Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 47 návštěvníků)

DOMÁCÍ LANGOŠE

0.0
DOMÁCÍ LANGOŠE

Potřebné ingredience

na těsto: 200 ml mléka 250 g hladké mouky 1/2 kostky droždí lžička cukru špetka soli dále: sýr kečup česnek olej mletý kmín sůl

Postup přípravy

1. Nejdříve si připravíme kvásek - droždí rozdrobíme do mísy, pocukrujeme, počkáme až se roztečou a pak přidáme trochu mléka ,mouky, zamícháme a necháme 15 - 20 min. nakynout
2. Po nakynutí přidáme zbytek mléka, mouky a přidáme špetku soli. Vytvoříme hladké těsto, které se nesmí lepit. Těsto si rozdělíme na 5-6 dílů. Vytvoříme bochánky a opět necháme kynout cca 20 minut.
3. Mezitím si připravíme do mističky prolisovaný česnek ( 5-6 stroužků ), přidáme 1,5 lžíce oleje a lžičku mletého kmínu.
4. Na pávni si rozpálíme cca 1 centimentrovou vrstvu oleje. Bochánky rozválíme na tenkou placku a smažíme je na rozpáleném tuku po obou stranách.
5. Hned po vyndání langošů z pánve je potíráme připraveným česnekem, kečupem a posypeme sýrem. Ochutíme solí.

Z těsta vytvoříme bochánky a necháme nakynout

a tady jsou hotové langoše!!

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Hyzule 9. 9. 2010, 17:45
dnes byli langoše podle vás (clamp) (clamp)moc jsme si pochutnali a příště budu dělat dvojtou dávku ,-)Super večeře |:o) (F) (Y) (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie