(recept
si oblíbilo 304 návštěvníků)
Můj nejoblíbenější falešný marcipán - několikrát vyzkoušený :-)

Potřebné ingredience
560g cukru moučka, 60g medu, 270g polotučného sušeného mléka, 30g oleje ( tak to je asi tak 10 ČL a nebo tak 3 až 3 a půl PL), 70g vody (což je asi 67ml), mandlové aroma
Postup přípravy
A aby si člověk neztrhal ruce, tak je výborná věc domácí pekárna…
Já to dělala v Etě na program dort a za 5 minut nebylo co řešit
U ostatních pekáren tuším program těstoviny nebo tak.
Prostě program, který hned míchá a hněte
Barvenej je gelovýma barvama Wilton.. jsou úúúúúúúúúúúžasný
a já je koupila v cukrářských potřebách Fiala..ale daj se koupit i jinde..snad :D
Já to dělala v Etě na program dort a za 5 minut nebylo co řešit
U ostatních pekáren tuším program těstoviny nebo tak.
Prostě program, který hned míchá a hněte
Barvenej je gelovýma barvama Wilton.. jsou úúúúúúúúúúúžasný
a já je koupila v cukrářských potřebách Fiala..ale daj se koupit i jinde..snad :D
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Janule31
(upraveno)
26. 3. 2018, 13:42
Dobrý den, děkuji za receptík je super a skvěle se s ním pracuje. Dělala jsem postavičky a na druhý den byly úplně tvrdé i těsto co jsem měla připravené na potah do druhého dne šíleně ztvrdlo. Vyzkouším rozehřát v mikrovlnce jak jste radila, jen se chci zeptat jestli to neztvrdne i na tom dortu aby šel krájet

nahlásit

Skyvarova
(upraveno)
21. 3. 2014, 17:46
Mě moc mrzí že se mi nepovedl
Ale zítra se dozvím kde jsem udělala chybu
všechno jsem poctivě vážila a kousek bilého mám v lednici a ten byde asi fajn ale pak jsem zkusila obarvovat ale nikde neměli ty gelové barvy tak jsem vzala ty v prášku a to je asi kámen úrazu..více vody,tak jsem zkusila přidávat to sušené mléko ale nějak to nikam nevedlo,zůstávalo mi to na rukách tak zase trošku vody a furt tak dokola.je to v lednici ale asi z toho nic nebude,ale tak zkoušela jsem to poprvé příště budu moudřejší








nahlásit
svsv
(upraveno)
6. 3. 2014, 16:01
Moc děkuji super recept. Povedl se mi nádherně
nahlásit

sherryzuza
(upraveno)
15. 3. 2014, 12:40
@svsv
tak to jsu ráda

nahlásit

DRNDA 85
(upraveno)
15. 2. 2014, 22:58
Prosím vás, myslíte, že by šel místo medu i kukuřičný sirup?A nebo pokud by to byl med, tak asi řádně rozehřát že? Děkuju

nahlásit

sherryzuza
(upraveno)
16. 2. 2014, 15:45
@DRNDA 85
Mončo, tak teoreticky by ten sirup šel. Zkuste to.. A jinak med stačí tak normál tekutej. Pokud máte hodně zkaramalizovanej tak stačí na chvílu do mikrovlnky a je to

nahlásit

DRNDA 85
(upraveno)
17. 2. 2014, 9:25
@sherryzuza
Děkuji

nahlásit
pavlus42
(upraveno)
17. 1. 2014, 11:14
vyzkouším...dá se i potáhnout dort,nejen tvarovat postavičky? A co když použiju plnotučné sušené mléko?
nahlásit

sherryzuza
(upraveno)
16. 2. 2014, 15:46
@pavlus42
Pavli, dělala jsem i postavičky a v poho.. No to plnotučný mlíko nevím teda. Možná ho dát radši míň. Jednou jsem to dělala půl na půl plnotučný a nízkotučný.. a to bylo O

nahlásit
jitunta
(upraveno)
8. 11. 2013, 14:29
Zuzi, moc Vám děkuji za tento recept
. Nejen že je marcipán bez práce díky pekárně
ale dobře se mi s ním i pracuje. Díky Vám se mi povedly tyto
http://www.mimibazar.cz/rodinne_fotografie.php?user=176461







nahlásit

sherryzuza
(upraveno)
1. 2. 2014, 22:59
@jitunta
Krásný



nahlásit
Zrušený účet
(upraveno)
4. 4. 2013, 20:00
Dobrý večer. Mám podobný recept na marcipán (trošku jiné poměry surovin). Bezvadně se dělá, není to nic těžkého, ale prosím o radu...Dělala jsem si ho den předem, dala ho do mikrotenového sáčku a do lednice a druhý den byl tvrdý
...Nevíte prosím co s tím ???? Přidat trochu vody, nebo nastrouhat a s vodou znovu zpracovat, nebo zahřát v mikrovlnce ? mooooc děkuji za odpověď!!!! Eva

nahlásit

Kateřina.Pin
(upraveno)
4. 4. 2013, 20:28
@
Dejte do mikrovlnky na tak 20vteřin, vytáhněte a zkuste prohňácat. A pozor - dost to pálí! Pokud to bude málo, ještě přihřejte, ale fakt spíš po vteřinách. Dělá se to tak u všech potahovek.

nahlásit
Zrušený účet
(upraveno)
5. 4. 2013, 9:20
@Kateřina.Pin
Díky moc, zkusím
!!!!!!



nahlásit
Svepil
(upraveno)
14. 12. 2012, 1:52
Dobrý den Zuzi, chtěla jsem se zeptat, zda bych mohla použít místo polotučného sušeného mléka kojenecký sunar Nutradefens. Děkuji za odpověď.
nahlásit

pajdulinka
(upraveno)
18. 12. 2012, 21:12
@Svepil
kamarádka dělá ze sunaru,je to prý stejné

nahlásit
Svepil
(upraveno)
22. 12. 2012, 1:12
@pajdulinka
Pavli, tak jsem to udělala ze sunaru a povedlo se. Děkuji za radu

nahlásit

sherryzuza
(upraveno)
18. 12. 2012, 21:01
@Svepil
Světlo, tak to netuším.. ale radši bych teda koupila to sušený mlíko.. a nebo to risknout a uvidí se

nahlásit
Svepil
(upraveno)
22. 12. 2012, 1:13
@sherryzuza
Zuzi, tak jsem to riskla a povedlo se

nahlásit

sherryzuza
(upraveno)
23. 12. 2012, 20:25
@Svepil
takže to jde i tak jo.. tak to je super..

nahlásit
Evelina31
(upraveno)
4. 12. 2012, 20:27
Měla jsem z toho strach,ale je supr
Díky díky Mám ale problém,když chci udělat růžičku,tak se mi to strašně lepí na ruce.Poraď díky


nahlásit

sherryzuza
(upraveno)
18. 12. 2012, 21:02
@Evelina31
cukr a nebo škrob..
pak se nelepí


nahlásit
Pavla86
(upraveno)
7. 11. 2012, 21:46
Tak dneska jsem vyzkoušela tento recept a nemá chybu, dokonalá chuť marcipánu jak má být. Dělala jsem ho v rukách a musím říct, že během chviličky byl hotový a ani to nebylo nijak namáhavé. Na barvení jsem použila potravinářské barvy rozpustné ve vodě, sice se to pak musí pořádně zpracovat, ale já doporučuju po chvíli zpracování použít váleček, vyválet, přeložit, vyválet a tak dokola a super se obarví celý marcipán. Moc děkuji za receptík






nahlásit

sherryzuza
(upraveno)
11. 11. 2012, 18:29
@Pavla86
není za co. jsem ráda že se povedl a chutnalo

nahlásit
xluciferka
(upraveno)
19. 9. 2012, 6:48
Moc zdravím, ráda bych vyzkoušela tento recept na marcipán, hodila ho do pekárny, ale bojím se, že se mi poškrábe vnitřek nádoby, kamarádka si takhle zničila pekárnu. Máte všichni jen dobrou zkušenost? A taky zda pekárna s jedním hákem stačí nebo máte lepší se dvěma háky? Kdyby se mi měla poškrábat, tak to budu raději hnětat rukama.... Moc díky
nahlásit

sherryzuza
(upraveno)
11. 11. 2012, 18:33
@xluciferka
opravdu není důvod se bát. není tam nic co by mohlo nádobu poškrábat. a s jedním hákem nevím. mám se 2 takže nemůžu porovnávat
ale myslím že by i s 1 hákem měla stačit...když to umíchá těsto na chleba tak na marcipán musí taky stačit


nahlásit
kopretina123
(upraveno)
7. 11. 2012, 22:34
@xluciferka
A proč by se měl vnitřek nádoby odřít? Čím?Vždyť tam není nic hrubého.Jestli něco zůstane na stěnách, tak se musí na to vzít gumová stěrka a ne nůž, který by mohl nádobu poškodit. Je to stejné jako s kynutým (nebo jakýmkoliv jiným) těstem.
nahlásit

Hyzule
(upraveno)
27. 8. 2012, 15:38
Paní Zuzano chystám se na váš oblíbený marcipán.Mám doma sušené mléko v krabici a je částečně odstředěné.Myslíte že můžu použít,nebo raději koupit polotučné?děkuji.A ještě dotaz, dort budu péct za 4 dny a u nás asi neseženu ty gelové barvy
Kde bych se měla poptat?a nebo čím je nahradit.Děkuji.

nahlásit

sherryzuza
(upraveno)
11. 11. 2012, 18:55
@Hyzule
no tak sice pozdě, ale já jednou zkusila k odtučněnýmu nebo nízkotučnýmu mlíku přidat plnotučný. ono se to nějak zprůměrovalo
a obarvit můžete kterýmakoliv potravinářskýma barvama
maj je v obhcodákách nebo drogerkách



nahlásit

levova3
(upraveno)
20. 8. 2012, 9:00
Super receptík
měa jsem z toho strach,ale dopadlo to perfektně, díky moc za super marcipánek a hlavně jednoduchost a rychlost v domácí pekárně
Lucka
krásnýzbytek











nahlásit

sherryzuza
(upraveno)
11. 11. 2012, 18:32
@levova3
tak to jsem ráda že se povedlo

nahlásit
lonik
(upraveno)
13. 8. 2012, 22:35
Vyzkousím

nahlásit

markuš
(upraveno)
13. 8. 2012, 13:06
jednoduchý recept , chci tento týden vyzkoušet , nevíte někdo jak dlouho vydrží marcipán uchovaný , dcera má narozky teď a syn za měsíc ,že bych si marcipán udělala najednou a část schovala na další dort...........Díky

nahlásit

sherryzuza
(upraveno)
13. 8. 2012, 22:19
@markuš
v ledničce vydrží docela dlouho. určitě i půl roku, ale bude se vám s ním pak hůř pracovat.. takže pak stačí nahřát trochu v mikrovlnce a znova vypracovat..ale bacha at se nespálíte

nahlásit

markuš
(upraveno)
14. 8. 2012, 20:03
@sherryzuza
Děkuju......

nahlásit

Katy - kacax
(upraveno)
10. 8. 2012, 13:06
Tak já vám jdu taky pochválit tento receptík
Nemám domácí pekárnu, tak sem si na zkoušku udělala těsto z 1/4 ingrediencí a ani to nebylo tak náročné uhnětat, dokonce se mi to podařilo i v pohodě obarvit sypkými barvami (sice se to musí řádně zapracovat a je lepší barvu rozpustit aspoň ve 2 kapkách vody, ale jde to)
Už nemusím kupovat ty drahé potahovky, děkuji moc za super receptík








nahlásit

sherryzuza
(upraveno)
13. 8. 2012, 22:14
@Katy - kacax
Super že jste spokojená a ušetříte nějakou tu kačku

nahlásit
Babicor
(upraveno)
8. 8. 2012, 7:25
Tak tenhle receptík je opravdu úžasný. Vyzkoušela jsem a nemá chybu
teď jen dobarvím a jdu na figurky. Bude to můj první dort - pro mou berušku k prvním narozeninám
, tak držte palce
Ještěže mi babička půjčila tu pekárnu - výborný nápad a ulehčení práce! Moc díky















nahlásit
Babicor
(upraveno)
12. 8. 2012, 22:40
@Babicor
Ještě jednou mockrát děkuji za recept! Skvěle se s marcipánem pracovalo, jen by to chtěla trochu chladnější místnost... čmelda mi malinko sednul, ale s výsledkem jsme byli všichni nad míru spokojení
Tady je výsledek mého snažení
http://www.mimibazar.cz/rodinne_fotografie.php?album=172267



nahlásit
conny215
(upraveno)
12. 7. 2012, 20:33


nahlásit

sherryzuza
(upraveno)
13. 8. 2012, 22:13
@conny215
To jsu ráda že jste spokojená

nahlásit

supermona
(upraveno)
26. 2. 2012, 20:03
Zuzi,můžu se zeptat míchám marcipán rukama a už druhá várka se furt hrozně lepí, jak k rukám tak k podložce.Po přidání cukru a suš.mléka se to nelepší.
Prosím radu kde dělám chybu?


nahlásit

sherryzuza
(upraveno)
18. 3. 2012, 22:01
@supermona
Mončo pokud se to lepí tak je tam podle mě moc řídký
ale teda netuším. mě se to nikdy nestalo


nahlásit

harekrisna
(upraveno)
1. 4. 2012, 10:23
@sherryzuza
Tak moc díky za receptík, právě jsem ho udělala a povedl se suprově a napoprvé - teda ta pekárna je fakt nepřekonatelný pomocník!




nahlásit

harekrisna
(upraveno)
31. 3. 2012, 19:31
@sherryzuza
Také chci recept vyzkoušet, pekárnu mám, tak si to asi taky ulehčím... Jen teda chci poděkovat za tip na cukrářské potřeby Fiala... že jsem tam lezla.... Každé pondělí koukám na "báječné dorty" někde na Barrandově nebo kde, takže se od té jejich stránky nemůžu vůbec odtrhnout...


nahlásit

1lenka1
(upraveno)
18. 8. 2011, 17:34
dobrý den, chtěla jsem se zeptat. Kolik je té hmoty ? Když budu dělat klasický kulatý dort. kolik budu potřebovat hmoty abych potáhla dva a udělala růžičky,lístečky.... ? Děkuji moc Lenka A když bych si jej udělala třeba o víkendu vydrží mi do do října ?
ulehčila bych si a nemusela dělat dvakrát, lenošná maličko




nahlásit

1lenka1
(upraveno)
18. 8. 2011, 17:54
@1lenka1
ještě jsem se chtěla zeptat, jak máte v receptech na pudinkový krém- na 3 dorty jsem použila 3 pudinky. jakto mám chápat
Když budu dělat dort,tak stačí z jednoho pudinku ?
děkuji.


nahlásit