Zobrazit přihlášovací formulář

Mleté maso

Přidat recept
(recept si oblíbilo 157 návštěvníků)

Mleté maso v bramboráku

0.0
Mleté maso v bramboráku

Potřebné ingredience

40-50dkg mletého masa ochuceného na karbanátky( já už ho přímo takové kupuju),bramborákové těsto,tuk na vymazání zapékací misky

Postup přípravy

Připravíme si zapékací misku,já používám skleněnou,v té je to krásně vidět,jak se to celé propéká:-)) a vymažeme tukem.Poté nandáme vrstvu bramborákového těsta,na to dáme mleté masíčko a přikryjeme opět bramborákovým těstem.Pečeme v troubě asi 3/4 hodiny až hodinu na 200°C,dokud nebude celý vršek krásně upečen dozlatova.Podáváme se zeleninovým salátem.U nás je to moc oblíbené jídlo.

Nastrouháme si brambory

Ochutíme je ostatními přísadami.......

....a máme těsto na bramborák:-)

V další misce si připravíme a ochutíme mleté masíčko-já už ochucené kupuji,ale samozřejmě to jde i z klasického mletého

Takto vypadá bramborák v zapékací misce před vložením do trouby:-)

A takto po vyndání z trouby:-))

Dobrou chuť:-))))

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

evik022 28. 1. 2007, 20:53
Dneska jsme meli k obedu a ja i presto ze jsem na diete jsem neodolala ;-) ;-) ;-),deti s manzelem me pochvalily (clamp) (clamp) (clamp),dekuji moc je to super (*) (*) (*) Eva
ednet 28. 1. 2007, 21:11
@evik022 Evi,tak to jsem moc ráda,že rodince chutnalo.Já se taky chystám na tuhle dobrotu tento týden,tak vše nafotím a vložím :-) (B)
ednet 30. 1. 2007, 17:33
@ednet Takže jak jsem slíbila,vše nafoceno a zdokumentováno :-) :-) :-)
pavlinice 28. 1. 2007, 20:49
Tak jsem zkoušela váš recept i když nevím proč jste rovnou nenapsala jaké přesně bramborákové těsto děláte.Já normálně klasiku i s trochou mléka a mouky(jako hospodské) a musím říci,že s tou moukou nic moc. :-(Plnila jsem dušenou krkovičkou s kysaným zelím a kdybych tam opravdu nedala tu mouku tak to nemá chybu.A jak to těsto teda vlastně děláte vy?Díky za radu a už se těším až to zase upeču,protože takováhle jídla teda miluju. (Y)
ednet 28. 1. 2007, 21:09
@pavlinice Pavlo,my děláme prostě to klasické těsto na bramboráky: brambory,vajíčko,hl.mouka,česnek,majoránka,sůl,trochu mléka-přesně tak jak píšete vy :-),ale když Vám tam ta mouka nechutná,tak můžete zkusit zahustit trochou strouhanky (child1)
pavlinice 28. 1. 2007, 21:53
@ednet Tak to jo.Já právě přemýšlela,že tam nedám vůbec mléko ani mouku a dám tam víc vajec,ale ještě jsem to nezkoušela.Když jsem kdysy dělala hluchec(to je pečené těsto na bramboráky jako buchta,ale kynuté) tak se mi tam právě taky nezdála ta mouka.Ale jinak musím říct,že jsem to jedla i studené z lednice a chutnalo mi,jenom jsem tak trošku víc detailista říká manžel. *-)Zapékala jsem to v porcelánu podlitém olejem a super,žádné přichycení. (Y)
RUNTY 28. 1. 2007, 10:46
Lucko , právě peču k obědu .Ta vůně láká celou rodinu . Děkuji za recept (Y) (Y) Alča
ednet 28. 1. 2007, 12:13
@RUNTY Není zač :-) (F)
hheellaa 26. 1. 2007, 20:08
Upečeno :-) dojedeno (PL) pochváleno (Y) A vám Lucko díky (clamp) Helena
ednet 26. 1. 2007, 20:25
@hheellaa A teď už jenom chybí,to nečím dobrým spláchnout (B) :-)
Janny 25. 1. 2007, 14:15
Dobrý den Lucko, velká škoda :-( že jsem Váš recept objevila právě teď. Včera jsem zrovna z mletého chystala pštroší vejce, ale kdybych věděla o téhle lahůdce, tak bych to hned vyzkoušela. Bylo by to zase něco jinýho a přece láska prochází žaludkem (K) Doma by byl zaručeně úspěch. Tak to nechám na příští týden. Už jsem si recept opsala do kuchařky. Takže děkuji za inspiraci a dobrou chuť (PL)
pedimi 25. 1. 2007, 10:22
Lucinko začla jsem vařit a nevím jestli přidat vajíčko i strouhanku(housku) do mletýho ????? *-) *-)
ednet 25. 1. 2007, 11:43
@pedimi Petro,určitě obojí přidejte,asi by se to bez toho rozpadlo :-)a nedrželo pohromadě.Dejte vědět,jak jste dopadli. (child9)
pedimi 25. 1. 2007, 12:29
@ednet Nedala jsem ani jedno a nerozpadlo se..Jen jsem asi málo vymazal pekáček-porcelánovej- a nemohla sjem to oddělit od stěn :-D
pedimi 25. 1. 2007, 12:29
@pedimi JO a jinak-lahůůůůůůůůůůůůůůůůůůdka- (PL) jsem nacpaná až k prasknutí :-)
ednet 25. 1. 2007, 12:33
@pedimi Tak supééér.Jsem ráda,že se to povedlo.Bezva rada i pro mě (Y) (Y) (Y)
Jaruš53 20. 1. 2007, 14:00
Lucinko, Váš receptík mi moc zaujal a zítra bude véča. Potom Vám písnu, jak nám to chutnalo. Díky za inspiraci. Děsně nerada totiž peču klasické bramboráky, ale jinak je miluju, tak toto mi bude plně vyhovovat. Jarka
irisek 20. 1. 2007, 13:01
Super recept dnes jsem to vyzkoušela moc a moc dobrý.Manžel se tak nadlábl že nemohl ani odejít od stolu. :-P :-P :-P
ednet 20. 1. 2007, 16:59
@irisek Jsem moc ráda,že Vám chutnalo ;-)i u nás to mají moji chlapi moc rádi :-D
kytickak 15. 1. 2007, 16:59
BEZVA TIP ZITRA BUDE OBIDEK! ;-)
kytickak 28. 1. 2007, 17:55
@kytickak MOC DOBRE!!!!!CHVALIM!! (PL)
ednet 28. 1. 2007, 19:25
@kytickak (F) (F) (F)
Jaruš53 9. 2. 2007, 16:51
@ednet Bramborák jsem dělala asi před týdnem a moc nám to chutnalo. Je to zase něco jiného. Manžel dojídal ještě studený a nebo ohřátý v mikrovlnce. děkuji za tip!!! (Y) (Y) (clamp) (clamp)
ednet 9. 2. 2007, 17:27
@Jaruš53 Není zač,Jaruško (F)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie