Zobrazit přihlášovací formulář

Bezlepková dieta

Přidat recept
(recept si oblíbilo 150 návštěvníků)

Bezlepkové kynuté, olejové těsto

0.0
Bezlepkové kynuté, olejové těsto

Potřebné ingredience

Konečně jsem našla kynuté těsto se kterým jsem maximálně spokojená, je to olejové těsto. Nabízím dvě varianty receptů, jedno z nouky mantlér a druhé z mouky Jizerka. Možná znáte, možná ne :-) Mám odzkoušené na makovém zatočeném závinu, makových hřebenech, makových pletýnkách /, Honzíkových buchtách, koláčích i smažených vdolkách, ale těsto na vdolky jen 2 lžíce oleje :-). Dnes jsem dělala jablkový překládaný závin a pečené koblihy plněné jablkem. Vše naprosto supr. S těstem se dobře pracuje a je chutné. Ruce a pečící papír na kterém "tvoříte" mějte vždy dobře pomoučené. Budeme potřebovat : 250 ml mléka, 9 kostek nebo lžiček cukru, 3 žloutky, 1 dc oleje, špetka soli, 1/2 kostky droždí, 400 g mouky Mantler. Těsto z Jizerky : 500g Jizerky, 250ml mléka, 80g cukru, 1 dc oleje, větší půlka čerstvého droždí, 1 vejce.

Postup přípravy

Vše dám do pekárny a nechám půl hodiny vymíchat. Pak hned dám na pomoučený pečící papír, rozdělím na dvě půlky. Těsto vyjde na dva velké záviny. Jednu polovinu jsem vyválela asi na 0,5 cm ne míň.Naplnila strouhaným jablkem, mákem, tvarohem. Závin potřu bílkem a dám asi na 20 min kynout do trouby na 40 st. nebo dám na teplé místo. Pokud dáváme kynout do trouby na 40 st už nevytahujeme z trouby než se pak nahřeje na 180st Peče se na 180 st do zlatova. Zkoušela jsem i koblihy, kdy jsem si z druhé poloviny těsta udělala hromádky, naplnila strouhaným jablkem a dala do olejem vymazaného plechu na muffiny. Dobrou chuť :-)

pečené koblihy v muffinové formě

Jablkový závin překládaný

Makové větrníčky

dobrota

Makový pletený závin

detail závinu

Smažené vdolky, do těsta dát jen dvě lžíce oleje a nechat vykynout 30-45 min. Pak tvořit kroužky a smažit na oleji :-)

šnečci

plněné rohlíčky a pečené koblihy

Maková buchta s posypkou na plech

makové a tvarohé koláčky

Zkoušela jsem francouzský koláč, inspirace tady na MMB. Těsto jsem rozdělila na dvě půlky, vyválela a potřela vanilkovým pudinkem - pudink Dr Oetker Olé bez vaření jsem zašlehala do 2dl mléka / sojového/. Těsto jsem pomocí papíru na pečení zatočila jako do závinu a překrojila nožem na 10 části, ty jsem naskládala na plech. Dohromady bylo 20 ks. Ty jsem potřela bílkem a nechala kynout. Měla jsem jen 1 pudink, druhou půlku jsem tedy naplnila jablkem.

Pekla jsem na 180 st asi 25-30 min....Ovšem ty pudinkové nemají chybu, nadýchané, výborné. Na pudink se může nastrouhat i čokoláda....a pak zatočit...

...za chvilku byl pryč...vyzkoušejte, není to nic složitého....:-)

Slané houstičky, ubrat cukr, přidat sůl :-) výborné..chutnají tak trochu jak loupáky

Vánočka, přidat cukr, hrozinky, mandle..postup v receptech

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie