(recept
si oblíbilo 44 návštěvníků)
029 Mřížkový koláč s marmeládou
Potřebné ingredience
300 g hladké mouky, 300 g polohrubé mouky, 200 g cukru, 200 - 250 g tuku ( zlatá haná, hera, máslo - nejlepší je máslo ), 2 vejce, šťáva a kůra z poloviny citrónu , vanilkový cukr, kypřící prášek do pečiva. Marmeláda na potření spodního plátu těsta. Nemám trpělivost na přesné mřížkování.
Postup přípravy
Zpracované těsto se dá odpočinout na půl hodiny do lednice, potom se 2/3 těsta rozválí na tukem vymazaný plech , nebo na pečící papír, na rozválené těsto se natře vrstva marmelády ( taková, aby upečený koláč nebyl příliš sladký ) a nahoru se naskládají tenké válečky vyválené ze zbylé 1/3 odděleného těsta. Napoprvé se to přesně neodhadne - jak tenké válečky dělat, takže mřížkování nebude přesné. Dá se péct do předehřáté trouby na 170 °C , barva upečeného se hlídá. Čerstvý koláč je křehký, drobivý, lepší je, když se nechá uležet.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Kokavesela
(upraveno)
29. 3. 2011, 16:32
linaevelina
(upraveno)
3. 12. 2010, 9:59
jdu na to!
evusa13
(upraveno)
9. 5. 2010, 22:08
mňam, miluju mřížkový koláč a máš ho Liduško jak malovaný , to musela být dobrotka
darinka30
(upraveno)
9. 5. 2010, 15:21
tlipna
(upraveno)
9. 5. 2010, 11:28
jéé ten je můj oblíbený.)