POHRKANÉ ŘEZY :-))

Potřebné ingredience
PIŠKOT I. ( Nižší, pružný, vhodný také na roládu ) - 8 vajec, 8 lžic cukru, 4 lžíce vody, 9 lžic polohrubé mouky, 1 PDP, špetička soli. PIŠKOT II. ( Vyšší, nadýchaný, super ) - 4 vejce, 300 g cukru, 8 a 1/2 lžíce vody, 8 lžic oleje, 300 g polohrubé mouky, 1/2 PDP. Vyberte si piškot, jaký Vám víc vyhovuje. Krému je hodně, proto já upřednostňuji ten vyšší. Piškoty pokaždé pečte na pečícím papíře !"HRK-HRK" KRÉM : 2 smetany ke šlehání ( nebo 1 šlehačka a 1 zakysaná smetana ), 1 plechovka mandarinek, 1 plechovka ananasu, 1-2 pytlíky pudingu bez vaření "Olé" od Dr. Oetkera, 1 ztužovač šlehačky. Čokoláda na postrouhání.
Postup přípravy
PIŠKOT II. - žloutky, cukr, vodu a olej vyšleháme elektrickým šlehačem - alespoň 5-7 min.!!! Poté opatrně vmícháme mouku smíchanou s PDP a nakonec lehce vmícháme sníh z bílků. Rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem a upečeme dorůžova. Po vychladnutí sejmeme pečící papír a rozetřeme krém.
HRK-HRK krém - do misky, kterou je možno uzavřít víkem nebo do hrnce s pokličkou nalijeme obě šťávy z kompotu ( přes cedník ), přidáme smetany, 1-2 OLÉ pudingy bez vaření, 1 ztužovač smetany. Uzavřeme víčkem nebo pokličkou a asi 1 minutu intenzivně hrkáme..... :-)) Pro ještě větší hladkost krému použijeme elektrický šlehač. Do krému přidáme okapané ovoce a promícháme. Vznikne z toho vynikající tuhý krém, který rozetřeme na vychladlý piškot. Na závěr postrouháme čokoládou. Podáváme chlazené !!!
Nemá to chybu a je to SUPERRYCHLOVKA !!!!!

Z bílků a vody vyšleháme sníh, přidáme cukr a ještě chvíli šleháme....

Těsto rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem a upečeme dorůžova.

"HRK-HRK" KRÉM - do uzavíratelné misky nebo hrnce s pokličkou nalijeme kompoty i se šťávou, ........ Toto je starší fotka, přišla jsem na lepší postup - lepší je krém vyhrkat bez ovoce, proto se řiďte výše popsaným postupem a šťávu z kompotu nalijte do misky pomocí cedníku a ovoce přidejte až do hotového krému ( mandarinky zůstanou celé a nebude z nich kaše, navíc se u toho tolik nenadřete, protože při hrkání odpadne váha ovoce :-) )

.......přidáme smetany, OLÉ puding bez vaření a ztužovač šlehačky.....

.....a intenzivním hrkáním vyhrkáme v suprový krém......

Krém rozetřeme na vychladlý piškot, ze kterého jsme samozřejmě sňali pečící papír.....

Rozetřeme po celém piškotu.....

....a na závěr postrouháme čokoládou. Podáváme chlazené. Je to neuvěřitelně žravý a super osvěžující.... DOBROU CHUŤ PŘEJE LUCKA !!!!!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu































