(recept
si oblíbilo 24 návštěvníků)
Bezlepkové kynuté koláčky Jizerka
Potřebné ingredience
200g Jizerky zlatá je chutnější 50g cukru 10g droždí čerstvého 30g másla 1 vejce 100 ml vody špetka soli na žmolenku dávám od oka cukr /dávám krystal,neb tato mouka se hodně paplá mouka máslo /toho raději méně a pak přidat/
Postup přípravy
Recept je převzatý z obalu mouky Jizerka,jen jsem přidala více cukru.
Droždí rozpustit ve vlažné vodě,přidat vejce,mouku,sůl,cukr a vše krátce a intenzivně prohněteme.
Nechat 5 min. odpočinout a udělat cca 15g kuličky. Na plechu dát cca 40min. kynout,udělat do nich důlek /dělám frťanem namočeným v mouce/ a naplnit ovoce či tvarohem. Posypat posypkou,já vejcem nemašluju,jsou pak hodně do hněda a to nemám ráda.
Péct cca 15-20 min. při 180 st.
Droždí rozpustit ve vlažné vodě,přidat vejce,mouku,sůl,cukr a vše krátce a intenzivně prohněteme.
Nechat 5 min. odpočinout a udělat cca 15g kuličky. Na plechu dát cca 40min. kynout,udělat do nich důlek /dělám frťanem namočeným v mouce/ a naplnit ovoce či tvarohem. Posypat posypkou,já vejcem nemašluju,jsou pak hodně do hněda a to nemám ráda.
Péct cca 15-20 min. při 180 st.
Připravené na kynutí
Důlek dělat až po vykynutí
Naplněné ovocem
S posypkou
Po upečení - je třeba je hlídat,aby hodně nezhnědly
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Helak987
(upraveno)
22. 10. 2018, 18:31
Opravdu vynikající... Syn baští jak o závod a dokonce chutnají i dceři ( a mě ), která se na bezlepkové jídlo tváří vetšinou děsně.... Byly upečené asi za 10 minut.
daggyy
(upraveno)
21. 9. 2018, 13:07
Vychytávka na posypku - 1 lžíce změklého másla, 2 lžíce rýžové mouky, 2 lžíce moučkového cukru
bad girl
(upraveno)
20. 7. 2016, 17:01
Dnes jsem dělala vaše koláčky a jsou naprosto úžasné,mňam .Příště zkusím zabalit dovnitř tvaroh jako u vdolečků.Já vám moc děkuji za skvělý recept,protože najít ten správný bezlepkový recept dá někdy zabrat ...
derena
(upraveno)
16. 1. 2014, 16:54