho výsledné množství likéru? a jak dlouho vydrž v ledničce?? - pokud se hnedka nevypije
Zrušený účet
(upraveno)
2. 12. 2014, 18:47
@ivetta11
dělám tenhle a vydrží i několik měsíců teda když ho dobře schováte
xlmakrela
(upraveno)
25. 11. 2014, 19:02
@ivetta11
jé tak to nevím, ještě jsem ho letos nedělala, podle toho kolik dáte rumu + salko + šlehačka
laskonka333
(upraveno)
17. 10. 2013, 19:23
novackova
(upraveno)
17. 10. 2013, 18:52
Markéto.mohu použít už koupené karamelové salko?
xlmakrela
(upraveno)
18. 10. 2013, 14:23
@novackova
určitě to není problém, jen to kupovan je už moc zkaramelizované, tak to bude mít trošku jinou chuť než to dělám já
šubka
(upraveno)
17. 10. 2013, 17:42
Nikdy jsem ho nedělala, ale letos už určitě udělám, díky za recept
monulinka78
(upraveno)
26. 3. 2013, 14:45
drimlovka
(upraveno)
2. 2. 2013, 20:02
Ahoj, nevíte někdo, jakou může mít takový likér trvanlivost? Určitě ho nezvládneme vypít za pár dní. Mám strach, když je tam ten puding z mléka .... sice to konzervuje rum, ale přeci Jaké máte zkušenosti?
xlmakrela
(upraveno)
5. 2. 2013, 18:51
@drimlovka
pudink nemusíte dávat, ten tam normálně nepatří, patří tam jen uvařené salko, rum a šlehačka, já dala pudink jen proto, že se mi zdálo, že je to moc řídké
Aliga
(upraveno)
21. 1. 2013, 18:13
potřebovala jsem nějakou tu "štamprdličku" pro naší babi a výsledek jenom ty tri hodiny je asi moc... mam vyzkouseno v papinaku 45minut a karamel je jak malovanej
1xjanax1
(upraveno)
31. 5. 2012, 18:49
hodně dobre skvělí recept
Dani
(upraveno)
21. 12. 2011, 17:31
Právě domixováno,nalito do lahviček a už se to chladí a chutná báááječně,už teď se těším až si dám skleničku .Moc díky za super lehoučký a hlavně chutńoučký Bejlísek .Všem jen a jen Doporučuji pa pa a krásné a jště krásnější Dani a kluci
maca333
(upraveno)
20. 12. 2011, 15:31
Zkusila jsem likér z předvařeného salka a není tak špatné.Samotné na lžičku je trochu nahořklé,ale se šlehajdou a rumíkem je likér výtečný.Tak snad nám do Vánoc vydrží Díky za bezva recept!Krásné Vánoce
cozumel
(upraveno)
19. 12. 2011, 10:03
A nebylo by jednodušší koupit karamelové slazené salko už hotové? Pokud vím, tak ho prodávají a je to určitě jednodušší než tříhodinové vaření.
xlmakrela
(upraveno)
19. 12. 2011, 19:53
@cozumel
tak já už ho vařím v papiňáku jen hodinu a to kupované mám zrovna doma a moc mi nechutná, je hodně hořké
gaha
(upraveno)
20. 12. 2011, 17:36
@xlmakrela
mně taky nechutná a po dvakráte bylo plné nějaké vody a hrubých krystalek.... nutno pak pasírovat.... aby to bylo ono... takže za mně taky ..NEE A v tom papiňáku to jde i skoro po tak 40min.... Tak jdu taky vařit.... Jediná tu ho děláte bez pudinku....což mi vyhovuje...tak ho prubnu... no a když se nepovede...tak se hold budu muset obětovat a vše vypít sama
Simca K
(upraveno)
19. 12. 2011, 9:15
krhak
(upraveno)
18. 12. 2011, 20:45
URČO VYZKOUŠÍM
xpucikx
(upraveno)
22. 12. 2010, 20:12
Dneska sem likérek dělala Jeden nealko pro mužíčka a druhej alko pro mě Je vážně báječnej, jemná chuť fakt mňamka Krásné svátky
Zdenulinka
(upraveno)
15. 12. 2010, 7:29
Koňak jsem dělala a je výborný ,ale strašně mi zhoustl, tak se chci septat, čím bych ho mohla trošku poředit? Díky Zdenka
xlmakrela
(upraveno)
17. 12. 2010, 14:49
@Zdenulinka
Rumem a nebo nalejte klidně ještě jednu šlehačku
gaha
(upraveno)
20. 12. 2011, 17:37
@xlmakrela
nebo tatrou z krabičky....
Marie44
(upraveno)
15. 12. 2010, 7:31
@Zdenulinka
Zdenko já dříve ředila klasický vaječný koňak neslazeným mlékem v plechovce .Tím určitě nic nezkazíte
Vlastas1975
(upraveno)
4. 12. 2010, 13:17
Jedním slovem BAŠTA!!!!!!!!!!!!
xlmakrela
(upraveno)
9. 12. 2010, 20:36
@Vlastas1975
my už letos popíjíme každý den po štamprličce