Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 242 návštěvníků)

Řezy alá Kinder Pingui - neskutečně žravé

0.0
Řezy alá Kinder Pingui - neskutečně žravé

Potřebné ingredience

Těsto: 6 vajec, 6 lžic cukru , 6 lžic vody 6 PL hladké mouky, 2 lžíce kakaa, kypřící prášek. Krém: 2 šlehačky, 1 želatina za studena (nebo lžíci obyč. želatiny) , 4 lžíce medu. Poleva: 300g hořké čokolády (nebo na vaření), 1 máslo, 5 lžíc oleje.

Postup přípravy

Dnes mám pro vás vynikající řez (již z hodně dávného dílu Prostřeno), který chuťově připomíná tyčinku kinder Pingui. Počítejte s tím, že řezy jsou pracnější a časově náročnější (jinak jsou jednoduché a zvládne i začátečník), ale chuťově opravdu BOMBA!!!

Vyšleháme bílky. Vedle smícháme vše ostatní a nakonec přidáme bílky. Rozetřeme ve slabé vrstvě na 2 menší plechy a pečeme při 170 stupních cca 15 minut.

Přísady na šlehačkový krém si rozdělíme na 2 části. Vyšleháme 1 šlehačku, přidáme 2 lžíce tekutého medu a pomalu zašleháváme 1/2 pytlíku želatiny za studena rozdělané dle návodu Já používám želatinu za studena, protože je s ní jednoduchí práce a ještě nikdy mě nezklamala. Dá se koupit téměř v každých potravinách. Kdo nemá, udělá si normální želatinu dle návodu na sáčku. Šlehačkovým krémem namažeme jeden vychladlý plát těsta a dáme na cca 30 min do ledničky.

Mezitím si připravíme polevu. Nad párou rozpustíme čokoládu a máslo. Nakonec přidáme olej umícháme do hladka. Když trošku vychladne, naneseme menší půlku ve slabé vrstvě na šlehačkový krém a znovu dáme do ledničky.

Připravíme stejným způsobem druhou půlku šlehačkového krému a naneseme na mírně ztuhlou čokoládu a přikryjeme druhým plátem upečeného piškotu. Polijeme zbylou polevou a necháme ztuhnout.

Nejlepší je dělat řezy večer, nechat přes noc odpočinout a nasát. Doufám, že si pochutnáte zrovna tak jako my.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

j1j1j1 17. 4. 2017, 11:06
moc dobre (zajic)
Jitule L. 18. 4. 2015, 16:19
1 celé máslo do té polevy a ještě 5 lžic oleje, to se mně zdá moc ne?
mnamnulka 21. 5. 2015, 21:17
@Jitule L. Klidně tam už olej nedávejte. Jen je to s ním takové vláčnější a lesklejší. Ale důležitý tam opravdu není. Nkde neslibuji, že je tento moučník dietní - to opravdu není. Ale je výborný. (hello)
myška1000 7. 2. 2014, 21:44
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
saxinka 30. 11. 2013, 13:23
zítra vyzkouším (L)
laskonka333 25. 3. 2013, 12:49
(Y) (Y) (Y) (C) (C) (C)
Brata 25. 3. 2013, 12:06
Dobry den pani Radko o vikendu jsem dělala Vaše řezy a mužu jen doporucit užasné jak pisete neskutečně žravé. (clamp)
mnamnulka 26. 3. 2013, 10:20
@Brata Tak to jsem moc ráda že řezy chutnaly (L)
P.A.V.L.A 10. 3. 2013, 14:34
(Y) (Y) (Y)
jarka1477 3. 3. 2013, 10:26
(Y) zkusím
čuza 2. 3. 2013, 20:03
(L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L)
Jaja83 26. 2. 2013, 15:04
Včera jsem dělala, řezy opravdu výýýýborné a stráááášně žravé (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) :-) :-) :-) (clamp)
JanaSL. 19. 2. 2013, 12:21
včera jsem řezy vyzkoušela, jsou sice trochu pracnější ,-) ale ten výsledek opravdu stojí za to, jsou výborné (Y) (Y) (Y) (C)
mnamnulka 10. 3. 2013, 14:01
@JanaSL. Přesně jak píšete. Pracnější jsou, ale jsou vynikající (L)
janelačka 18. 2. 2013, 21:19
:-p
jančawq 15. 2. 2013, 19:01
Řezy vypadají super , ale zdá se mi na fotce, že než dáte vrchní plát piškotu, tak je tam ještě marmeláda ?! V receptu ji marně hledám. :-)
mnamnulka 17. 2. 2013, 12:07
@jančawq Marmeláda v tomto receptu není, ale máte pravdu, že na fotce to tak vypadá. Ale klidně si jí tam dejte, jestli na ní máte chuť. (hello)
jana + 2 9. 2. 2013, 11:11
tak vcera udelane, ted uz pulka sezrana, dobre to je to jo, ale podle me sladke jak cecek. Taky asi tady mame jinou cokoladu, protoze opakovane se mi nedari delat poleva tak jak je tu psane v receptech.
mnamnulka 9. 2. 2013, 15:26
@jana + 2 Jsem ráda, že chutná. Kamarádka si naopak libovala, že to není sladké jako ostatní moučníky - takže asi záleží na chuti. Jen nevím, co se vám nedaří na polevě - ta je v podstatě nejjednoduší - máslo a čokoládu na vaření rozpustíte, přimícháte olej (ale být tam nemusí. S olejem je to jen vláčnější) a je z toho hladká hmota. Ono se vám to nerozpustilo????
jana + 2 9. 2. 2013, 18:35
@mnamnulka ona je ta cokolada asi jina, rozpusti se ale je z toho takova husta hmota kdyz pridam maslo tak se mi to nespoji, takhle to dopadne vzdycky, ale ja nepecu z ceskych surovin, i mouka je trochu jina, takze se to musi vychytat, polevu jsem teda jeste nevychytala.
potrebyprodite 8. 2. 2014, 18:33
@jana + 2 Dobrý večer, že se do toho pletu...čokoládu rozpouštět ve vodní lázni - voda nesmí vařit, jak se začnou dělat bublinky, stáhnout teplotu a udržovat v horké vodě. Jinak se čokoláda ,,přepálí,, a zhoustne. Taky jsem měla na začátku tento problém. Máslo rozpouštím zároveň s čokoládou a někdy přidám lžíci až dvě horké vody. Tak přeji hodně štěstí :-) Saša
MartuskaP 6. 2. 2013, 18:57
no to musí být žrádlo!!!!! určitě někdy vyzkouším :)
mnamnulka 7. 2. 2013, 21:16
@MartuskaP Je opravdu žrací. Řezy zmizeli neskutečně rychle - jen jsem viděla, jak si olizují prsty ,-)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie