Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 304 návštěvníků)

Můj nejoblíbenější falešný marcipán - několikrát vyzkoušený :-)

0.0
Můj nejoblíbenější falešný marcipán - několikrát vyzkoušený :-)

Potřebné ingredience

560g cukru moučka, 60g medu, 270g polotučného sušeného mléka, 30g oleje ( tak to je asi tak 10 ČL a nebo tak 3 až 3 a půl PL), 70g vody (což je asi 67ml), mandlové aroma

Postup přípravy

A aby si člověk neztrhal ruce, tak je výborná věc domácí pekárna…
Já to dělala v Etě na program dort a za 5 minut nebylo co řešit
U ostatních pekáren tuším program těstoviny nebo tak.
Prostě program, který hned míchá a hněte

Barvenej je gelovýma barvama Wilton.. jsou úúúúúúúúúúúžasný
a já je koupila v cukrářských potřebách Fiala..ale daj se koupit i jinde..snad :D

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Janule31 26. 3. 2018, 13:42
Dobrý den, děkuji za receptík je super a skvěle se s ním pracuje. Dělala jsem postavičky a na druhý den byly úplně tvrdé i těsto co jsem měla připravené na potah do druhého dne šíleně ztvrdlo. Vyzkouším rozehřát v mikrovlnce jak jste radila, jen se chci zeptat jestli to neztvrdne i na tom dortu aby šel krájet :-)
Skyvarova 21. 3. 2014, 17:46
Mě moc mrzí že se mi nepovedl *-) :-@ :-S Ale zítra se dozvím kde jsem udělala chybu :-)všechno jsem poctivě vážila a kousek bilého mám v lednici a ten byde asi fajn ale pak jsem zkusila obarvovat ale nikde neměli ty gelové barvy tak jsem vzala ty v prášku a to je asi kámen úrazu..více vody,tak jsem zkusila přidávat to sušené mléko ale nějak to nikam nevedlo,zůstávalo mi to na rukách tak zase trošku vody a furt tak dokola.je to v lednici ale asi z toho nic nebude,ale tak zkoušela jsem to poprvé příště budu moudřejší ^o) ^o) ^o) (hello)
svsv 6. 3. 2014, 16:01
Moc děkuji super recept. Povedl se mi nádherně
sherryzuza 15. 3. 2014, 12:40
@svsv tak to jsu ráda (Y)
DRNDA 85 15. 2. 2014, 22:58
Prosím vás, myslíte, že by šel místo medu i kukuřičný sirup?A nebo pokud by to byl med, tak asi řádně rozehřát že? Děkuju (F)
sherryzuza 16. 2. 2014, 15:45
@DRNDA 85 Mončo, tak teoreticky by ten sirup šel. Zkuste to.. A jinak med stačí tak normál tekutej. Pokud máte hodně zkaramalizovanej tak stačí na chvílu do mikrovlnky a je to (Y)
DRNDA 85 17. 2. 2014, 9:25
@sherryzuza Děkuji (F)
pavlus42 17. 1. 2014, 11:14
vyzkouším...dá se i potáhnout dort,nejen tvarovat postavičky? A co když použiju plnotučné sušené mléko?
sherryzuza 16. 2. 2014, 15:46
@pavlus42 Pavli, dělala jsem i postavičky a v poho.. No to plnotučný mlíko nevím teda. Možná ho dát radši míň. Jednou jsem to dělala půl na půl plnotučný a nízkotučný.. a to bylo O (F)
jitunta 8. 11. 2013, 14:29
Zuzi, moc Vám děkuji za tento recept (clamp) (clamp) (clamp). Nejen že je marcipán bez práce díky pekárně (C) ale dobře se mi s ním i pracuje. Díky Vám se mi povedly tyto (^) (^) (^) http://www.mimibazar.cz/rodinne_fotografie.php?user=176461
sherryzuza 1. 2. 2014, 22:59
@jitunta Krásný (Y) (Y) (Y)
Zrušený účet 4. 4. 2013, 20:00
Dobrý večer. Mám podobný recept na marcipán (trošku jiné poměry surovin). Bezvadně se dělá, není to nic těžkého, ale prosím o radu...Dělala jsem si ho den předem, dala ho do mikrotenového sáčku a do lednice a druhý den byl tvrdý (child12)...Nevíte prosím co s tím ???? Přidat trochu vody, nebo nastrouhat a s vodou znovu zpracovat, nebo zahřát v mikrovlnce ? mooooc děkuji za odpověď!!!! Eva
Kateřina.Pin 4. 4. 2013, 20:28
@ Dejte do mikrovlnky na tak 20vteřin, vytáhněte a zkuste prohňácat. A pozor - dost to pálí! Pokud to bude málo, ještě přihřejte, ale fakt spíš po vteřinách. Dělá se to tak u všech potahovek. (hello)
Zrušený účet 5. 4. 2013, 9:20
@Kateřina.Pin Díky moc, zkusím :)!!!!!! (Y) (L)
Svepil 14. 12. 2012, 1:52
Dobrý den Zuzi, chtěla jsem se zeptat, zda bych mohla použít místo polotučného sušeného mléka kojenecký sunar Nutradefens. Děkuji za odpověď.
pajdulinka 18. 12. 2012, 21:12
@Svepil kamarádka dělá ze sunaru,je to prý stejné (F)
Svepil 22. 12. 2012, 1:12
@pajdulinka Pavli, tak jsem to udělala ze sunaru a povedlo se. Děkuji za radu (clamp)
sherryzuza 18. 12. 2012, 21:01
@Svepil Světlo, tak to netuším.. ale radši bych teda koupila to sušený mlíko.. a nebo to risknout a uvidí se ,-)
Svepil 22. 12. 2012, 1:13
@sherryzuza Zuzi, tak jsem to riskla a povedlo se (Y)
sherryzuza 23. 12. 2012, 20:25
@Svepil takže to jde i tak jo.. tak to je super.. :-)
Evelina31 (upraveno) 4. 12. 2012, 20:27
Měla jsem z toho strach,ale je supr (Y) (Y) Díky díky Mám ale problém,když chci udělat růžičku,tak se mi to strašně lepí na ruce.Poraď díky
sherryzuza 18. 12. 2012, 21:02
@Evelina31 cukr a nebo škrob.. (Y) pak se nelepí :-)
Pavla86 7. 11. 2012, 21:46
Tak dneska jsem vyzkoušela tento recept a nemá chybu, dokonalá chuť marcipánu jak má být. Dělala jsem ho v rukách a musím říct, že během chviličky byl hotový a ani to nebylo nijak namáhavé. Na barvení jsem použila potravinářské barvy rozpustné ve vodě, sice se to pak musí pořádně zpracovat, ale já doporučuju po chvíli zpracování použít váleček, vyválet, přeložit, vyválet a tak dokola a super se obarví celý marcipán. Moc děkuji za receptík (clamp) (clamp) (clamp) |:o) |:o) |:o)
sherryzuza 11. 11. 2012, 18:29
@Pavla86 není za co. jsem ráda že se povedl a chutnalo (Y)
xluciferka 19. 9. 2012, 6:48
Moc zdravím, ráda bych vyzkoušela tento recept na marcipán, hodila ho do pekárny, ale bojím se, že se mi poškrábe vnitřek nádoby, kamarádka si takhle zničila pekárnu. Máte všichni jen dobrou zkušenost? A taky zda pekárna s jedním hákem stačí nebo máte lepší se dvěma háky? Kdyby se mi měla poškrábat, tak to budu raději hnětat rukama.... Moc díky
sherryzuza 11. 11. 2012, 18:33
@xluciferka opravdu není důvod se bát. není tam nic co by mohlo nádobu poškrábat. a s jedním hákem nevím. mám se 2 takže nemůžu porovnávat *-) ale myslím že by i s 1 hákem měla stačit...když to umíchá těsto na chleba tak na marcipán musí taky stačit (H)
kopretina123 7. 11. 2012, 22:34
@xluciferka A proč by se měl vnitřek nádoby odřít? Čím?Vždyť tam není nic hrubého.Jestli něco zůstane na stěnách, tak se musí na to vzít gumová stěrka a ne nůž, který by mohl nádobu poškodit. Je to stejné jako s kynutým (nebo jakýmkoliv jiným) těstem.
Hyzule (upraveno) 27. 8. 2012, 15:38
Paní Zuzano chystám se na váš oblíbený marcipán.Mám doma sušené mléko v krabici a je částečně odstředěné.Myslíte že můžu použít,nebo raději koupit polotučné?děkuji.A ještě dotaz, dort budu péct za 4 dny a u nás asi neseženu ty gelové barvy *-)Kde bych se měla poptat?a nebo čím je nahradit.Děkuji.
sherryzuza 11. 11. 2012, 18:55
@Hyzule no tak sice pozdě, ale já jednou zkusila k odtučněnýmu nebo nízkotučnýmu mlíku přidat plnotučný. ono se to nějak zprůměrovalo :-D :-D a obarvit můžete kterýmakoliv potravinářskýma barvama (Y) maj je v obhcodákách nebo drogerkách
levova3 20. 8. 2012, 9:00
Super receptík (clamp) (clamp) (clamp) měa jsem z toho strach,ale dopadlo to perfektně, díky moc za super marcipánek a hlavně jednoduchost a rychlost v domácí pekárně (K) (Y) (Y) (Y) Lucka (mamca) krásnýzbytek (leto) (flower) (hello)
sherryzuza 11. 11. 2012, 18:32
@levova3 tak to jsem ráda že se povedlo (Y)
lonik 13. 8. 2012, 22:35
Vyzkousím (Y)
markuš 13. 8. 2012, 13:06
jednoduchý recept , chci tento týden vyzkoušet , nevíte někdo jak dlouho vydrží marcipán uchovaný , dcera má narozky teď a syn za měsíc ,že bych si marcipán udělala najednou a část schovala na další dort...........Díky (^)
sherryzuza 13. 8. 2012, 22:19
@markuš v ledničce vydrží docela dlouho. určitě i půl roku, ale bude se vám s ním pak hůř pracovat.. takže pak stačí nahřát trochu v mikrovlnce a znova vypracovat..ale bacha at se nespálíte ,-)
markuš 14. 8. 2012, 20:03
@sherryzuza Děkuju...... (child8)
Katy - kacax 10. 8. 2012, 13:06
Tak já vám jdu taky pochválit tento receptík (Y) (Y) (Y) (L) Nemám domácí pekárnu, tak sem si na zkoušku udělala těsto z 1/4 ingrediencí a ani to nebylo tak náročné uhnětat, dokonce se mi to podařilo i v pohodě obarvit sypkými barvami (sice se to musí řádně zapracovat a je lepší barvu rozpustit aspoň ve 2 kapkách vody, ale jde to) :-p Už nemusím kupovat ty drahé potahovky, děkuji moc za super receptík :-) |:o) (clamp)
sherryzuza 13. 8. 2012, 22:14
@Katy - kacax Super že jste spokojená a ušetříte nějakou tu kačku (Y)
Babicor 8. 8. 2012, 7:25
Tak tenhle receptík je opravdu úžasný. Vyzkoušela jsem a nemá chybu (Y) (Y) (Y) teď jen dobarvím a jdu na figurky. Bude to můj první dort - pro mou berušku k prvním narozeninám (child6), tak držte palce ,-) Ještěže mi babička půjčila tu pekárnu - výborný nápad a ulehčení práce! Moc díky (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
Babicor 12. 8. 2012, 22:40
@Babicor Ještě jednou mockrát děkuji za recept! Skvěle se s marcipánem pracovalo, jen by to chtěla trochu chladnější místnost... čmelda mi malinko sednul, ale s výsledkem jsme byli všichni nad míru spokojení (Y) Tady je výsledek mého snažení |:o) (^) http://www.mimibazar.cz/rodinne_fotografie.php?album=172267
conny215 12. 7. 2012, 20:33
(Y)Naprosto supr recept ,dělám také v domácí pekárně....po 2x se mě to povedlo a všem moc chutnalo,opravdu jsem vám vděčná za tento recept.... (Y)
sherryzuza 13. 8. 2012, 22:13
@conny215 To jsu ráda že jste spokojená (F)
supermona 26. 2. 2012, 20:03
Zuzi,můžu se zeptat míchám marcipán rukama a už druhá várka se furt hrozně lepí, jak k rukám tak k podložce.Po přidání cukru a suš.mléka se to nelepší. :-@ Prosím radu kde dělám chybu? *-)
sherryzuza 18. 3. 2012, 22:01
@supermona Mončo pokud se to lepí tak je tam podle mě moc řídký *-) ale teda netuším. mě se to nikdy nestalo :-o
harekrisna 1. 4. 2012, 10:23
@sherryzuza (dance) Tak moc díky za receptík, právě jsem ho udělala a povedl se suprově a napoprvé - teda ta pekárna je fakt nepřekonatelný pomocník! (Y) (Y) (Y)
harekrisna 31. 3. 2012, 19:31
@sherryzuza Také chci recept vyzkoušet, pekárnu mám, tak si to asi taky ulehčím... Jen teda chci poděkovat za tip na cukrářské potřeby Fiala... že jsem tam lezla.... Každé pondělí koukám na "báječné dorty" někde na Barrandově nebo kde, takže se od té jejich stránky nemůžu vůbec odtrhnout... (^) (clamp)
1lenka1 18. 8. 2011, 17:34
dobrý den, chtěla jsem se zeptat. Kolik je té hmoty ? Když budu dělat klasický kulatý dort. kolik budu potřebovat hmoty abych potáhla dva a udělala růžičky,lístečky.... ? Děkuji moc Lenka A když bych si jej udělala třeba o víkendu vydrží mi do do října ? *-) ulehčila bych si a nemusela dělat dvakrát, lenošná maličko ,-) ,-) :-)
1lenka1 18. 8. 2011, 17:54
@1lenka1 ještě jsem se chtěla zeptat, jak máte v receptech na pudinkový krém- na 3 dorty jsem použila 3 pudinky. jakto mám chápat :^) Když budu dělat dort,tak stačí z jednoho pudinku ? *-) děkuji.

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie