(recept
si oblíbilo 157 návštěvníků)
Mleté maso v bramboráku
Potřebné ingredience
40-50dkg mletého masa ochuceného na karbanátky( já už ho přímo takové kupuju),bramborákové těsto,tuk na vymazání zapékací misky
Postup přípravy
Připravíme si zapékací misku,já používám skleněnou,v té je to krásně vidět,jak se to celé propéká:-)) a vymažeme tukem.Poté nandáme vrstvu bramborákového těsta,na to dáme mleté masíčko a přikryjeme opět bramborákovým těstem.Pečeme v troubě asi 3/4 hodiny až hodinu na 200°C,dokud nebude celý vršek krásně upečen dozlatova.Podáváme se zeleninovým salátem.U nás je to moc oblíbené jídlo.
Nastrouháme si brambory
Ochutíme je ostatními přísadami.......
....a máme těsto na bramborák:-)
V další misce si připravíme a ochutíme mleté masíčko-já už ochucené kupuji,ale samozřejmě to jde i z klasického mletého
Takto vypadá bramborák v zapékací misce před vložením do trouby:-)
A takto po vyndání z trouby:-))
Dobrou chuť:-))))
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
evik022
(upraveno)
28. 1. 2007, 20:53
Dneska jsme meli k obedu a ja i presto ze jsem na diete jsem neodolala ,deti s manzelem me pochvalily ,dekuji moc je to super Eva
ednet
(upraveno)
28. 1. 2007, 21:11
@evik022
Evi,tak to jsem moc ráda,že rodince chutnalo.Já se taky chystám na tuhle dobrotu tento týden,tak vše nafotím a vložím
ednet
(upraveno)
30. 1. 2007, 17:33
@ednet
Takže jak jsem slíbila,vše nafoceno a zdokumentováno
pavlinice
(upraveno)
28. 1. 2007, 20:49
Tak jsem zkoušela váš recept i když nevím proč jste rovnou nenapsala jaké přesně bramborákové těsto děláte.Já normálně klasiku i s trochou mléka a mouky(jako hospodské) a musím říci,že s tou moukou nic moc. Plnila jsem dušenou krkovičkou s kysaným zelím a kdybych tam opravdu nedala tu mouku tak to nemá chybu.A jak to těsto teda vlastně děláte vy?Díky za radu a už se těším až to zase upeču,protože takováhle jídla teda miluju.
ednet
(upraveno)
28. 1. 2007, 21:09
@pavlinice
Pavlo,my děláme prostě to klasické těsto na bramboráky: brambory,vajíčko,hl.mouka,česnek,majoránka,sůl,trochu mléka-přesně tak jak píšete vy ,ale když Vám tam ta mouka nechutná,tak můžete zkusit zahustit trochou strouhanky
pavlinice
(upraveno)
28. 1. 2007, 21:53
@ednet
Tak to jo.Já právě přemýšlela,že tam nedám vůbec mléko ani mouku a dám tam víc vajec,ale ještě jsem to nezkoušela.Když jsem kdysy dělala hluchec(to je pečené těsto na bramboráky jako buchta,ale kynuté) tak se mi tam právě taky nezdála ta mouka.Ale jinak musím říct,že jsem to jedla i studené z lednice a chutnalo mi,jenom jsem tak trošku víc detailista říká manžel. Zapékala jsem to v porcelánu podlitém olejem a super,žádné přichycení.
RUNTY
(upraveno)
28. 1. 2007, 10:46
Lucko , právě peču k obědu .Ta vůně láká celou rodinu . Děkuji za recept Alča
ednet
(upraveno)
28. 1. 2007, 12:13
@RUNTY
Není zač
hheellaa
(upraveno)
26. 1. 2007, 20:08
Upečeno dojedeno pochváleno A vám Lucko díky Helena
ednet
(upraveno)
26. 1. 2007, 20:25
@hheellaa
A teď už jenom chybí,to nečím dobrým spláchnout
Janny
(upraveno)
25. 1. 2007, 14:15
Dobrý den Lucko, velká škoda že jsem Váš recept objevila právě teď. Včera jsem zrovna z mletého chystala pštroší vejce, ale kdybych věděla o téhle lahůdce, tak bych to hned vyzkoušela. Bylo by to zase něco jinýho a přece láska prochází žaludkem Doma by byl zaručeně úspěch. Tak to nechám na příští týden. Už jsem si recept opsala do kuchařky. Takže děkuji za inspiraci a dobrou chuť
pedimi
(upraveno)
25. 1. 2007, 10:22
Lucinko začla jsem vařit a nevím jestli přidat vajíčko i strouhanku(housku) do mletýho ?????
ednet
(upraveno)
25. 1. 2007, 11:43
@pedimi
Petro,určitě obojí přidejte,asi by se to bez toho rozpadlo a nedrželo pohromadě.Dejte vědět,jak jste dopadli.
pedimi
(upraveno)
25. 1. 2007, 12:29
@ednet
Nedala jsem ani jedno a nerozpadlo se..Jen jsem asi málo vymazal pekáček-porcelánovej- a nemohla sjem to oddělit od stěn
pedimi
(upraveno)
25. 1. 2007, 12:29
@pedimi
JO a jinak-lahůůůůůůůůůůůůůůůůůůdka- jsem nacpaná až k prasknutí
ednet
(upraveno)
25. 1. 2007, 12:33
@pedimi
Tak supééér.Jsem ráda,že se to povedlo.Bezva rada i pro mě
Jaruš53
(upraveno)
20. 1. 2007, 14:00
Lucinko, Váš receptík mi moc zaujal a zítra bude véča. Potom Vám písnu, jak nám to chutnalo. Díky za inspiraci. Děsně nerada totiž peču klasické bramboráky, ale jinak je miluju, tak toto mi bude plně vyhovovat. Jarka
irisek
(upraveno)
20. 1. 2007, 13:01
Super recept dnes jsem to vyzkoušela moc a moc dobrý.Manžel se tak nadlábl že nemohl ani odejít od stolu.
ednet
(upraveno)
20. 1. 2007, 16:59
@irisek
Jsem moc ráda,že Vám chutnalo i u nás to mají moji chlapi moc rádi
kytickak
(upraveno)
15. 1. 2007, 16:59
BEZVA TIP ZITRA BUDE OBIDEK!
kytickak
(upraveno)
28. 1. 2007, 17:55
@kytickak
MOC DOBRE!!!!!CHVALIM!!
ednet
(upraveno)
28. 1. 2007, 19:25
@kytickak
Jaruš53
(upraveno)
9. 2. 2007, 16:51
@ednet
Bramborák jsem dělala asi před týdnem a moc nám to chutnalo. Je to zase něco jiného. Manžel dojídal ještě studený a nebo ohřátý v mikrovlnce. děkuji za tip!!!
ednet
(upraveno)
9. 2. 2007, 17:27
@Jaruš53
Není zač,Jaruško