Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 142 návštěvníků)

Vrstvený koláč

0.0
Vrstvený koláč

Potřebné ingredience

Těsto :28 dkg poloh.mouky,5 dkg ml.cukru,1 prášek do pečiva,kelímek 200ml kysané smetany,1dcl oleje, necelý 1 dcl mléka,citronová kůra.Těsto je bez vajec. Náplň tvarohová:1 tvaroh,1 vejce citronová kůra,1 vanilkový cukr,1 lžíce rumu,cukr podle chuti. Náplň povidlová:Povidla rozmíchat,aby byla řídší s rumem a přidat koření badyán. 4jablka nastrouhat na hrubo skořice a vanilkový cukr. drobenka polohrubá mouka vanilkový cukr a ml.cukr, vlažné sádlo.

Postup přípravy

V míse promícháme sypké ingredience ,vyklopíme kysanou smetanu,přidáme 1 dcl oleje a necelý 1 dcl mléka.Zpracujeme těsto ,jde to moc pěkně.
Pak si vymažeme plech sádlem a těsto rukama rozprostřeme.Trochu jsem si ruce namočila ve vodě ,jde to pak líp.Dáme první náplň povidlovou, potom tvarohovou a nakonec nastrouháme jablka a posypeme vanilkovým cukrem a skořicí a už nesladím.Nakonec posypeme drobenkou.Pečeme 20- 25 min.
krásně koláč voní po koření a je báječný .Manžel říkal,že to není koláč,že to jsou řezy a snědl po obědě celý talířek a pak naříkal,že mu bude špatně.

co budete potřebovat

těsto, je z něho pěkný bochánek a vůbec se nelepí.

potřeme náplní povidlovou

Druhá náplň tvarohová

xx

xx

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie