(recept
si oblíbilo 227 návštěvníků)
Opravdu vynikající krém ze Salka (NEVAŘENÉHO!!!) Na dorty a řezy (Tip na Medovník)
Potřebné ingredience
Jedno Salko, Jedno máslo, Trochu rumu, Pudink (vařený a studený) Pokud ho budete chtít nějak ochutit, tak jen do toho! Já jsem s ním jako s kávovým slepovala mocca oválky a paráda!Místo Salka můžete použít i Pikao!
Postup přípravy
Máslo i Salko musí mít stejnou teplotu. Pokud tedy máte máslo v lednici a salko ne, dejte Salko do lednice k máslu. Potom už jen šlehačem zpracujete dohromady a je hotovo! Vynikájící je také, když namažete piškot džemem (meruňka, jahoda) a pak krémem. Tímto krémem promazávám perníkové pláty z Kauflandu, povrch pomažu také krémem a pak obalím ve strouhaných vlašácích......a máte Medovník za chviličku! Pozor!...jsou tady dotazy ohledně zdobení. Na zdobení lze také použít, pokud máte obavy a chcete si to pojistit, tak přidejte uvařený pudink.
Pokud přidáváte pudink, tak si ho připravte z půl litru mléka a z jednoho nebo klidně z jednoho a půl sáčku pudinku a zašlehávejte po lžicích společně s máslem a rumem do Salka.
Pozor!...pokud by se Vám stalo, že se krém srazí, tak u tohoto se vůbec nic neděje a stačí ho dát na vodu uvařenou v rychlovarné konvici a znovu šlehat ,-)!
Pokud přidáváte pudink, tak si ho připravte z půl litru mléka a z jednoho nebo klidně z jednoho a půl sáčku pudinku a zašlehávejte po lžicích společně s máslem a rumem do Salka.
Pozor!...pokud by se Vám stalo, že se krém srazí, tak u tohoto se vůbec nic neděje a stačí ho dát na vodu uvařenou v rychlovarné konvici a znovu šlehat ,-)!
Dort nazdobený salkovým krémem, broskvemi a marcipánovými růžemi
Kombinace krému z vařeného, nevařeného a kakaem ochuceného salka na medovníku od mojí maminky pro syna k jeho osmým narozeninám
Roláda potahovaná falešným marcipánem ze sušeného mléka a plněná a zdobená salkovým krémem s pudinkem
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
šulcka
(upraveno)
10. 9. 2007, 21:37
Vynikající Jiný už dělat nebudu
Delisa
(upraveno)
11. 9. 2007, 11:22
@šulcka
Dobrý den, to mě moc těší !!!.............děkuji Lucka
sulipupi
(upraveno)
31. 8. 2007, 20:05
Asi se zeptám blbě, ale ten krém po vyšlehání je hodně hustý? Pracuje se s ním dobře a z těch plátů nezteče? Měla jsem recept na jiný krém a to bylo fiasko, krém tekl, i když neměl. A ten pudink se přidává do toho krému uvařený?
Delisa
(upraveno)
31. 8. 2007, 20:43
@sulipupi
Dobrý večer , pokud ho chcete na dort , tak bych Vám radila přidat ten pudink (vařený a studený) a zašlehávat ho do Salka společně s máslem a rumem, protože se s ním bude lépe pracovat (zdobit). Pudink můžete klidně udělat z půl litru mléka a sáčku a půl pudinku. Já na ho na ty řezy nepřidávám a jde to taky, ale já jsem starý flink . Ještě ho používám na piškotovou buchtu (řezy). Obyčejný piškot pomažu tímto krémem, pak pokladu ovocem (nejlepší jsou jahody nebo borůvky) a zaleji želatinou. Krém je hodně sladký (pokud nepřidáte pudink), tak stačí slabší vrstva. Přeji Vám, ať se povede a hlavně ať jste s ním spokojená!!! ...........napište, jestli jste s ním byla spokojená...............
sulipupi
(upraveno)
31. 8. 2007, 21:28
@Delisa
Díky moc, až budu dělat, určitě se ozvu
Delisa
(upraveno)
31. 8. 2007, 21:37
@sulipupi
Budu ráda, tak ať se zdaří!
Monadelka
(upraveno)
31. 8. 2007, 12:01
Luci moc vám děkuji nakonec jsem udělala úplně jiný dort než byl v plánu,krém je vynikající i to barvení šlo hladce. http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=573166
Delisa
(upraveno)
31. 8. 2007, 14:22
@Monadelka
Moni, koukala jsem a je opravdu nádherný , jsem opravdu ráda, že se Vám krém z mého receptu povedl . Jste šikulka ! Tak snad se k němu budete ráda vracet ?!..............
Monadelka
(upraveno)
31. 8. 2007, 15:16
@Delisa
100% jen tento krém,opravdu nemá chybu Já vždy dělala jen z másla a pudinku.Tak od teď opravdu jen ten váš.Jsem ráda že jste tady dala tento receptík
Delisa
(upraveno)
31. 8. 2007, 19:05
@Monadelka
Děkuji !!!............................
erbo
(upraveno)
31. 8. 2007, 8:40
Tak jsem neodolala a výsledek je tady http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=572977 je to slaďoučké a dobré Evča
Delisa
(upraveno)
31. 8. 2007, 14:28
@erbo
Tak jste pláty sehnala , to jsem ráda . Koukala jsem a vidím, že se zadařilo , jste šikula ! Taky jsem ráda, že jste vyzkoušela další můj recept . Zkuste ještě bábovku, ta je taky .......................
Monadelka
(upraveno)
27. 8. 2007, 13:40
Luci přiští týden se chystám na dort,tak vyzkouším váš krém když má tolik super ohlasů jen jsem se chtěla zeptat to salko určitě slazené že??? Doufám že se mi krém povede pak ráda napíši
Delisa
(upraveno)
27. 8. 2007, 13:48
@Monadelka
Moni, to Salko určitě slazené ..................je to opravdu vynikající krém . Doma už jiný neděláme . Můžete přidat i ten pudink. Já ho na řezy nedávám, ale sestra je skoro profík , tak ho přidává. Určitě mi napište..............jsem zvědavá baba !
Monadelka
(upraveno)
27. 8. 2007, 14:03
@Delisa
určitě to vyzkouším i s pudinkem,jen jsem chtěla udělat krém růžové barvy,myslíte že bude stačit třeba jahodový pudink,nebo mám dát raději ten vanilkový a přidat trošku potr.barviva??
Delisa
(upraveno)
27. 8. 2007, 17:53
@Monadelka
Tak jsem se ptala sestry a ona radí, aby jste použila barvivo (pudink by v tom asi nebyl ani poznat), ale rozmíchejte si ho dopředu třeba v teplém rumu, aby se Vám pak nestalo, že se Vám budou dělat na krému fleky ze špatně rozpuštěného barviva .......písněte, jak to dopadlo
Delisa
(upraveno)
27. 8. 2007, 14:32
@Monadelka
Abych řekla pravdu, tak já jsem ho nikdy nebarvila (s vyjímkou kakaa), ale vím, že sestra dělala pro neteř dort v růžové barvě, tak se jí zeptám, jak ho dělala ona a pak Vám to sem napíšu .....zatím
spelinka
(upraveno)
27. 8. 2007, 9:04
Také jsem zkusila krém a je výborný!!!!
Delisa
(upraveno)
27. 8. 2007, 11:59
@spelinka
Dobrý den, děkuji za zprávu , jsem ráda, že chutnal .
Delisa
(upraveno)
18. 8. 2007, 19:22
Prosím pište mi, jak se Vám krém povedl, jsem zvědavá !!!........když ho zvládnu i já , povede se určitě každé!!!
Paulinka
(upraveno)
18. 8. 2007, 19:43
@Delisa
DOBRÝ DEN PANÍ LUCKO, MŮŽU SE VÁS ZEPTAT V JAKÉM ODDĚLENÍ KUPUJETE TY PERNÍKOVÉ PLÁTY V KAUFU? A KOLIK STOJÍ. DÍKY PAVLA
Delisa
(upraveno)
20. 8. 2007, 16:01
@Paulinka
Dobrý den všem ! Konečně se mi podařilo vložit fotečku těch medových plátu z Kauflandu!
Delisa
(upraveno)
18. 8. 2007, 20:25
@Paulinka
Dobrý den, myslím , že to bylo tam, co mají i obyčejné perníčky. A stály pouze něco kolem 15,- ti kč ! Dala jsem sem fotku, ale neukazuje se, musím to zkusit znovu. Pokud je seženete a budete to zkoušet, tak si je před namazáním nezapomeňte trošku pokapat rumíkem . .........jestli to tedy nebudete dávat i dětem. Jinak to stačí máznout džemem a nechat naležet!
Paulinka
(upraveno)
18. 8. 2007, 20:30
@Delisa
DÍKY
mikky.h
(upraveno)
18. 8. 2007, 10:52
Lucko, krém je bez jediné vady!!! Měla jsem zlatou hanu i salko v lednici a před chvílí jsem vyšlehala krém,který nemá konkurenci... Děkuji za recept.
Delisa
(upraveno)
18. 8. 2007, 14:06
@mikky.h
Dobrý den, tak to mám opravdu radost, že se Vám povedl a že jste spokojená ! A dokonce i s něčím jiným než s máslem ! To musím říct sestře. Tak snad se zadaří i ostatním!? Hezký den!
konvalinka30
(upraveno)
16. 8. 2007, 20:48
už se těším až vyzkouší. V neděli je mi 30 , tak alespoň hodím těm 15 pozvaným na stůl nějakou novinku. V týdnu jsem chttěla dělat tady z MMB banánovo karamelové řezy, dala vařit salko a šla s dětmi na procházku. Výsledek: salko spálené, hrnec v tahu . Takže tahle snadnější varianta mi naprosto vyhovuje. Děkuji.
Delisa
(upraveno)
16. 8. 2007, 21:11
@konvalinka30
Dobrý večer! Pokud budete dělat na takovou oslavu, tak tam přidejte i ten pudink . Já na řezy a medovník nedávám , ale sestra, když dělá , tak ano. Ale to je hotová cukrářka! ....já jsem jen obyčejnej břídil ! ......a mimochodem!....přeji Vám všechno nej, nej a hodně zdraví !!!!!
Zrušený účet
(upraveno)
16. 8. 2007, 13:05
Já to naposledy dělala s vařeným salkem. Myslela jsem, že to bude mít karamelovou chuť, ale vůbec to nebylo sladké a bylo to takové nijaké . Myslíte, že s tím nevařeným by to bylo lepší ? Posledně jsem do toho přidala nejen cukr, ale i citronové aroma a výsledek byl bezvadný. Určitě ale tento krém udělám někdy znovu, dobře se s ním pracuje Jo a s rumem určitě taky
Delisa
(upraveno)
16. 8. 2007, 14:08
@
My jsme ho do krému opravdu nikdy nevařily, jenom do toho likéru. Je sladký, máslíčkový.....mňam! . Já ho používám na řezy a medovníček, ale sestra s ním dělá nádherný (přidává si do něho ještě ten van. pudink, že to pak ještě lépe drží). Už jsem jí říkala, aby mi našla doma fotečky. Až mi je dá, tak je sem vložím
Zrušený účet
(upraveno)
17. 8. 2007, 10:26
@Delisa
S tím pudingem mě to nenapadlo, že by se to tam dalo přidat. Dorty se teprve učím dělat, tak se taková rada taky bude hodit. Díky moc
Delisa
(upraveno)
17. 8. 2007, 13:36
@
Na řezy do toho pudink nedávám, ale na ty je to asi lepší, krém je pak pevnější na zdobení. Napište mi, jak se Vám zadařilo !
stencon
(upraveno)
16. 8. 2007, 10:27
No vzhledem k tomu, že tam není puding by mohl být tento krém bělejší.... Je bělejší?
Delisa
(upraveno)
16. 8. 2007, 12:25
@stencon
....hmm , abych pravdu řekla, tak už ani nevím, jak pudinkový krém vypadá ! Ne, vážně!....myslím si, že takový rozdíl to asi nebude
Dandulee
(upraveno)
16. 8. 2007, 9:56
Ještě se chci zeptat,nezkoušela jste to s pikaem?
Delisa
(upraveno)
16. 8. 2007, 12:20
@Dandulee
...s pikaem jsem to nezkoušela .....Vy ano?
Dandulee
(upraveno)
16. 8. 2007, 12:21
@Delisa
Já taky ne,ale nemuselo by to být špatný.
Delisa
(upraveno)
16. 8. 2007, 12:28
@Dandulee
...tak to by určitě nemuselo! ...není nic jednoduššího než to zkusit, třeba jenom z kousku másla a malého pikaa. Jen, co bude chvilka a něco na co by to šlo napleskat, tak to zkusím
savena
(upraveno)
16. 8. 2007, 9:45
TÉÉÉÉÉDA,jestli se nemusí vařit tak to je paráda ,o víkendu vyzkouším ,děkuju za tip
Delisa
(upraveno)
16. 8. 2007, 12:12
@savena
Tak mi dejte vědět, jak se Vám zadařilo !
Petulka78
(upraveno)
16. 8. 2007, 9:30
Chtěla jsem se zeptat, jestli tímto krémem lze také zdobit???Jinak je to moc dobrý nápad, také to dělám, ale s toho vařeného. Děkuji
Delisa
(upraveno)
16. 8. 2007, 12:31
@Petulka78
Jasně, že se s ním dá zdobit ! Já jsem na to levá, ale moje sestra dělá úplná umělecká díla ! Až bude nějaká rodinná sešlost s dortem, tak tam naběhnu s foťákem a zdokumentuji to ! ......pokud chcete opravdu dělat "umělecké dílo" (dorty), tak tam můžete pro jistotu přidat uvařený vanilkový pudink.
leni0323
(upraveno)
16. 8. 2007, 5:44
Lucko, to salko se nemusí vařit?? pochopila jsem to správně? prostě otevřít pikslu a vyšlehat s máslem?? já totiž dělám takhle krém, ale salko je vařené na karamel děkuji za odpověd
Pája a Ája
(upraveno)
16. 8. 2007, 8:33
@leni0323
no já to znám taky jako nejdřív zkaramelizovat salko,tak to mi bude vrtat hlavou a budu to muset odzkoušet.
Delisa
(upraveno)
16. 8. 2007, 9:03
@Pája a Ája
My karamelizujeme pouze, když z něho potom děláme falešné "Bejlíz" (teď honem nevím, jak se to píše, tak snad prominete ).....mimochodem také je to vynikající!!!
Delisa
(upraveno)
16. 8. 2007, 7:42
@leni0323
Ne, opravdu ho nevařím! S vařeným jsem to také zkoušela a jediný rozdíl je v tom, že nemá karamelovou příchuť.
Delisa
(upraveno)
16. 8. 2007, 7:51
@Delisa
....ještě musím dodat, že mi to víc chutná a také je to rychlejší . Zkuste také upéct piškot, vychladlý potřít krémem, na to vyrovnat pokrájené čerstvé jahody nebo borůvky a polít ovocnou želatinou (dělá moje sestra). Nic lepšího jsem nejedla! Kam se hrabou dorty!!!
Jasminka.B
(upraveno)
16. 8. 2007, 8:24
@Delisa
...děkuji za inspiraci...už se vidím jak mlsám...pak písnu...
Delisa
(upraveno)
16. 8. 2007, 9:00
@Jasminka.B
Určitě to zkuste ........já ho mlsám i bez piškotu, jen tak samotný ! Mňam, mňam....!!! ...jo, ale s těmi pláty z Kauflandu opravdu nic nepokazíte!