Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 227 návštěvníků)

Opravdu vynikající krém ze Salka (NEVAŘENÉHO!!!) Na dorty a řezy (Tip na Medovník)

0.0
Opravdu vynikající krém ze Salka (NEVAŘENÉHO!!!) Na dorty a řezy (Tip na Medovník)

Potřebné ingredience

Jedno Salko, Jedno máslo, Trochu rumu, Pudink (vařený a studený) Pokud ho budete chtít nějak ochutit, tak jen do toho! Já jsem s ním jako s kávovým slepovala mocca oválky a paráda!Místo Salka můžete použít i Pikao!

Postup přípravy

Máslo i Salko musí mít stejnou teplotu. Pokud tedy máte máslo v lednici a salko ne, dejte Salko do lednice k máslu. Potom už jen šlehačem zpracujete dohromady a je hotovo! Vynikájící je také, když namažete piškot džemem (meruňka, jahoda) a pak krémem. Tímto krémem promazávám perníkové pláty z Kauflandu, povrch pomažu také krémem a pak obalím ve strouhaných vlašácích......a máte Medovník za chviličku! Pozor!...jsou tady dotazy ohledně zdobení. Na zdobení lze také použít, pokud máte obavy a chcete si to pojistit, tak přidejte uvařený pudink.
Pokud přidáváte pudink, tak si ho připravte z půl litru mléka a z jednoho nebo klidně z jednoho a půl sáčku pudinku a zašlehávejte po lžicích společně s máslem a rumem do Salka.
Pozor!...pokud by se Vám stalo, že se krém srazí, tak u tohoto se vůbec nic neděje a stačí ho dát na vodu uvařenou v rychlovarné konvici a znovu šlehat ,-)!

Dort nazdobený salkovým krémem, broskvemi a marcipánovými růžemi

Kombinace krému z vařeného, nevařeného a kakaem ochuceného salka na medovníku od mojí maminky pro syna k jeho osmým narozeninám

Roláda potahovaná falešným marcipánem ze sušeného mléka a plněná a zdobená salkovým krémem s pudinkem

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

šulcka 10. 9. 2007, 21:37
Vynikající (clamp) (clamp) (clamp) Jiný už dělat nebudu (Y) (Y) (Y)
Delisa 11. 9. 2007, 11:22
@šulcka Dobrý den, to mě moc těší ^o) !!!.............děkuji Lucka (L) (F) (L)
sulipupi 31. 8. 2007, 20:05
Asi se zeptám blbě, ale ten krém po vyšlehání je hodně hustý? Pracuje se s ním dobře a z těch plátů nezteče? Měla jsem recept na jiný krém a to bylo fiasko, krém tekl, i když neměl. A ten pudink se přidává do toho krému uvařený?
Delisa 31. 8. 2007, 20:43
@sulipupi Dobrý večer :-), pokud ho chcete na dort *-), tak bych Vám radila přidat ten pudink (vařený a studený) a zašlehávat ho do Salka společně s máslem a rumem, protože se s ním bude lépe pracovat (zdobit). Pudink můžete klidně udělat z půl litru mléka a sáčku a půl pudinku. Já na ho na ty řezy nepřidávám a jde to taky, ale já jsem starý flink :-# :-# :-#. Ještě ho používám na piškotovou buchtu (řezy). Obyčejný piškot pomažu tímto krémem, pak pokladu ovocem (nejlepší jsou jahody nebo borůvky) a zaleji želatinou. Krém je hodně sladký (pokud nepřidáte pudink), tak stačí slabší vrstva. (Y) :-) (Y) Přeji Vám, ať se povede a hlavně ať jste s ním spokojená!!! (Y) (Y) (Y)...........napište, jestli jste s ním byla spokojená............... (L) (F) (L)
sulipupi 31. 8. 2007, 21:28
@Delisa Díky moc, až budu dělat, určitě se ozvu :-) :-)
Delisa 31. 8. 2007, 21:37
@sulipupi Budu ráda, tak ať se zdaří! (L) (F) (L)
Monadelka 31. 8. 2007, 12:01
Luci moc vám děkuji (clamp) (clamp)nakonec jsem udělala úplně jiný dort než byl v plánu,krém je vynikající i to barvení šlo hladce. (clamp) (clamp) http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=573166
Delisa 31. 8. 2007, 14:22
@Monadelka Moni, koukala jsem a je opravdu nádherný (Y) (Y) (Y), jsem opravdu ráda, že se Vám krém z mého receptu povedl ^o). Jste šikulka :-)! Tak snad se k němu budete ráda vracet *-)?!.............. (L)
Monadelka 31. 8. 2007, 15:16
@Delisa 100% jen tento krém,opravdu nemá chybu (clamp) (clamp)Já vždy dělala jen z másla a pudinku.Tak od teď opravdu jen ten váš.Jsem ráda že jste tady dala tento receptík (F) (F) (F) (F) (F)
Delisa 31. 8. 2007, 19:05
@Monadelka Děkuji :-)!!!............................ (L) (F) (L)
erbo 31. 8. 2007, 8:40
Tak jsem neodolala a výsledek je tady http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=572977 je to slaďoučké a dobré :-) Evča
Delisa 31. 8. 2007, 14:28
@erbo Tak jste pláty sehnala ;-), to jsem ráda ^o). Koukala jsem a vidím, že se zadařilo (clamp), jste šikula (Y)! Taky jsem ráda, že jste vyzkoušela další můj recept (H) (H) (H). Zkuste ještě bábovku, ta je taky (Y) (Y) (Y)....................... (L) (L) (L)
Monadelka 27. 8. 2007, 13:40
Luci přiští týden se chystám na dort,tak vyzkouším váš krém když má tolik super ohlasů (clamp)jen jsem se chtěla zeptat to salko určitě slazené že??? ;-)Doufám že se mi krém povede ;-) ;-)pak ráda napíši (F)
Delisa 27. 8. 2007, 13:48
@Monadelka Moni, to Salko určitě slazené ;-)..................je to opravdu vynikající krém (Y). Doma už jiný neděláme ^o). Můžete přidat i ten pudink. Já ho na řezy nedávám, ale sestra je skoro profík ;-), tak ho přidává. Určitě mi napište..............jsem zvědavá baba (H)!
Monadelka 27. 8. 2007, 14:03
@Delisa určitě to vyzkouším i s pudinkem,jen jsem chtěla udělat krém růžové barvy,myslíte že bude stačit třeba jahodový pudink,nebo mám dát raději ten vanilkový a přidat trošku potr.barviva?? (F) (F)
Delisa 27. 8. 2007, 17:53
@Monadelka Tak jsem se ptala sestry a ona radí, aby jste použila barvivo (pudink by v tom asi nebyl ani poznat), ale rozmíchejte si ho dopředu třeba v teplém rumu, aby se Vám pak nestalo, že se Vám budou dělat na krému fleky ze špatně rozpuštěného barviva (Y) (Y) (Y).......písněte, jak to dopadlo (L)
Delisa 27. 8. 2007, 14:32
@Monadelka Abych řekla pravdu, tak já jsem ho nikdy nebarvila (s vyjímkou kakaa), ale vím, že sestra dělala pro neteř dort v růžové barvě, tak se jí zeptám, jak ho dělala ona a pak Vám to sem napíšu (Y).....zatím (L)
spelinka 27. 8. 2007, 9:04
Také jsem zkusila krém a je výborný!!!! (Y) (Y) (Y)
Delisa 27. 8. 2007, 11:59
@spelinka Dobrý den, děkuji za zprávu (H), jsem ráda, že chutnal ^o). (L)
Delisa 18. 8. 2007, 19:22
Prosím pište mi, jak se Vám krém povedl, jsem zvědavá *-) *-) *-)!!!........když ho zvládnu i já +o(, povede se určitě každé!!! (Y) :-) (Y)
Paulinka 18. 8. 2007, 19:43
@Delisa DOBRÝ DEN PANÍ LUCKO, MŮŽU SE VÁS ZEPTAT V JAKÉM ODDĚLENÍ KUPUJETE TY PERNÍKOVÉ PLÁTY V KAUFU? A KOLIK STOJÍ. DÍKY PAVLA (F)
Delisa 20. 8. 2007, 16:01
@Paulinka Dobrý den všem :-)! Konečně se mi podařilo vložit fotečku těch medových plátu z Kauflandu! (Y) :-) (Y)
Delisa 18. 8. 2007, 20:25
@Paulinka Dobrý den, myslím *-), že to bylo tam, co mají i obyčejné perníčky. A stály pouze něco kolem 15,- ti kč (Y) (Y) (Y)! Dala jsem sem fotku, ale neukazuje se, musím to zkusit znovu. Pokud je seženete a budete to zkoušet, tak si je před namazáním nezapomeňte trošku pokapat rumíkem ;-). .........jestli to tedy nebudete dávat i dětem. Jinak to stačí máznout džemem +o( a nechat naležet! (L) (L) (L)
Paulinka 18. 8. 2007, 20:30
@Delisa DÍKY (F)
mikky.h 18. 8. 2007, 10:52
Lucko, krém je bez jediné vady!!! (Y) (Y) (Y) Měla jsem zlatou hanu i salko v lednici a před chvílí jsem vyšlehala krém,který nemá konkurenci... (L) (L) (L) (L) Děkuji za recept.
Delisa 18. 8. 2007, 14:06
@mikky.h Dobrý den, tak to mám opravdu radost, že se Vám povedl ^o) a že jste spokojená (Y)! A dokonce i s něčím jiným než s máslem |:o)! To musím říct sestře. Tak snad se zadaří i ostatním!? (D) (F) (D) (F) (D) Hezký den! (L)
konvalinka30 16. 8. 2007, 20:48
už se těším až vyzkouší. V neděli je mi 30 (^), tak alespoň hodím těm 15 pozvaným na stůl nějakou novinku. V týdnu jsem chttěla dělat tady z MMB banánovo karamelové řezy, dala vařit salko a šla s dětmi na procházku. Výsledek: salko spálené, hrnec v tahu (child12). Takže tahle snadnější varianta mi naprosto vyhovuje. Děkuji. (Y)
Delisa 16. 8. 2007, 21:11
@konvalinka30 Dobrý večer! Pokud budete dělat (^) na takovou oslavu, tak tam přidejte i ten pudink (Y). Já na řezy a medovník nedávám +o(, ale sestra, když dělá (^) , tak ano. Ale to je hotová cukrářka! ....já jsem jen obyčejnej břídil ;-)! ......a mimochodem!....přeji Vám všechno nej, nej a hodně zdraví (D) (D) (D) !!!!!
Zrušený účet 16. 8. 2007, 13:05
Já to naposledy dělala s vařeným salkem. Myslela jsem, že to bude mít karamelovou chuť, ale vůbec to nebylo sladké a bylo to takové nijaké :-(. Myslíte, že s tím nevařeným by to bylo lepší :^)? Posledně jsem do toho přidala nejen cukr, ale i citronové aroma a výsledek byl bezvadný. Určitě ale tento krém udělám někdy znovu, dobře se s ním pracuje :-$ Jo a s rumem určitě taky :-)
Delisa 16. 8. 2007, 14:08
