(recept
si oblíbilo 55 návštěvníků)
Karamelový krém /bez vaření SALKA/
Potřebné ingredience
25 dkg cukru krupice 1 šlehačka / min.33 % / 1 máslo
Postup přípravy
Cukr dáme do vyššího hrnce,a necháme zkaramelizovat do barvy medu /když bude moc tmavý,tak zhořkne/.
Můžeme přidat pár kapek vody,ta se odpaří a cukr se nám lépe rozpustí.
Šlehačku mezitím přivedeme k varu a vlijeme do karamelu,pozor,vzkypí to,proto vyšší hrnec.
Vaříme a mícháme 5 minut,pak necháme vychladit a do chladného vešleháme máslo.
Pokud se nám krém srazí,tak mírně nahřejeme ve vodní lázni,vše se krásně spojí a necháme vychladit.
Recept mám vyzkoušený,zdobila jsem s ním i dort,a krásně drží,je opravdu moc dobrý, a hlavně odpadá 2-3 hodinové vaření SALKA,což mě teda u spousty receptů fakt dost vadilo.
Můžeme přidat pár kapek vody,ta se odpaří a cukr se nám lépe rozpustí.
Šlehačku mezitím přivedeme k varu a vlijeme do karamelu,pozor,vzkypí to,proto vyšší hrnec.
Vaříme a mícháme 5 minut,pak necháme vychladit a do chladného vešleháme máslo.
Pokud se nám krém srazí,tak mírně nahřejeme ve vodní lázni,vše se krásně spojí a necháme vychladit.
Recept mám vyzkoušený,zdobila jsem s ním i dort,a krásně drží,je opravdu moc dobrý, a hlavně odpadá 2-3 hodinové vaření SALKA,což mě teda u spousty receptů fakt dost vadilo.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
P.A.V.L.A
(upraveno)
28. 5. 2017, 18:52
lidare
(upraveno)
27. 5. 2017, 8:36
dobrý tip
Nadys
(upraveno)
26. 5. 2017, 9:41
hantonie
(upraveno)
26. 5. 2017, 7:48
Kačenko, ten krém je světle hnědý, ten se nedá barvitt
Káča6
(upraveno)
26. 5. 2017, 6:37
Moc prosím o radu.Dá se do tohoto krému přidat potravinářské barvivo předem moc děkuji za odpověd Katka
PELIKANKA
(upraveno)
16. 12. 2013, 14:45
Děkuji za recept! Jelikož jsem divná a zkaramelizované salko mi nechutná, ráda hned vyzkouším
verryberry
(upraveno)
17. 12. 2011, 13:24
Jeden tip na vaření Salka Místo 2-3hod. v hrnci ho vařím v tlakovém hrnci cca 30- 40 minut, výsledek stejný Tak třeba to někomu při pečení pomůže
vevercak78
(upraveno)
14. 12. 2011, 14:59
krystla
(upraveno)
7. 12. 2011, 10:11
Receptík super, ale už jsem objevila v obchodě přímo karamelové Salko, a je výborné , takže taky bez práce, jen vmíchám máslo
dana horakova
(upraveno)
4. 12. 2011, 20:19
Moc dobrý je také krém z Pikaa. Je to kakao v tubě,šlehám to s máslem a trochu cukru moučky .Je to rychlovka a pěkně drží.
lomačka
(upraveno)
4. 12. 2011, 20:12
Tak jsem to letos už dělala a zdá se mi, že toho másla je tam moc!!! Protože zůstává na vrchu .Jinak moc dobrý!!!
wicht
(upraveno)
28. 11. 2011, 7:51
Je to od tatry a myslím, že se jmenuje karamelové salko, ale teď si nejsem jistá, ale to poznáte
estepanova
(upraveno)
24. 11. 2011, 9:22
Prosím, jestli to není tajné, kde se dá koupit a jaký to má název? Díky Eva
eladealala
(upraveno)
24. 11. 2011, 9:15
salko se dá koupit už svařené já jsem ho sehnala v akci a bylo levnější než nesvařené a super
Jindruska
(upraveno)
28. 11. 2011, 8:06
@eladealala
Už ho mám a jsem šťastná že letos ho nemusím vařit
Leňula*B
(upraveno)
23. 11. 2011, 20:27
to zní velice dobře, těším se až vyzkouším
JIRUŠ
(upraveno)
23. 11. 2011, 20:20