(recept
si oblíbilo 57 návštěvníků)
Karamelová šlehačka do větrníků
Potřebné ingredience
70 g cukru krupice,
60g šlehačky na šlehání,
na druhý den - 225 g ušlehané šlehačky
Postup přípravy
Cukr krupice necháme zkaramelizovat (světlá zlatá barva). Opatrně zalijeme vařící šlehačkou. Směs bublá a vyběhne, takže opatrně. Horký karamel je hodně horký!!! Rozvaříme případně vzniklé hrudky karamelu (nesmí moc zhnědnout aby nezhořkl). Necháme vychladnout a vychladlé uskladníme v lednici do druhého dne. Na druhý den vyšleháme k tomu určenou šlehačku a 1/3 přidáme do odleželé karamelové směsi. Potom tuto směs přidáme do zbylé šlehačky a zamícháme. Větrníky plníme sáčkem.....
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
smudlifoun
(upraveno)
29. 1. 2008, 18:52
Jitko mohu se zeptat máte vršky potažené fondánem?Taky bycj je udělala ale nevím kde mám fondán koupit
stencon
(upraveno)
30. 1. 2008, 12:43
@smudlifoun
V Makru stojí kg cca 51Kč. U nás v cukrárnách ho taky nechtějí prodat
smudlifoun
(upraveno)
2. 2. 2008, 7:37
@stencon
ach jo.Do Makra nejezdím takže zas si budu větrničky jen kupovat.Protože oni se nedají ničím jiným potáhnout.Snad jen čokoládou ale to neni ono
stencon
(upraveno)
2. 2. 2008, 12:55
@smudlifoun
souhlasím, čokoládové nejsou tak dobré. Zkuste se ale zeptat i po cukrárnách. Třeba někde prodají. No a tady na mmb má jedna maminka taky receptík na podobnou polevu, ale nemám ozkoušeno . Už jsemse taky koukala, jenže pro mě je jednodušší si polevu koupit http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=2831
kocon
(upraveno)
27. 1. 2008, 22:04
Super! To mi chybělo! Tam prostě nemůže být jiný krém! JEn vanilkový to není ono!