@ My jsme ho do krému opravdu nikdy nevařily, jenom do toho likéru. Je sladký, máslíčkový.....mňam! (Y) (Y) (Y). Já ho používám na řezy a medovníček, ale sestra s ním dělá nádherný (^) (^) (^)(přidává si do něho ještě ten van. pudink, že to pak ještě lépe drží). Už jsem jí říkala, aby mi našla doma fotečky. Až mi je dá, tak je sem vložím (L)
Zrušený účet 17. 8. 2007, 10:26
@Delisa S tím pudingem mě to nenapadlo, že by se to tam dalo přidat. Dorty se teprve učím dělat, tak se taková rada taky bude hodit. Díky moc |:o)
Delisa 17. 8. 2007, 13:36
@ Na řezy do toho pudink nedávám, ale na ty (^) (^) je to asi lepší, krém je pak pevnější na zdobení. Napište mi, jak se Vám zadařilo (L)!
stencon 16. 8. 2007, 10:27
No vzhledem k tomu, že tam není puding by mohl být tento krém bělejší.... *-) *-) Je bělejší? :^) :^)
Delisa 16. 8. 2007, 12:25
@stencon ....hmm *-), abych pravdu řekla, tak už ani nevím, jak pudinkový krém vypadá :-D! Ne, vážně!....myslím si, že takový rozdíl to asi nebude :-)
Dandulee 16. 8. 2007, 9:56
Ještě se chci zeptat,nezkoušela jste to s pikaem?
Delisa 16. 8. 2007, 12:20
@Dandulee ...s pikaem jsem to nezkoušela *-).....Vy ano?
Dandulee 16. 8. 2007, 12:21
@Delisa Já taky ne,ale nemuselo by to být špatný.
Delisa 16. 8. 2007, 12:28
@Dandulee ...tak to by určitě nemuselo! ...není nic jednoduššího než to zkusit, třeba jenom z kousku másla a malého pikaa. Jen, co bude chvilka a něco na co by to šlo napleskat, tak to zkusím (Y) (Y) (Y)
savena 16. 8. 2007, 9:45
TÉÉÉÉÉDA,jestli se nemusí vařit tak to je paráda :-o,o víkendu vyzkouším (Y),děkuju za tip (L)
Delisa 16. 8. 2007, 12:12
@savena Tak mi dejte vědět, jak se Vám zadařilo (D)!
Petulka78 16. 8. 2007, 9:30
Chtěla jsem se zeptat, jestli tímto krémem lze také zdobit???Jinak je to moc dobrý nápad, také to dělám, ale s toho vařeného. Děkuji
Delisa (upraveno) 16. 8. 2007, 12:31
@Petulka78 Jasně, že se s ním dá zdobit (Y)! Já jsem na to levá, ale moje sestra dělá úplná umělecká díla 8-|! Až bude nějaká rodinná sešlost s dortem, tak tam naběhnu s foťákem a zdokumentuji to :-D! ......pokud chcete opravdu dělat "umělecké dílo" (dorty), tak tam můžete pro jistotu přidat uvařený vanilkový pudink.
leni0323 16. 8. 2007, 5:44
Lucko, to salko se nemusí vařit?? pochopila jsem to správně? prostě otevřít pikslu a vyšlehat s máslem?? já totiž dělám takhle krém, ale salko je vařené na karamel :^) děkuji za odpověd (D)
Pája a Ája 16. 8. 2007, 8:33
@leni0323 no já to znám taky jako nejdřív zkaramelizovat salko,tak to mi bude vrtat hlavou a budu to muset odzkoušet. *-)
Delisa 16. 8. 2007, 9:03
@Pája a Ája My karamelizujeme pouze, když z něho potom děláme falešné "Bejlíz" (teď honem nevím, jak se to píše, tak snad prominete :-D).....mimochodem také je to vynikající!!! (Y)
Delisa 16. 8. 2007, 7:42
@leni0323 Ne, opravdu ho nevařím! :-P S vařeným jsem to také zkoušela a jediný rozdíl je v tom, že nemá karamelovou příchuť. (L)
Delisa 16. 8. 2007, 7:51
@Delisa ....ještě musím dodat, že mi to víc chutná a také je to rychlejší ^o). Zkuste také upéct piškot, vychladlý potřít krémem, na to vyrovnat pokrájené čerstvé jahody nebo borůvky a polít ovocnou želatinou (dělá moje sestra). Nic lepšího jsem nejedla! Kam se hrabou dorty!!! (clamp) (clamp) (clamp)
Jasminka.B 16. 8. 2007, 8:24
@Delisa ...děkuji za inspiraci...už se vidím jak mlsám...pak písnu...
Delisa 16. 8. 2007, 9:00
@Jasminka.B Určitě to zkuste (Y) ........já ho mlsám i bez piškotu, jen tak samotný :-D! Mňam, mňam....!!! (Y)...jo, ale s těmi pláty z Kauflandu opravdu nic nepokazíte!

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie