Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 21 návštěvníků)

CHYBY PRI VYROBE FALESNEHO MARCIPANU,A RADY NA VYROBU.FIGURKY

0.0
CHYBY PRI  VYROBE FALESNEHO MARCIPANU,A RADY NA VYROBU.FIGURKY

Potřebné ingredience

MOC PROSIM O RADY SKUSENYCH,SIKOVNYCH,MAMINEK NA MARCIPAN.

Postup přípravy

PORADTE JAK UDELAT MARCIPAN ABY NEBYL JAK BETON,NEROSPLYVAL,BYL JEDLY I NA DRUHY DEN.......................PROSTE MARCIPAN A POSTUP SPRACOVANI..........ČASTE CHYBY PRI VYROBE....................
MYSLIM POMUZE NE JENOM MNE!PREDEM DEKUJU VSEM

Rada od Zuzany Š. :marcipan spracovovat tak dlouho,aby se nelepila mezi prsty a byla jako plastelina.Zpracovovat nejmin 45min pro 1kg marcipanu.Dela se to nejlib v pekarne na program dort 2x(kdo nema ten program tak,program nudlove testo 3x)

Rada od Simona K.:Je dobre spracovovat marc.namocenymi rukama.Marcipan se da delat i ze sunaru,ale pak je víc žlutý.

najdete tem skoro vse pro vyrobu dortu. formy,barvy gely a tp.
http://willton.cz/zbozi.php?nadpis cislo=7&pocet=11
http://janvitek.wz.cz/zbozi.php?nadpis cislo=8&pocet=17
take jsou to info od mamin z mmb

slonik

jak na slonika

xxxxxxxxx

marcipan udelan ze salka;1x salko;1x sušene mleko;60ml. vody vlažne.Dosypat(zahustit podle potřeby ml.cukrem.Mandlova aroma par kapek
dalši marcipanova figurka,vsechny figurki delala sama

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Hyzule 14. 4. 2010, 8:31
(L) (Y) (Y) (Y) (Y)
žabada 14. 4. 2010, 8:22
Děkuji za postup na sloníka :-) budu ho potřebovat (hello)
majda123 9. 5. 2008, 12:22
Včera sem dělala marcipán v pekárně. Bohužel mi mouč. cukr seškrabal teflon z nádoby (N), takže zítra jde na reklamaci. V pekošce peču každý den aa sem bez ní jako bez ruky.... :-@ 8o| Mám Etu Maximu. Jinak furt dobrý, zrníčka nic neudělala, já sem si jí tak hýčkala, jen vodou sem jí myla, no a teď je mi to k ničemu, samozřejmě dávka marcipánu letěla do koše, přeci nebudem jíst marcipánovo teflonovej dort, že jo... (6) :-@ (6) :-@
masuha 9. 5. 2008, 17:47
@majda123 Magdo!Je mi moc lito ze jste tak dopadla :'(Ja delala a bylo v pohode.nektera z maminek to radila,tak jsem šla do toho.Asi ne každa d/p to vydrži :-@ 8o|
Lenka 1551 12. 4. 2008, 21:45
DOBRÝ DEN, MOJÍ CHYBOU PŘI VÝROBĚ MARCIPÁNU BYLA ZÁMĚNA SUŠENÉHO MLÉKA ZA SUŠENOU SMETANU...ALE TO UŽ ASI VÍTE :-)
masuha 13. 4. 2008, 10:48
@Lenka 1551 lenko,ja taki udelala poprve totez co vy :-D :-D :-D smetana ;-) ;-) ;-) ted uz to jde jedna basen :-$ (L) (L) (L)
masuha 10. 4. 2008, 15:17
tak dnes jsem udelala dalši marcipanovu figurku pro inspiracii ;-) ;-) ;-)
gabi0201 9. 4. 2008, 10:22
no ja som ju zase mala asi makkú a ked som ju dala na tortu / krém som dala iba na nerovnosti/ marcipán sa mi pri krájaní odťahoval od torty a lepil na nožík bála som sa dať pod viac krému lebo ste písali že sa potom môže topiť poradí mi niekto? robila som prvý krát - dala som do pekárne a zdalo sa mi že to je až moc tuhé a že to pekáren neprežije ale asi neholo lebo postavičky sa mi z toho uzčite robiť nedali. ale chutovo jedna báseň *-)
masuha 9. 4. 2008, 17:31
@gabi0201 Nevim *-)ale mozna jste mela ten dort ve vlhku,jak pisou mamči,pak se ten marcipan rozteka nebo lepi jak pisete.Jestli jste delala mar.ze salka tak nevim *-)mi to slo krasne spracovat aj delala jak vidite figurki.Priste skuste dort poradne vychladit.A jak budete delat v pekarne tak opatrne z ml.cukrem v pekarne je marcipan ohraty a je mekci,az vychladne vypada jinak. V pekarne bude okurat ale jak vychladne ztvrdne.jinak nevim (L) (L) (L)
radostznakupu 28. 3. 2008, 20:01
zdravíčko, mám takový dotaz, udělala jsem hmotu ale jakmile jsem ji dala z ruky, tak mi začla tuhnout, tedy je docela tuhá, dnes ji nevyužiju tak jsem ji dala do ledničky, co až budu ch tít použít? namočit a rozehřát v mikrovlnce?????
masuha 28. 3. 2008, 21:13
@radostznakupu Dat hmotu na 30-40 vterin(podle velikosti hmoty) pred pouzitim do mikrovlnky vodou nepotirat. (hello)
radostznakupu 28. 3. 2008, 21:17
@masuha ¨kujuuu voprubnu, zítra jsem mladé slíbila dělat marcipánového krtečka ... dort se mi jaksi vyfouknul do takového divného tvaru tak jsme z něj udělaly krtkův dort, takže potahovat nebudeme, jen budeme dělat krtka navrch ;-) díky (L)
masuha 28. 3. 2008, 9:11
DEKUJU VSEM MAMINKAM KTERI TADY PSALI (L)MOC MI TO POMOHLO PRI VYROBE MARCIPANU A DOUFAM ZE JESCE NEKOMU POMUZE.BUDU TENTO RECEPT DOPLNOVAT DALSIMI RADAMI MAMINEK Z MMB,POKUD NEJSOU PROTI (K) (L) (L) (L)
Radunna 28. 3. 2008, 9:18
@masuha co takhle požádat adminy o samostatné téma MARCIPÁN v diskuzi? *-) I já bych to uvítala :-$
gabi0201 28. 3. 2008, 9:42
@Radunna no by bolo ozaj dobré (Y)
masuha 28. 3. 2008, 9:54
@gabi0201 Taky si myslim ze to tady chybi.dobry napad (clamp)
gabi0201 26. 3. 2008, 18:24
Ahojte, prosim čítam že ten marcipán ked je na torte musí byť v chladničke na vysokom stupni aby sa nepúšťal tak potom asi nemôže dlho stát na oslave na stole a je háklivejsí aj na prenos nie? tak napr. na svadobnú tortu asi nie že? Veľmi sa mi tortičky páčia ale zatial som nenabrala odvahu skúsit to s ním. :-(
Init 26. 3. 2008, 21:51
@gabi0201 Marcipánu vadí hlavně vlhkost, která v lednicích je a proto se dávají na vyšší stupeň chlazení, jinak v pokojové teplotě a sušším prostředí vydrží bez problémů, vůbec nejlepší je průvan :-), v zimě je dortu lépe třeba na chodbě. V létě musí stačit lednička :-)
masuha 26. 3. 2008, 18:54
@gabi0201 GABČA NA DORT JSEM JESČE NEDELALA,CEKA ME TO V SOBOTU.ALE DELALA OBELIXA,MAM V RECEPTECH,NEROSTEKLO TO ANI PRI POKOJOVE TEPLOTE. (L) (L) (L)
gabi0201 26. 3. 2008, 20:14
@masuha toho som videla je krásný tak na to by som si netrúfla uz vôbec, nevrav ze to je prvý výtvor ak ano tak gratulujem dvojnásobne (Y) (F)
Inka82 26. 3. 2008, 18:58
@masuha Figurky se vám neroztečou,pokud nejsou ve vlhku. Hmota se rozteče jen v případě,že navlhne,vlhko v lednici nebo rozteklý krém (hello)
masuha 26. 3. 2008, 17:59
DEKUJI VSEM KDO MI RADIL JAK NA MARCIPAN (L) (L) (L) (L) (L)SKUSILA JSEM A VYSLEDEK UZ JE V RECEPTACH (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (L)
Radunna 25. 3. 2008, 18:12
kolik hmoty bych potřebovala na potažení dortu? *-)
aero-orion 25. 3. 2008, 20:34
@Radunna Raduš záleží na velikosti formy??A jak chcete nazdobit.Tohle se nedá přesně říct.U nás raděj více,ať zůstane vnoučatům na mls (Y) (Y) (Y) (F)
Radunna 26. 3. 2008, 11:59
@aero-orion Bude to na průměr asi 28cm,jen potáhnout a přes něj proužek v jiné barvě.Teď jsem uplácala hmotu z 200g mléka a 300g cukru.Takže půl kila snad bude stačit?! *-)Chtěla jsem hmotu bílou,jenže sunar je žlutej.Teď už asi těžko nějak docílím bílé barvy? *-)A jinak sušené ml. jsem v obchodě potkala jen sojové.Též lze použít na marcipán?Je bělejší než sunar,ale taky asi míň tučný,jestli to má nějaký vliv. *-)
aero-orion 26. 3. 2008, 12:35
@Radunna Raduš sojové jsem nezkoušela.Na bílou barvu, by jste musela mít bělobu.. od wiltnu.Klasiku sušené mléko polotučné dostanete ve všech márketech.Já ho beru v Kauflandu.Nebo v Tescu.Tadle dávka by vám měla stačit.. bohatě. (Y) (F)
Radunna 26. 3. 2008, 13:08
@aero-orion moc dík za odpovědi.Tu bělobu asi těžko seženu jinde,než na internetu?!hold se smířím s tím,že dortík bude nažloutlej. ;-) A po tom sušeném mléku budu pátrat.Zatím jsem ho nepotkala *-) (L)
masuha 26. 3. 2008, 13:20
@Radunna TAKY JSEM NEVEDELA KDE TO MAM HLEDAT ;-)KRABICKA MODRA JMENUJE SE LAKTINO,ALE JSOU RUZNE,KUPITE V KAUFLANDU JAK JSOU MLEKA. (hello)
andísek-1 25. 3. 2008, 17:37
Já dávám taky but med nebo pšeničný sirup
aero-orion 25. 3. 2008, 17:10
Každý dělá jiný marcipán a má svůj osvědčený recept.Nejde napsat,že ten, nebo ten,má chybu.Hlídat se musí krém , nesmí být řídký,jinak marcipán teče.A za další dobře vychlazený dort,než začnete potahovat.Já ho dávám podle velikosti dortu, na 20 - 50 minut,před potažením do mrazáku.Pokud by jste chtěla, ještě něco vědět klidně písněte.Zdenka (F) (F) (F)
masuha 25. 3. 2008, 19:55
@aero-orion Zdenko!Dekuji moc za rady a myslim si ze urcite ozvu! :-$ (hello)
Petulka78 25. 3. 2008, 16:58
Mě se osvědčilo dávat teplou vodu a zadělávat v robotu. Čím déle tím lépe :-$
masuha 25. 3. 2008, 17:21
@Petulka78 Dekuju! (hello)
bububububu 25. 3. 2008, 16:52
:^)já dávám místo oleje rozpuštěné máslo, bay neztvrdnul :-$
masuha 25. 3. 2008, 17:22
@bububububu Dekuju! (L)
masuha 25. 3. 2008, 16:49
To je skoda ze nikdo vic o marcipanu nevi *-) (velikonoce3)
masuha 25. 3. 2008, 11:39
SABINKO,A JAK TO CHUTNA NA UDELANYM DORTE,NESTVRA,JAK SE KRAJI ;-)
Inka82 25. 3. 2008, 11:42
@masuha jako klasický marcipám,kamarádka k mám vzdycky chodí na zbytky. :-) Je jemný a moc hezky se s ním pracuje díky tomu sirupu je bezvadně tvárný a při potahování se netrhá (hello)
masuha 25. 3. 2008, 11:49
@Inka82 :-)tak skusim to! *-)doufam ze se povede (L)
Inka82 25. 3. 2008, 11:33
Dobrý den! http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=8585&user=64446 aby nebl tvrdý a nevyschnul přidávejte rýžový nebo ječný sirup,tuhost těsta závisí na množství vody,když to s ní přezenete zahušťujte raději mlékem než cukrem. Fígurky dělejte alespoň 2 dny dopředu aby se vám neroztekli a při potahování je důležité opravdu důkladné zatuhnutí krému. Hotový dert se nerozteče když budete mít lednici naplno,nestihne se vytvořit vlhkost která tak moc mléčné hmotě škodí (hello)
masuha 25. 3. 2008, 11:37
@Inka82 DEKUJU JSTE HODNA! [A]DOUFAM ZE TO ZABERE! :-S (L)
Inka82 25. 3. 2008, 11:39
@masuha Rozhodně mě se fakt nikdy nezoztekl! Ale spotřeba energie za provoz lednice je šokující,ale stojí to za to (flower)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie