(recept
si oblíbilo 1168 návštěvníků)
Zelňáky
Potřebné ingredience
1/2 hlávky zelí,
hrubá mouka nebo polohrubá(hladká mouka),
2 vejce,
mléko,
olej,
salám(podle chuti, může být i uzené nebo anglická slaninka, prostě co lednička dá),
sůl, pepř,podravka, pálivá paprika
Postup přípravy
Tento recept dělám "podle oka", proto je možné podle potřeby přidat mouku atd.. těsto by ale mělo trochu "táhnout" a nemělo by ho být moc - zelí i salám musí být dobře vidět:-))
1/2 hlávky zelí nastrouháme, přidáme salám na kostičky, 1 vrchovatý hrnek hrubé nebo polohrubé mouky(většinou dělám z polohrubé),můžeme ještě trochu zaprášit hladkou moukou, 2 vejce, 1/2 hrnku mléka, 1/2 hrnku oleje, sůl(docela dost), podravka, mletý pepř, trochu pálivé papriky.
Směs dáme na pečící papír na plech, urovnáme do placky a pečeme cca 30minut v předehřáté troubě na 180°C (používám horkovzdušnou troubu, program koláč), nakrájíme a podáváme. Když přidáte prdopeč, vykouzlíte kompaktní koláč. Na fotografii je Zleňák bez prdopeče, ten je tak trochu "na vidličku", ale chutná nám víc :o)
Je to supr večeře, takový zelný bramboráček bez smažení:-)
Dobrou chuť!
1/2 hlávky zelí nastrouháme, přidáme salám na kostičky, 1 vrchovatý hrnek hrubé nebo polohrubé mouky(většinou dělám z polohrubé),můžeme ještě trochu zaprášit hladkou moukou, 2 vejce, 1/2 hrnku mléka, 1/2 hrnku oleje, sůl(docela dost), podravka, mletý pepř, trochu pálivé papriky.
Směs dáme na pečící papír na plech, urovnáme do placky a pečeme cca 30minut v předehřáté troubě na 180°C (používám horkovzdušnou troubu, program koláč), nakrájíme a podáváme. Když přidáte prdopeč, vykouzlíte kompaktní koláč. Na fotografii je Zleňák bez prdopeče, ten je tak trochu "na vidličku", ale chutná nám víc :o)
Je to supr večeře, takový zelný bramboráček bez smažení:-)
Dobrou chuť!
Zelňák, již z půlky sežrán :-))
Fialový zelňák z červeného zelí, docela mi ladí ke kuchyni :-)))
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
zanda66
(upraveno)
14. 7. 2008, 20:40
Plánuju udělat,teď jsem akorát chvilku uvažovala,co je to prdopeč
dolik76
(upraveno)
14. 7. 2008, 20:44
@zanda66
prášek do pečiva
panímedvídková
(upraveno)
14. 7. 2008, 22:13
@dolik76
tislovka
(upraveno)
14. 7. 2008, 17:29
Perfektní receptík Dělají se mi boule za ušima - je to prostě výborná rychlovka - díky za ní Lenka
panímedvídková
(upraveno)
14. 7. 2008, 22:11
@tislovka
děkuji
annas
(upraveno)
14. 7. 2008, 17:05
Miluji zelí ve všech podobách. V Proto jsem vyzkoušela i tyto zelňáky . Opravdu rvynikající rychlovka. Nedělala jsem placky, ale těsto rozetřela na menší plech a upekla jako nákyp. Už vůně lákala k ochutnání. Děkuji moc za recept.
panímedvídková
(upraveno)
14. 7. 2008, 22:11
@annas
esmeraldito
(upraveno)
11. 7. 2008, 16:53
vypada to mooooc dobre zitra s na to vrhnu
Romik1
(upraveno)
11. 7. 2008, 14:29
Radko,výýýýýýýýýýýýýborný dnes jsem upekla po obědě a nemůžu se od toho utrhnout. vážně moc dobrý,děkuji moc za recept.Romana
panímedvídková
(upraveno)
11. 7. 2008, 22:04
@Romik1
Úplně se červenám děkuju za chválu, jsem moc ráda, že vám chutná
inka
(upraveno)
11. 7. 2008, 14:09
Dneska na něj jdu
Zrušený účet
(upraveno)
11. 7. 2008, 12:13
Vypadá to úžasně , tak jsem se do toho pustila. Jenže tu sedím u počítače, mísu s hmotou na klíně, ale nějak se mně těsto netvoří Řekla bych, že to mám jako těsto na bramborák, akorát méně toho řídkého jak u bramboráku. Tak nevím co s tím dál . Jestli to zkusím dát na ten plech a do trouby No až to upeču, dám zprávičku.
Zrušený účet
(upraveno)
11. 7. 2008, 13:10
@
Tak při pečení náramně vonělo a dopadlo to nad očekávání (podle hmoty) dobře , sice se to mírně rozpadá, ale to možná tím, že je to ještě teplé. Ale chutná to moc dobře , syn to také užírá ještě teplé!!!! Takže děkuji za receptík, určitě ještě zkusím!!!! Jinak jsem pekla bez pečícího papíru jenom na vymazaném plechu olejem a jde to z plechu dobře
panímedvídková
(upraveno)
11. 7. 2008, 13:29
@
Jsem moc ráda, že vám chutná! Ono to těsto opravdu vypadá trochu podezřele, bohužel jsem ho včera nevyfotila, napadlo mě to až pozdě.. Až vychladne, nebude se to rozpadat. Ale teplé je to nej A máte pravdu, že to vypadá jako takové "nepovedené těsto na bramborák"
Zrušený účet
(upraveno)
11. 7. 2008, 22:06
@panímedvídková
Ano, "buchta" se po vychladnutí opravdu nerozpadá. A všem moc chutná. Takže ještě jednou děkujeme za recept a doporučujeme všem těm, kdo váhají, zda-li se do toho pustit!!!!
panímedvídková
(upraveno)
11. 7. 2008, 22:19
@
Dnes jsem měla dva zbylé kousky, druhý den z ledničky jsou taky moc mňam Když jsem včera viděla manžela, jak mlaská, tak jsem si řekla, že to risknu a o recept se podělím
Stepula
(upraveno)
10. 7. 2008, 22:28
Tak já se přidám,,zítra budu zelňovat.
gabulle
(upraveno)
10. 7. 2008, 22:13
Týjo to může bejt mňamka,ale já to určo podle oko neodhadnu a vznikne mě z toho nějaká kejda
panímedvídková
(upraveno)
11. 7. 2008, 22:22
@gabulle
Hurá do toho!!
Dejll
(upraveno)
10. 7. 2008, 22:10
Vypadá to úchvatně určitě vyzkouším a napíši jak nám chutnalo.
akr
(upraveno)
10. 7. 2008, 22:01
vypadá to dost dobře určitě vyzkouším
DášaB
(upraveno)
10. 7. 2008, 21:38
Vypadá fakt dobře to vyzkouším.Manžel má rád zelňáky,hlavně od svého taťky,ale teď si šplhnu a zkusím tohle
srandista
(upraveno)
10. 7. 2008, 21:22
zítra "zeluje"celé ČESKO!!!!budu taky dělat.MŇAM...
panímedvídková
(upraveno)
10. 7. 2008, 21:24
@srandista
brundice
(upraveno)
10. 7. 2008, 21:14
Tak to určitě prubnu,vypadá to dobře a mám ráda jídla z jednoho hrnce,resp.pekáče
panímedvídková
(upraveno)
10. 7. 2008, 21:18
@brundice
Tak to je přesně moje, děláme teď kuchyň a zatím funguje jen trouba a sporák ne, tak se vyžívám
Markousekkk
(upraveno)
10. 7. 2008, 21:13
Musím ho o víkendu vyzkoušet.Už teď se mi zbýhají sliny.A zkusím sterilované kysané zelí . Markéta
panímedvídková
(upraveno)
10. 7. 2008, 21:17
@Markousekkk
Tak ať vám chutná Určitě písněte, jaké je to se sterilovaným, taky to příště vyzkouším
j.ájka
(upraveno)
10. 7. 2008, 21:06
vypadá to úúúúúžasně gurmánksy. Taky zítra pro zelí. Chtěla jsem se zeptat, jestli jste to zkoušela i s kysaným zelím . Jana
panímedvídková
(upraveno)
10. 7. 2008, 21:13
@j.ájka
Jee děkuji S kysaným jsem to nezkoušela, ale mohlo by to být taky dobré
Pet´ule
(upraveno)
10. 7. 2008, 20:33
to vypadá dost jedle!!!!hned zítra koupím zelí a vyzkouším.
panímedvídková
(upraveno)
10. 7. 2008, 20:40
@Pet´ule
Určitě vyzkoušejte a dejte vědět, jestli vám chutnalo Manžel právě snědl skoro celý plech.. měla jsem to nazvat "jak dostat do chlapa půl hlávky zelí"
Pet´ule
(upraveno)
10. 7. 2008, 20:56
@panímedvídková
určitě dám vědět,můj manžel má rád "masové buchty" tak si u něho určitě šplhnu.
panímedvídková
(upraveno)
10. 7. 2008, 21:20
@Pet´ule
taky jsem si šplhla