Moravské koláče
Potřebné ingredience
2 dl vlažného mléka, 150g rozpuštěného másla, 1 vejce, špetka soli, 200g hladké mouky, 200g polohrubé mouky,100g cukru krupice,20g klasického droždí, citronová kůra.. 1 vejce na potření. Tvaron s cukrem vejcem a rozinkami na náplň a povidla nebo marmeládu . ( já dala domácí jablková ) . Drobenka - tu dělám od oka a míchám opět hladkou a polohrubou mouku a moučkový cukr. Ale to určitě každá máte svůj osvědčený recept. Z těsta se udělá podle velikosti 20 -25 koláčů, já dělám malinké a měla jsem jich 30. Těsto můžete udělat i normálně pokud nemáte pekárnu. Kynout asi 1 hod .
Postup přípravy
Z vykynutého těsta lžící udělám hromádky na vál, roztáhnu do placiček, naplním tvarohem a pak zavinu jako knedlíky , stranou spoje skládám na plech na papír. Když mám všechny plechy hotové, vajíčkem obaleným v ubrousku udělám důlky. Pak potřít rozšlehaným vajíčkem a důlek naplnit povidlama nebo marmeládou a na to trochu drobenky.
Pečeme podle velikosti a podle toho jak vám peče trouba asi 15 min ve středně vyhřáté troubě do růžova. Já je peču na horkovzduch na 180° a měla jsem malinké tak stačilo 12 minut. Hotové mírně pocukrujeme.
Dobrou chuť
vykynuté s důlkama
potřené a naplněné jen do trouby s něma
a můžeme si pochutnávat
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé