(recept
si oblíbilo 156 návštěvníků)
Cuketa v křehkém česnekovém těstíčku
Potřebné ingredience
Cuketa nakrájená na 1 cm silné plátky (asi 14 ks), 5 stroužků česneku, 2 vejce, 2 dcl mléka, 6 lžic hl. mouky, sůl 1 lžička do těstíčka + sůl na cuketu.
Postup přípravy
Nakrájenou a oloupanou cuketu mírně osolím a nechám asi 15 min. "vypotit" na talíři, přikrytém pokličkou, až pustí vodu, tu sliji. Mezitím připravím těstíčko jako na palačinky - rozšlehaná vajíčka s mlékem, solí a hladkou moukou, přidám prolisovaný česnek, můžete přidat nějaké ostřejší koření, nebo trochu pálivé papriky.
Kolečka cukety máčím v těstíčku a vkládám do rozpáleného oleje.
Po usmažení dejte okapat na papírový ubrousek.
Vynikající je studená, jako svačinka mezi rozkrojenou tmavou bagetu s listem čínského zelí, kolečkem rajčete a lžičkou tatarky. Dobrou chuť.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
bára29
(upraveno)
4. 9. 2010, 14:59
to vypadá skvěle vyzkouším!! jen není toho česneku moc??
pavlíkmacík
(upraveno)
7. 9. 2010, 14:05
@bára29
Báro díky za komentík ..to záleží na velikosti, dejte jenom 2 ks a taky to stačí